Rinat Akhmetov şi / Vladimir Putin / Foto: Profimedia

Anunțul făcut de Rinat Akhmetov, la 5 săptămâni de la începerea războiului. Miliardarul nu a dorit să spună unde se află

articol scris de Digi Sport
01.04.2022, 08:25
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Rinat Akhmetov, patronul lui Șahtior Donețk și considerat cel mai bogat om din Ucraina, în trecut un apropiat al lui Vladimir Putin”a întors armele” și continuă să facă tot posibilul pentru a-și ajuta patria în fața invaziei ruse.

Rinat Akhmetov: "Ucraina va cere și va primi despăgubiri pentru toate pierderile"

După ce a anunțat că rămâne în Ucraina indiferent de turnura pe care o vor lua lucrurile, Akhmetov a declarat că preferă ca fabricile sale din Mariupol, unul dintre cele mai afectate orașe de bombardamentele rusești, și din toată țara să se închidă definitiv decât să producă pentru Rusia.

Omul de afaceri afirmă, la 5 săptămâni de la declanșarea războiului, că Ucraina va cere și va primi despăgubiri, pentru pierderile provocate de invazia rusă.

Rinat Akhmetov a răspuns în scris la întrebările jurnaliștilor și nu a dorit să spună unde se află, din motive de securitate. El a ținut să întărească faptul că nu va părăsi țara și va continua să își ajute poporul.

"Lumea moare de sete și de frig! Ăsta e genocid! Cel mai rău lucru este că nu putem să trimitem ajutoare la Mariupol și că nu putem evacua populația, pentru că trupele rusești continuă să tragă și să ne blocheze convoaiele cu ajutoare.

SCM Group (n.r. compania deținută de Rinat Akhmetov) va da, cu siguranță, Federația Rusă în judecată și va cere compensații pentru toate pierderile cauzate de agresiunea militară. Sunt sigur că Ucraina va cere și va primi despăgubiri pentru toate pierderile.

Până acum, toate eforturile noastre s-au canalizat pe singurul lucru important: să ajutăm Ucraina să câștige ascest război, să-i ajutăm pe ucraineni să supraviețuiască, să le ușurăm durerea și suferința.", a declarat Rinat Akhmetov, citat de sport.ua.

FOTO Trupele ruse din Ucraina se camuflează folosind crengi de copac și paie

Galerie Foto

Trupele ruse din Ucraina s-au grăbit să evite a fi detectate și atacate, folosind crengi de copac și paie, chiar și covoare pentru a ascunde tancuri și alte vehicule blindate, analiștii spunând că este o lipsă surprinzătoare de rafinament pentru o armată atât de avansată și, totodată, o dovadă suplimentară despre cât de nepregătiți sunt unii comandanți pentru lupta susținută care s-a desfășurat, transmite Washington Post, citat de Digi24.

FOTO Ce a rămas în urma rușilor, după cinci săptămâni de război

Galerie Foto

S-au făcut cinci săptămâni de când, ascunși în beciuri și subsoluri de bloc, ucrainenii trăiesc un coșmar de neimaginat, scrie Digi24.

Ca să vedem ce înseamnă un atac rusesc și ce distrugeri provoacă, putem să ne uităm la orașele unde s-au dat deja lupte și care au fost eliberate. Trostianeț, de lângă Sumî, este o asemenea localitate.

Proiectile neexplodate sunt pe marginea străzilor. Pe străzi sunt bucăți de blindate care au sărit în aer, fie că vorbim de țevi de tun sau fragmente de șenile.

În gară sunt trenuri distruse de lupte, iar pe peroane sunt cutii goale de muniție.

Spitalul, recent renovat, este acum o ruină. Unele saloane au luat foc, iar aparatura s-a stricat. Localnicii au trecut prin clipe de teroare. „Am stat 30 de zile în beci. Erau și copii mici cu noi”, povestește o femeie.

„Ne-au luat totul. Telefoane mobile, arme, mâncare, totul”, spune un bărbat. 

Pe un drum de țară, un tractor trage un TAB rusesc. „Echipamentele sunt recuperate, refăcute și păstrate pentru armata noastră”, explică un ucrainean.

Etichete: rusia , ucraina , vladimir putin , rinat akhmetov , razboi ucraina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”

Ange Postecoglou, reacție sinceră după ce Tottenham a ajuns la trei înfrângeri consecutive: ”Este corect să spun”

Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”

Oficial A pariat de 50 de ori și acum a primit o nouă suspendare. Ce a transmis Federația

Citeşte şi

Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”