Bănel Nicoliță / Foto: Captură Digi Sport

Bănel Nicoliță s-a întors la Făurei, unde a început fotbalul: "Acum sunt antrenor, jucător, acţionar, doctor, bucătar"

articol scris de Digi Sport
18.09.2020, 21:02
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Bănel Nicoliță (35 de ani), jucător cu 37 de selecții la reprezentativa României și cu meciuri la cel mai înalt nivel în cupele europene, s-a întors în Făurei, orașul său natal, unde sprijină activitatea echipei la care a făcut primii pași în fotbal.

După ce a reprezentat România la un Campionat European și a jucat în UEFA Champions League pe cele mai mari importante stadioane ale Europei, Bănel Nicoliță a hotărât să se întoarcă în orașul său natal de 3500 de locuitori. Fostul stelist e implicat total în activitatea echipei de fotbal din Făurei.

"E oraşul în care m-am născut şi eu. Ştim cu toţii că nu e un business. Dar dragostea de fotbal e prea mare şi nu o poţi controla. Am băgat peste 300.000 de euro, dar fotbalul mi-a dat. Sunt un brand, un jucător iubit şi cunoscut. Acum sunt antrenor, jucător, acţionar, doctor, bucătar... câteodată car şi mingile, le fac pe toate", a spus Bănel pentru LookSport.

Bănel Nicoliță: "Mulţi s-au apucat de fotbal după ce m-au văzut"

"Tot timpul m-am mândrit şi mă mândresc în continuare că am fost singurul în ultimii ani care a scos capul în lume, fiind rrom. Mulţi s-au apucat de fotbal după ce m-au văzut. Mulţi au înţeles că pot reuşi şi ei dacă a reuşit Bănel. Şi asta m-a ambiţionat şi mai mult. Nu e o ruşine să recunoşti ceea ce eşti. Ăsta sunt, mă mândresc şi trebuie să fac ceva.

Au fost lucruri care m-au deranjat, le-am ţinut doar pentru mine. Am ştiut doar eu, dar le-am trecut cu brio. Atunci când am ajuns sus, le-am arătat cine sunt", a continuat Bănel.

Nicoliță recunoaște că nu este ușor să fie patron la o echipă de fotbal

Fostul internațional român a recunoscut că din punct de vedere financiar nu a făcut cea mai bună alegere atunci când s-a implicat la echipa din Făurei, dar a făcut-o cu sufletul.

"Hai să vă spun sincer. Sunt un prost, recunosc, sunt un prost că m-am lăsat devreme, dar m-am ambiţionat când am auzit anumiţi oameni că zic că ei şi-au făcut echipă, că sunt buni. Mi s-a pus ceaţă. Eram în Cipru şi am spus stop!

Cu un an în urmă am lăsat echipa cu 15 puncte avans şi au pierdut promovarea. Şi m-am enervat. Am spus stop-joc şi am zis că nu mai joc şi revin să mă implic 100%. Băgasem deja 100.000 de euro.

Acum 6 luni de zile am avut ofertă din Liga 1. Nu vă spun echipa, dar erau 4.000 de euro pe lună. Eu am zis că am investit foarte mult în echipa asta. Nu e vorba de bani, că i-am pierdut şi nu îi mai iau înapoi, dar e vorba de timpul meu. Eu de 4 ani de zile fac zi de zi drumul Bucureşti - Făurei, patru ore numai pe drum.

Plus antrenamentul, pe care eu trebuie să-l pregătesc, eu să văd dacă au apă jucătorii, dacă au motorină, dacă le lipseşte ceva. Eu trebuie să fiu omul mereu limpede la minte", a încheiat fostul idol din Ghencea.

  • 3 milioane de euro a fost cea mai mare cotă de piață a lui Nicoliță, în 2010, potrivit Transfermarkt
  • 1 gol în 37 de selecții a reușit Bănel pentru naționala României
  • Dacia Brăila, Poli AEK, Steaua București, Saint-Etienne, Nantes, Viitorul, ASA Târgu-Mureș, Aris Limassol și Făurei sunt echipele din cariera lui Bănel Nicoliță
  • 15 meciuri a jucat fostul internațional în grupele UEFA Champions League

Etichete: banel nicolita , nicolita faurei , banel nicolita patron faurei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”

Ange Postecoglou, reacție sinceră după ce Tottenham a ajuns la trei înfrângeri consecutive: ”Este corect să spun”

Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”

Oficial A pariat de 50 de ori și acum a primit o nouă suspendare. Ce a transmis Federația

Citeşte şi

Bănel Nicoliță l-a dat de gol pe Becali: ”Asta e ‘nebunia’ lui nea Gigi”

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”