Anatoliy Timoshchuk la naționala Ucrainei / Foto: Profimedia

Anatoliy Tymoshchuk este considerat "vânzător" de ucraineni: ”Tot ce poate să facă e să antreneze orci”

articol scris de Digi Sport
17.03.2022, 11:38
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Anatoliy Tymoshchuk (42 de ani), fost jucător la Bayern Munchen și fost căpitan al echipei naționale a Ucrainei, este în prezent antrenor secund la Zenit Sankt Peteesburg. 

El a stârnit furia compatrioților săi pentru că nu și-a dat demisia în vreme ce Rusia a decis invadarea ţării sale.

Cum Tymoshchuk nu a fost solidar cu semenii săi în aceste vremuri tulburi, Federația Ucraineană de Fotbal a luat o decizie fără precedent. Forul i-a retras licența de antrenor lui Anatoliy Tymoshchuk și i-a șters tot istoricul de la echipa națională, precum și toate titlurile obținute în Ucraina.

  • Tymoshchuk este liderul selecțiilor la naționala Ucrainei, 144
  • Volyn Lutsk, Șahtior Donețk, Zenit, Bayern Munchen și Kairat Almaty sunt formațiile la care a evoluat Tymoshchuk de-a lungul carierei.

Tymoshchuk, denigrat după ce a ales să rămână în Rusia

Yuriy Bereza, președintele de onoare al celor de la Dnipro-1, îl critică pe Anatoliy Tymoshchuk pentru modul în care a ales să se comporte în această perioadă grea pentru poporul ucrainean. 

Tymoshchuk este o verigă inutilă în evoluție. El nu reprezintă nimic. El este un vânzător. Dar stai, o să-i ia pe ai lui acolo.

Nu mai are viitor fotbalistic. Cel mai mult ce poate face este să antreneze orci. Se vor juca cu bile de fontă, iar Tymoshchuk îi va antrena (n.r. pe ruși)”, a declarat Yuriy Bereza, potrivit sport.ua.

Un alt antrenor ucrainean, Andriy Voronin (42 de ani), care lucra în Rusia, a renunțat la bani și a părăsit țara. El era antrenor secund la Dinamo Moscova. Fostul atacant spune că nu i-a venit să creadă când a văzut că în țara sa este război.

  • Ucrainenii îi numesc, în batjocură, orci pe ruşi după ce ţara lor a fost invadată pe 24 februarie 2022.

Andriy Voronin: "Totul este parcă ireal, e ca într-un film de groază"

"Nu mai puteam să lucrez în țara care bombardează țara mea. Am ieșit din Moscova cu un avion de linie înainte să fie totul blocat, dar nu am putut să aterizăm la Dusseldorf.

Am zburat prin Amsterdam. Tatăl meu, care tocmai a fost operat, soacra mea, soția mea și copiii sunt aici acum. Cei mici mergeau la o școală germană în Moscova, dar școala nu mai contează acum.

Nu m-am simțit bine timp de 4 zile, am fost foarte rău când mă uitam la pozele din țara mea, când văd știrile. Totul este parcă ireal, e ca într-un film, dar un film de groază. Cu greu mai pot spune ceva", a spus Voronin, potrivit The Sun.

Andryi Voronin s-a născut în Odessa. A jucat la echipa locală, apoi a plecat în Germania, la Monchengladbach, Maiz, Koln și Leverkusen.

Au urmat Liverpool și Hertha Berlin, iar din ianuarie 2010 a semnat cu rușii de la Dinamo Moscova. În iulie 2012 a revenit în Germania, la Fortuna Dusseldorf, oraș unde s-a și stabilit, însă s-a retras, ca jucător, de la Dinamo Moscova, în iulie 2014.

Etichete: rusia , ucraina , zenit , razboi , andriy voronin , anatoliy tymoschuk


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă