Arena Națională / Foto: Sport Pictures

Examenul de admitere la Medicină susținut pe Arena Națională prinde contur! Soluția inedită găsită

22.05.2020, 13:08
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Ideea ca examenul de admitere la Facultatea de Medicină, din acest an, să se susțină pe Arena Națională, după cum digisport.ro te-a informat deja de acum două zile, prinde contur. Deja se ia în calcul montarea unor pupitr, după un model european.

Arena Națională, cel mai mare și modern stadion al momentului din România, ar putea reprezenta un punct de referință în istoria învățământului românesc. Reprezentanții Facultății de Medicină se gândesc foarte serios să organize acolo examenul de admitere din vara aceasta.

Argumentele prin care Arena Națională poate deveni ”sală” de admitere la Medicină

Ar fi mult mai bine decât un examen online, ar fi și în aer liber și ar fi îndeplinite și condițiile de distanțare socială, în condițiile în care stadionul dispune de 55.000 de locuri.

În plus, stadionul mai are un argument în favoarea sa și anume că tribunele sunt acoperite, astfel că programarea se poate face indiferent de cum va fi vremea din zilele respective. Totuși, meteorologii au anunțat că sunt șanse mari să asistăm la o vară toridă.

”Ne gândim la niște pupitre, pe care le vom avea acolo, căutăm acum modalități să aibă pupitre, chiar dacă este examen grilă, trebuie să aibă pe ce să scrie”, a spus Viorel Jinga, rectorul UMF "Carol Davila".

Elevii candidați vor putea sta la o distanță suficient de mare unii de alții. În plus, examenul își va păstra valoarea și sobrietatea, deoarece toți cei prezenți pe stadion vor putea fi supraveghiați în orice moment prin sistemul video amplasat în interiorul arenei. 

Anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie din București vor fi scoase la concurs 1.450 de locuri:

  • Facultatea de Medicină - 700 de locuri buget și 150 de locuri taxă,
  • Facultatea de Medicină Dentară - 190 de locuri buget și 100 de locuri taxă,
  • Facultatea de Moașe și Asistență Medicală - 170 de locuri
  • Facultatea de Farmacie - 140 de locuri.

"Deși situația epidemiologică este dificilă, noi încercăm să păstrăm tradiția de a da examenul cu prezența absolvenților și a candidaților la această admitere. Totul este imprevizibil. Noi trebuie să fim flexibili pentru a ne adapta la condițiile respective", a mai spus  Viorel Jinga, în urmă cu două zile.

Danemarca a transformat stadioanele în școli

Danemarca este una dintre primele țări europene care a început ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Statul nordic a impus măsuri stricte după ce a descoperit primele cazuri, iar acum redeschide spațiile publice.

În Danemarca, școlile publice și-au deschis porțile treptat, începând cu sfârșitul lunii aprilie, dar distanța socială recomandată este de 12 metri pătrați pentru fiecare elev. Adică de două ori mai mare decât cea recomandată adulților.

În aceste condiții, autoritățile au căutat intens soluții ca să asigure spațiul necesar. Echipa de fotbal FC Copenhaga și-a oferit propriul stadion, arena Parken, pentru a ajuta la desfășurarea cursurilor.

Acum, stadionul pe care evoluează inclusiv naționala Danemarcei a devenit școală pentru 200 de copii din clasele a patra și a cincea. Arena cu 38.000 de locuri le asigură elevilor suficient spațiu și le dă posibilitatea profesorilor să își țină orele fără stres. 

Lars Bo Jeppesen, directorul companiei care deține stadionul, spune că e responsabilitatea tuturor să găsească variante în această perioadă de criză. ”Trebuie să găsim soluții creative și sperăm să-i ajutăm pe elevi să aibă niște amintiri plăcute de aici”, a declarat el.

Și clubul FC Copenhaga, de 13 campion al țării, a vorbit despre ”datoria” de implicare în educația celor mici.

”Profesorii noștri fac eforturi uriașe pentru a-i trimite în siguranță înapoi acasă pe copii, iar noi putem ajuta un pic”, a transmis gruparea din capitală, pe contul oficial de Twitter.

Etichete: arena nationala , arena nationala admitere medicina , admitere medicina , viorel jinga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

Foto Afacerea de 10 milioane de euro de la Arena Națională de care s-a ales praful

Foto Au vrut să facă la fel ca la Leverkusen, dar nu le-a ieșit! Ce s-a întâmplat imediat după FCSB - Farul

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”