Garry Kasparov / Vladimir Putin / Foto: Profimedia

"Acesta este vechiul truc al lui Putin!" Anunțul făcut de Kasparov, la 3 luni de la începutul războiului din Ucraina

articol scris de Digi Sport
24.05.2022, 13:22
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

În urmă cu exact 3 luni, pe 24 februarie 2022, din ordinul lui Vladimir Putin, Rusia a invadat Ucraina.

  • Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

Garry Kasparov: "Acesta este vechiul truc al lui Putin"

Galerie Foto

Garry Kasparov (59 de ani), unul dintre cei mai mari şahişti din istorie, are pașaport rus, dar este stabilit în SUA de mulți ani și este un opozant de marcă al regimului de la Kremlin, condus de Vladimir Putin.

Fostul campion mondial la șah a postat un mesaj, pe rețelele sociale, în care își pune mari semne de întrebare cu privire la intențiile de pace ale lui Vladimir Putin.

"Nu e nicio coincidență că această campanie de 'pace' vine din partea Kremlinului exact în momentul în care Statele Unite au trimis și mai multe arme, și mai performante. Este vechiul truc al lui Putin: ia teritorii cu forța, iar apoi cere încetarea focului, pentru a-și consolida poziția.", a scris Garry Kasparov, pe Twitter.

Trei luni de război în Ucraina. Volodimir Zelenski: "În Donbas este baie de sânge"

Galerie Foto

La începutul celei de-a patra luni de război, Rusia bombardează intens estul Ucrainei în timp ce forțele terestre încearcă să încercuiască ultimele redute ucrainene din regiunea Lugansk, care este aproape complet cucerită.

Una din ținte, orașul Severodonețk, este bombardat de ruși 24 de ore din 24, spun ucrainenii. "Distrug în mod deliberat orașul", acuză guvernatorul local. Lupta pentru Severodonețk amintește de cea pentru Mariupol, orașul-port redus la ruine.

"În Donbas este o baie de sânge. Rușii încearcă să elimine tot ce este viu" - a spus azi noapte președintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează Digi24.

Digi24: Cele mai recente informații privind desfășurarea evenimentelor din Ucraina:

  • Rusia a dus cu forța 1,4 milioane de ucraineni pe teritoriul său, a spus avocatul poporului de la Kiev, Liudmila Denisova, potrivit agenției de presă Interfax, citată de BBC.
  • Igor Terehov, primarul orașului Harkov, a anunțat că metroul orașului își va relua operațiunile marți, după ce timp de 3 luni a fost folosit ca adăpost pentru oamenii care au fugit de bombardamentele rusești.
  • Ocupanții ruși au impus folosirea rublei ca monedă oficială în regiunea Herson, luni, urmând ca moneda rusească să fie folosită în paralel cu grivna ucraineană.
  • 20 de țări au anunțat că vor trimite un nou „ajutor de securitate” Ucrainei, sub formă de armament și muniție, a spus secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la încheierea celei de-a doua reuniuni a Grupului de Contact pentru Ucraina, potrivit CNN.
  • Donețk și Lugansk au rămas fără gaze după ce un atac al rușilor a distrus o conductă.
  • Aproximativ 13.000 de anchete privind crime de război sunt în curs de desfășurare în Ucraina, a anunțat procurorul general ucrainean.
  • Un înalt oficial de securitate din Ucraina spune că Vladimir Putin ar fi fost ținta unei tentative de asasinat. Kirilo Budanov, șeful direcției serviciilor de informații din cadrul Ministerului Apărării ucrainean, a declarat pentru o publicație locală din Ucraina că tentativa a avut loc după începutul invaziei.
  • Vladimir Putin a glumit luni spunând că va avea o discuție serioasă cu Occidentul despre afirmațiile potrivit cărora el ar fi de vină pentru tot haosul economic produs în urma conflictului din Ucraina și despre sancțiunile severe aplicate Rusiei de către țările din Vest.
  • Comunitatea internațională ar trebui să ajute la asigurarea unui coridor pe mare pentru trecerea în siguranță a navelor care exportă produse agricole din orașul-port Odesa pentru a ajuta Ucraina și a evita foamea în lume, a declarat prim-vicepremierul ucrainean Iulia Sviridenko luni, pentru BBC.
  • Rusia a primit planul de pace propus de Italia şi-l analizează, a declarat luni viceministrul rus de externe Andrei Rudenko, citat de agenţiile ruse de presă.

Etichete: rusia , ucraina , vladimir putin , garry kasparov , razboi ucraina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”