Anna Rizatdinova / Foto: Instagram @anna_rizatdinova

Anna Rizatdinova, unul dintre cele mai mișcătoare discursuri împotriva rușilor. ”E ca o sărbătoare în timpul ciumei”

articol scris de Digi Sport
20.03.2022, 10:46
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Războiul din Ucraina a început în urmă cu 25 de zile, iar bombardamentele rusești continuă să facă ravagii în Kiev și în principalele orașe din țara vecină.

Atacurile armatei ruse nu contenesc să distrugă clădiri și să ia vieți nevinovate în Ucraina. În acest context, Anna Rizatdinova (28 de ani), medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2016 și vicecampioană mondială la gimnatică ritmică în 2014, a transmis unul dintre cele mai emoționante mesaje văzute de la declanșarea războiului. Fosta sportivă a pus la zid implicarea politicului în sport.

Galerie Foto

Anna Rizardinova, medaliată olimpică, i-a criticat dur pe sportivii ruși care au luat parte la miting-ul pro-război al lui Vladimir Putin

Născută în Simferopol și stabilită în Kiev, Rizatdinova a criticat dur organizarea miting-ului de pe stadionul Luzhniki, din Moscova, pentru a marca împlinirea a opt ani de la anexarea peninsulei Crimeea, și participarea în cadrul evenimentului a mai multor sportivi ruși. În plus, fosta gimnastă s-a declarat total împotriva folosirii copiilor în propaganda rusească.

Problema relației dintre sport și politică a apărut odată cu renașterea Jocurilor Olimpice moderne. Inițiatorul și organizatorul lor, baronul Pierre de Coubertin, a fost un oponent hotărât al influenței politice asupra sportului. Pe baza acestei viziuni asupra lumii a fost propus sloganul și a fost dezvoltat conceptul de `sport în afara politicii`.

În stadiul inițial al formării sportului, acest concept nu a ridicat obiecții. Cu toate acestea, în procesul de dezvoltare a mișcării olimpice, natura utopică a unor astfel de opinii a devenit clară. Politica guvernului fascist în pregătirea și desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Berlin a fost evidentă. Naziștii au folosit sărbătoarea tineretului sportiv din lume pentru propaganda nerușinată a superiorității rasei ariene, declanșând o campanie antisemită.

Nu i-aș permite niciodată fiului meu să participe la așa ceva! Ce vedem în ultima fotografie? E ca o sărbătoare în timpul ciumei! Cum poți să sărbătorești în timp ce în Ucraina ai tăi ucid oameni nevinovați, distrug orașe și case! Și după ce ai văzut, vrei să spui că sportul este în afara politicii?!

Folosirea copiilor pentru a promova ceva este la îndemână. Pentru că nu pot înțelege ce promovează. Se dovedește că acesta este un viol politic! Un alt lucru sunt sportivii adulți care își pun în mod conștient echipament cu litera Z. Înțeleg clar că formatorii tăi ți-au spus să participi la toate acestea. Dar înțelegi măcar ce înseamnă simbolul tău Z?! Nu ești `pentru victorie`, ești `pentru genocid în Ucraina`.

Fac un apel la antrenori și mame, indiferent de poziția voastră personală. Nu privați copiii de dreptul de a alege. Și dă-le ocazia să fie doar copii!”, a scris Anna Rizatdinova pe contul său de Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Rizatdinova (@anna_rizatdinova)

Galerie Foto

Etichete: rusia , razboi ucraina , anna rizatdinova , gimnasta ucraina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

A doua cea mai bogată soție de fotbalist nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume despre viața privată: ”Acesta e prețul”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Unde s-a antrenat Farul în dimineața meciului cu FCSB. ”Ne predau această lecție”

Video Colțescu nu l-a chemat pe Radu Petrescu la VAR pentru faultul la Carnat. Ce l-a salvat pe arbitru

Barcelona face primul transfer al verii: un campion mondial cu Argentina!

Elias Charalambous i-a luat apărarea fotbalistului criticat de Gigi Becali

Citeşte şi

"Absolut inacceptabil!" Rusia a reacționat imediat după afirmațiile făcute de Emmanuel Macron

Starul adversarei României de la EURO, categoric privind războiul din Ucraina. ”M-aş duce să lupt”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale