Hakan Șukur, la Cupa Mondială din 2002 / Foto: Profimedia

Înlocuit la pauză și demis după meci pentru că a rostit un nume în timpul comentariului la Cupa Mondială 2022

articol scris de Digi Sport
02.12.2022, 17:26
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Regimurile totalitare, mai mult sau mai puțin recunoscute, din întreaga lume au oferit câteva momente neverosimile pe durata Cupei Mondiale 2022.

După ce în Coreea de Nord și în China imagini din timpul meciurilor au fost cenzurate, în Turcia un comentator a fost înlocuit la pauza jocului și demis la finalul lui pentru că i-a rostit în direct numele fostului mare internațional Hakan Șukur!

Un comentator de la o televiziune din Turcia, demis pentru că i-a pronunțat numele lui Hakan Șukur

Ce s-a întâmplat? Marocul a reușit să deschidă scorul în minutul 4 al confruntării în fața Canadei, cu unul dintre cele mai rapide goluri de la această ediție a Cupei Mondiale.

Firesc și chiar cu o dovadă de bună documentare, comentatorul postului public din Turcia, TRT, a amintit că cel mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale rămâne cel marcat de Hakan Șukur în 2002, în secunda 10 a meciului împotriva Coreei de Sud, din finala mică a acelui turneu final.

La pauză, comentatorul, pe numele său Alper Bakircigil, a fost înlocuit cu un coleg, iar la finalul jocului a aflat că a fost dat afară!

Am fost dat afară de la TRT, unde am muncit cu mândrie timp de mulți ani, după ce s-a întâmplat ieri. Sper că ne vom revedea”, a scris, pe Twitter, Alper Bakircigil, potrivit Sportbible.

Contul de Twitter de pe care a fost postat mesajul a fost șters!

De asemenea, la prezentarea rezumatului meciului în jurnalele de știri, momentul în care se aude pronunțat numele lui Hakan Șukur a fost eliminat.

Hakan Șukur, un ”dușman” al regimului Erdogan

Motivul demiterii lui Alper Bakircigil este de natură politică. Hakan Șukur este un ”dușman” al regimului Recep Erdogan.

Fostul mare fotbalist a fost politician chiar în partidul președintelui Turciei, însă după doi ani, în 2013, a ales să plece pentru că nu era de acord cu politica lui Recep Erdogan.

În 2016, l-a criticat prin intermediul rețelelor sociale pe Recep Erdogan, pe care l-a numit inclusiv dictator, iar pe numele său a fost emis imediat un mandat de arestare.

Hakan Șukur a reușit să plece din Turcia, în Statele Unite ale Americii, dar apropiații săi au avut de suferit. Tatăl fostului mare fotbalist a stat aproape un an în închisoare.

În SUA, Hakan Șukur a fost obligat să ducă o altă viață decât cea pe care o avea în Turcia și pe care, până la urmă, o merita datorită performanțelor sportive, și a muncit inclusiv ca șofer de taxi.

Etichete: hakan sukur , alper bakircigil , trt


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Șefii Rapidului au reacționat, după gestul făcut de Săpunaru în fața lui Lobonț

Exclusiv Gigi Becali s-a hotărât: jucătorul care-i va lua locul lui Florinel Coman: ”N-ați văzut?”

Record absolut! La 38 de ani și 234 de zile a intrat în istorie

Fotbaliștii de la FCSB îl așteaptă pe Gigi Becali la sărbătoarea de titlu: ”Ne-am bucura să fie alături de noi”

Citeşte şi

Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

PEROZPovestea unei femei care are 22 de copii, la 26 de ani. Imaginile cu prichindeii au făcut furori pe internet: „Ce familie frumoasă!”

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Sore, zile pline în costum de baie, pe plaja din Maldive. O săptămână de bronz și relaxare, în care a gustat din toate bucuriile vieții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Sore, zile pline în costum de baie, pe plaja din Maldive. O săptămână de bronz și relaxare, în care a gustat din toate bucuriile vieții

Digi World

"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total întâmplător, în locuința lor

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă