Emiliano Sala şi pilotul David Ibotson se aflau în avionul dispărut acum aproape trei săptămâni

Cardul care a dat totul peste cap. Cum s-a ajuns ca Sala să zboare cu un alt pilot decât cel cu care trebuia

31.01.2019, 13:12
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Avionul dispărut cu Emiliano Sala | Potrivit unei declarații a lui Willie McKay, agentul lui Emiliano Sala, un card bancar rătacit a stat la baza deciziei ca avionul Piper Malibu să fie pilotat de David Ibbotson. Conform L'Equipe, McKay a cerut inițial ca David Henderson să fie pilotul care-l va transporta pe fotbalistul argentinian la Nantes, apoi să-l readucă la Cardiff.

Inițial, din declarațiile lui McKay, s-a aflat informația că Henderson, dintr-un motiv necunoscut, a cerut ca zborul să fie efectuat de Ibbotson.

"«Vreți să vă petreceti un wekeend la Nantes?», i-a spus Henderson lui Ibbotson, care a fost de acord. El a decis să plece de pe pista Retford, lângă Doncaster, apoi a trecut să-l ia pe Sala de pe aeroportul din Cardiff, în ziua de 19 ianuarie, cu direcția Nantes", a declarat McKay.

Cum s-a ajuns ca pilotul stabilit inițial să pasese zborul unui coleg

Potrivit agentului, Ibbotson și-a pierdut cardul de credit înainte de a pleca în această cursă. Sala se afla în administrarea rezervării online a unei camere în incinta hotelului unde și Ibbotson urma să fie cazat. Este vorba despre un hotel în apropierea aeroportului din Nantes, unde pilotul avea rezervare făcută pentru două nopți. McKay a explicat faptul, că, în aceste condiții, camera a fost plătită din Anglia de David Henderson.

De asemena, Henderson, cu un card de credit, a achitat toate taxele aferente zborului de la Retford la Nantes. Așa se explică și faptul că, inițial, s-a crezut că Henderson a fost pilotul avionului care l-a transportat pe Sala.

"Din cauza cardului bancar al lui Henderson, toată lumea a crezut că el s-a aflat în avion", a mai precizat McKay.

Ce a scris pe Facebook pilotul avionului dispărut

Dave Ibbotson, pilotul avionului în care se afla Emiliano Sala, le-a transmis prietenilor pe facebook un mesaj care lasă loc de interpretări.

"Mă simt un pic ruginit" le-ar fi scris pilotul Dave Ibbotson prietenilor săi pe Facebook, după ce a aterizat la Nantes. Pilotul a mai precizat că a întâmpinat niște probleme cu sistemul de aterizare instrumentată, dar că s-a descurcat în cele din urmă și totul "nu a fost chiar atât de rău".

Primele bucăți descoperite din avionul în care se afla Emiliano Sala

Autoritățile britanice au anunțat miercuri, 30 ianuarie 2019, că vor relua căutările aeronavei în care se aflau Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson, dată dispărută deasupra Canalului Mânecii. Decizia de ultim moment a fost luată după ce s-au descoperit în Normandia două bucăți de scaune, capitonate, despre care se spune că ar fi făcut parte din aeronava dispărută la data de 21 ianuarie 2019.

Cei de la Biroul de Investigații și Analiză din Franța au anunțat că prima bucată de scaun a fost descoperită  luni, 28 ianuarie 2019, pe o plajă din apropiere de Surtainville, în peninsula Cotentin, în timp ce al doilea scaun ar fi fost găsit mai târziu, dar în aceeași zi și în aceeași zonă.

Cei care se ocupă de acest caz au decis să reia căutările pe fundul mării, cu un aparat special, numai că este posibil ca acțiunea, care poate dura până la trei zile, să demareze abia spre weekend din cauza condițiilor nefavorabile!

Avionul în care se afla Emiliano Sala a dispărut acum o săptămână de pe radar

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala (28 de ani), a fost dat dispărut, luni seară (21 ianuarie), în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Anterior, pilotul le ceruse acestora permisiunea să coboare la o altitudine de 700 de metri, din cauza condițiilor meteo.

De atunci, nu se mai știe nimic despre cei doi pasageri din avionul Piper Malibu, atacantul Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson.

Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, fosta sa echipă, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

Etichete: accident aviatic , emiliano sala , avion sala , david ibbotson , accident sala , pilot emiliano sala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Zero!”. Ce lovitură: visul Simonei Halep, ”spulberat”!

Cum poate CFR Cluj să câștige aproape un milion de euro în mai puțin de o lună fără să facă nimic

Victor Pițurcă a dezvăluit ce ”meniu special” au avut jucătorii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua

Video&Foto Nota de plată! Băluță l-a ”pedepsit” pe Mitriță, în timpul meciului Universitatea Craiova - FCSB

Citeşte şi

Cer 120.000.000 € despăgubiri, după ce fotbalistul care a murit în 2019 nu a mai apucat să joace pentru ei: ”Ar fi înscris”

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Loredana Groza, fabuloasă într-o salopetă ultra mulată, la 52 de ani. Fanii: „Te-ai născut să fii grozavă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Loredana Groza, fabuloasă într-o salopetă ultra mulată, la 52 de ani. Fanii: „Te-ai născut să fii grozavă!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”