Juan Manuel Correa a fost implicat în accidentul în care a decedat Anthoine Hubert / Foto: Twitter

Medicii vor încerca să îi salveze piciorul lui Juan Manuel Correa, pilotul implicat în accidentul în care a murit Anthoine Hubert

28.09.2019, 15:24
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Juan Manuel Correa (20 de ani), pilotul de Formula 2, a fost grav rănit în accidentul în care și-a pierdut viața Anthoine Hubert și va trece, duminică, printr-o operaţie extrem de dificilă, de peste zece ore, în care medicii vor încerca să-i salveze piciorul drept de la amputare, informează Reuters.

Americanul de origine ecuadoriană, care a ieşit săptămâna trecută din comă indusă, este acum pe deplin conştient, potrivit unui comunicat al familiei lui. Plămânii pilotului s-au vindecat suficient astfel încât să poată rezista unei operaţii dificile.

Medicii i-au oferit lui Correa opţiunea unei "amputări reconstructive" a piciorului său drept, însă pilotul de 20 de ani a decis să suporte o operaţie, se mai arată în comunicat.

"Operaţia de duminică va fi crucială pentru viitorul lui Juan Manuel. În timpul intervenţiei, medicii vor salva ce se poate salva şi vor îndepărta ce este de îndepărtat, pentru a-i reconstrui partea inferioară a piciorului drept în cea mai bună condiţie posibilă. Chirurgii, printre cei mai buni în domeniu, sunt de un optimist precaut, ţinând cont de rapida recuperare a lui Juan Manuel din precedentele săptămâni", a precizat familia lui Correa.

Pilotul Anthoine Hubert a murit într-un accident de Formula 2

Marele Premiu al Belgiei la Formula 2 a durat mai puțin de două tururi. Un accident groaznic a avut loc, iar protagoniști au fost Anthoine Hubert (BWT Arden), Juan Correa (Sauber Junior Team by Charouz) și Marino Sato (MP Motorsport).

Cei trei piloți au intrat cu viteză prea mare în virajele Eau Rouge și Raidillon, 257 km la oră, iar una dintre mașini a ieșit în afara pistei. Monopostul lui Hubert s-a lovit de parapet, iar apoi a ricoșat înapoi pe pistă, după ce Correa a intrat în partea laterală a mașinii lui Hubert, în timp ce încerca să-l evite pe Guiliano Alesi, rupând practic bolidul în două.

Din păcate, Anthoine Hubert și-a pierdut viața în urma acestei coliziuni, din cauza rănilor foarte grave. El a fost imediat scos din monopost și a primit primul ajutor chiar pe pistă, iar apoi la centrul medical de pe circuit, însă nu a mai putut fi salvat. Medicii au anunțat decesul la ora locală 18:35.

Pilotul avea 22 de ani și concura pentru Arden din ianuarie 2019. Hubert a fost campion GP3 în 2018, iar apoi a intrat în academia Renault, după ce a trecut prin programul de dezvoltare de la Sauber. În 2013, francezul a participat la testele Alfa Romeo, pentru Formula 1.

Celălalt pilot rănit, Juan Manuel Correa, se află într-un spital din Liege, în timp ce Giuliano Alesi a scăpat fără răni grave.

Etichete: accident , formula 2 , anthoine hubert , juan manuel correa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Un fotbalist al Rapidului s-a dus la Dan Petrescu, la pauza meciului: ”I-am zis să plece, că m-a enervat”

Arne Slot ar putea veni la Liverpool ”la pachet” cu un fotbalist dorit de Barcelona

Theo Hernandez a spus ”Da” pentru transfer! Costă 100 de milioane de euro

Victor Pițurcă ”a făcut praf” un jucător român din străinătate

Citeşte şi

Harry Kane a primit la telefon vestea că trei dintre copiii lui au fost implicați într-un accident pe autostradă

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Pe ce loc a urcat Simona Halep în clasament, deși nu a jucat, și ce poziție ocupă rivala Sorana Cîrstea citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dan Șucu îi dă replica lui Șumudică. Vrea un mare antrenor român citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”