Robert Asăvoaei și "Lovitura scorpionului" / Foto colaj: arhivă personală Robert Asăvoaei / Facebook: Știința Miroslava

Exclusiv "Îl revăd la fiecare oră, nu mă mai satur!" Discuție cu Robert Asăvoaei, autorul golului fabulos care face înconjurul lumii

articol scris de Andru Nenciu
20.11.2020, 10:44
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Robert Asăvoaei (22 de ani), componentul echipei Știința Miroslava, din Liga 3, dezvăluie pentru digisport.ro contextul celui mai frumos gol din fotbalul românesc în 2020. 

Autor în victoria cu CSM Pașcani (4-0) al unui gol magnific prin "Lovitura Scorpionului", fotbalistul din Iași spune pentru digisport.ro că antrenorul său de la juniorii Politehnicii i-a pus în evidență calitățile și i-a sporit bazinul de încredere, iar Cristi Popovici, tehnicianul de la Știința Miroslava, formație lider în Seria 1 din Liga 3, îl ajută enorm din punct de vedere tactic. 

Cu o ușurință specifică gimnaștilor, Robert Asăvoaei a înscris un gol căruia presa din străinătate îi acordă deja spații ample. 

  • Asăvoaei a marcat în meciul cu Pașcani mai întâi din lovitură liberă de la 20 de metri și a dus scorul la 2-0. În repriza secundă a majorat scorul printr-o execuție acrobatică, pe spate, cu călcâiul.

Felicitări, Robert! Spune-mi, te rog, secretul acestui gol? De câte ori ai încercat execuția înainte, cine te-a inspirat?
Să știi că e prima dată când am încercat-o!

Robert Asăvoaei: "Antrenorul meu de la juniori, Bebe Manole, mi-a pus în evidență calitățile și am prins curaj"

Prima dată?
Da, nu o mai încercasem vreodată, a fost acea inspirație dintr-o fracțiune de secundă, când trebuie să alegi soluția optimă pe moment. Am simțit că se va duce mingea în poartă și m-am bucurat enorm apoi. Dar abia după meci am putut să savurez cu adevărat reușita când am văzut mesaje de la oamenii apropiați. Cel  mai mult m-a bucurat reacția părinților mei. Tatăl meu, Eduard Asăvoaei, a jucat și el fotbal, el m-a dus de mic pe stadion și mi-a transmis iubirea pentru fotbal.

E tehnică, e acrobație, e coordonare perfectă, e câte puțin din toate acest gol. Ce a contat cel mai mult în opinia ta?
Eu lucrez foarte mult cu mingea la antrenamente, astfel de execuții, sunt de părere, că apar în urma unor calități native, cu ceea ce ești înzestrat. Pentru a-ți oferi un exemplu din cariera mea, îți spun că antrenorul meu de la juniori, de la Politehnica Iași, Bebe Manole, m-a ajutat foarte mult pentru că mi-a pus în evidență calitățile și astfel am prins curaj, am devenit dezinvolt pe teren. 

Robert Asăvoaei, fascinat de tehnica lui Ciprian Petre, fotbalist cu peste 400 de meciuri în Liga 1

Mi-ai dat numele unui antrenor care și-a pus amprenta asupra carierei tale, dă-mi și numele unui jucător din fotbalul românesc!
Cu siguranță, Ciprian Petre! El e un fost coleg senzațional, cu peste 400 de meciuri în Liga 1, cu o tehnică deosebită, un fotbalist pe care îl respect enorm. Am fost colegi la Gloria Buzău, am avut multe de învățat de la el. 

  • Ciprian Petre, în prezent la Gloria Buzău, va împlini 40 de ani pe 10 decembrie.
  • Mijlocașul e unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din fotbalul românesc. A aevoluat în carieră la Jiul, Unirea Urziceni, Gloria Bistrița, Gaz Metan Mediaș, Daco-Getica și Unirea Focșani.

La cât timp după gol ai realizat care va fi impactul reușitei tale?
Nu știu ce să zic, dar văd acum cum îmi trimit prietenii mesaje cu articole de peste tot, din presa din străinătate, și mă bucură asta! Îmi dă un impuls pozitiv și-mi sporește încrederea în propriile forțe. 

Robert Asăvoaei: "Revăd golul la fiecare oră, nu mă mai satur de el!"

De câte ori ai revăzut golul?
Îl revăd la fiecare oră, nu mă mai satur de el! 

Spune-mi în câteva cuvinte care simți că e nivelul la Liga a treia, în România?
Nu sunt jucători talentați, dar poți să crești la Liga a treia. E un fotbal mai dur, mai mult bazat pe luptă. Suntem pe primul loc cu Miroslava și îmi doresc să ajungem la baraj și să promovăm, pe plan personal îmi doresc să fac pasul la o echipă mare.

  • În cele zece partide din prima parte a sezonului Ligii 3, Știința Miroslava a strâns șapte victorii, un egal și două înfrângeri

"Am suferit o ruptură musculară la piciorul stâng, care m-a ținut departe de teren trei luni. Trebuie să-mi îmbunătățesc pregătirea fizică"

Lucrezi cu un tehnician, Cristi Popovici, cu o experiență vastă în antrenorat, un fost fotbalist important din Liga 1. Spune-mi un lucru important pe care l-ai învățat de la el!
Domnul Popovici e un antrenor foarte bun, am învățat foarte multe de la el din punct de vedere tactiv, lucrează excelent, o să mă ajute pe viitor tot ceea ce am învățat. 

Simți că ai minusuri, că trebuie să-ți îmbunătățești ceva?
Trebuie să-mi îmbunătățesc pregătirea fizică, acum am început să-mi revin. Am suferit o ruptură musculară la piciorul stâng care m-a ținut trei luni departe de teren și s-a cunoscut. 

Robert Asăvoaie: "Ronaldinho e cel mai bun din istoria fotbalului"

Ești un fotbalist tânăr, tehnic, bănuiesc că ai preferați din fotbalul mondial tot jucători care pun accentul pe tehnică. 
Da, dintre fotbaliștii tineri cel mai mult îmi place Vinicius. Dintre cei deja consacrați... Messi și Neymar.

Messi și Neymar... Și cel mai bun all-time?
Ronaldinho e cel mai bun din istoria fotbalului. 

O ultimă întrebare. Când vei mai marca un gol spectaculos?
Trebuie să recunosc, e greu, dar nu se știe niciodată!

Mulțumesc și succes! 
Mulțumesc și eu.

Etichete: lovitura scorpionului , liga 3 , stiinta miroslava , robert asăvoaei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. Covăsnenii, în inferioritate numerică, după ce au egalat

Gigi Becali a spus că îl vrea la FCSB, iar agentul jucătorului a făcut anunțul

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Exclusiv Helmut Duckadam n-are dubii: prima retrogradată din SuperLigă

Citeşte şi

Oficial Fotbalistul care a ”căzut” din SuperLiga direct în Liga a 3-a: ”Îmi place foarte mult acest proiect”

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”