Fanii sunt alături de Ucraina / Foto: Profimedia

Microbiștii s-au unit și "terorizează" cluburile din Rusia. Cum au reacționat fanii

articol scris de Digi Sport
02.03.2022, 19:56
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Conflictul existent între Rusia și Ucraina a afectat și lumea fotbalului, FIFA și UEFA având poziții categorice în privința invaziei comandate de Vladimir Putin.

Sportul în general nu a rămas impasibil la acțiunile de neiertat din Ucraina, iar echipele puternice din Rusia încep să sufere și ele.

Lumea fotbalului, unită împotriva Rusiei

Mai mulți antrenori, jucători și oficiali au ales să-și încheie contractele cu echipele din Rusia, iar acum fanii încearcă să se implice și ei în acest război.

Suporteri din toată lumea au "bombardat" paginile de socializare ale marilor formații din Rusia, Zenit, Spartak Moscova, Dinamo Moscova sau Lokomotiv Moscova.

Aceștia au mesaje de informare pentru cetățenii ruși, care din informațiile apărute în presă, nu au un acces deplin la situația din Ucraina. Totuși, există și microbiști care se manifestă în termeni duri.

"Criminalilor", "Sunteți părtași la moartea unor oameni nevinovați" sau "Voi l-ați ales pe Putin, e și vina voastră" sunt doar câteva dintre mesajele transmise de suporteri de diferite naționalități.

Unele canale media ale cluburilor din Rusia au fost închise din cauza abuzurilor la care au luat parte, fie pe TikTok, pe Instagram, sau pe Facebook.

Artem Dzyuba a explicat de ce n-a luat atitudine față de războiul din Ucraina: ”Nu-mi e rușine că sunt rus!”

Fotbalistul de la Zenit a mărturisit că este deranjat de măsurile luate de FIFA și UEFA împotriva echipelor rusești și consideră că sportivii ruși sunt discriminați și tratați așa cum nu ar trebui din raționamente care nu au nimic de a face cu lumea sportului.

Artem Dzyuba le-a transmis și un mesaj jucătorilor din Anglia care l-au criticat vehement pentru lipsa sa de atitudine față de conflictele din Rusia.

Nu am vrut să comentez despre evenimentele din Ucraina. Nu am vrut nu pentru că îmi este frică, ci pentru că nu sunt un expert în politică, nu am fost niciodată interesat de acest lucru și nu intenționez să o fac acum, spre deosebire de mulți experți în politică și virusologi ce au apărut în ultima perioadă pe internet.

La fel ca oricare altă persoană, am propria opinie. Pentru că sunt atras în acest subiect, o voi expune. Sunt împotriva războiului, este un lucru înfricoșător, dar sunt și împotriva agresiunii și urii, care, zilele acestea, capătă proporții devastatoare. Sunt împotriva discriminării pe fond de nationalitate.

Nu îmi este rușine că sunt rus. Sunt mândru că sunt din Rusia. Nu înțeleg de ce sportivii trebuie să sufere acum. Sunt împotriva dublului standard. De ce se vorbește despre excluderea politicii din sport, dar când este vorba despre Rusia, acest principiu este complet uitat? Repet, războiul este înspăimântător. În situații stresante, oamenii își arată adevărata esență, uneori negativă.

Cât de multă ură, mizerie și amărăciune au fost aruncate spre oamenii din Rusia, neținându-se cont de poziția și profesia fiecăruia. Miile de oameni care scriu insulte și amenințări trebuie să se gândească mai bine. Este ciudat să aud astfel de lucruri din partea unor oameni cărora Rusia le-a oferit foarte multe lucruri.

Toate astea crează și mai multă negativitate. Războiul se va încheia, dar relațiile dintre oameni vor rămâne. Va fi imposibil să fie la fel ca înainte. Amintiți-vă acest lucru.

PS: Unor colegi care stau comod în niște vile din Anglia și spun niște lucruri foarte urâte: nu ne puteți răni. Înțelegem totul! Pace și bunătate tuturor!”, a transmis Artem Dzyuba pe Instagram.

Mykolenko, mesaj brutal pentru căpitanul Rusiei: "Vei fi în temniță tot restul vieții copiilor tăi și mă bucur de asta!"

Mesajul lui Yarmolenko a venit la câteva ore după ce colegul său din naționala Ucrainei, Vitaliy Mykolenko (22 de ani), a lansat un mesaj extrem de dur la adresa căpitanului selecționatei Rusiei, Artem Dzyuba (33 de ani).

Din cauza faptului că fotbalistul lui Zenit nu a combătut până acum acțiunile compatrioților săi nici măcar la nivel declarativ, Mykolenko i-a transmis că își va petrece tot restul vieții în temniță și că nu-și va mai putea vedea niciodată copiii în libertate.

"În timp ce rămâi tăcut alături de ceilalți colegi din echipa națională, civilii sunt omorâți în Ucraina. Vei fi închis în temniță pentru tot restul vieții tale și, mai important, pentru tot restul vieții copiilor tăi. Și mă bucur sincer de asta. Nu veți fi uitați niciodată, ticăloșilor", a postat Mykolenko pe Instagram.

Etichete: rusia , spartak moscova , ucraina , vladimir putin , zenit , razboi , mesaje


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

Pensia lui Rică Răducanu: nu s-a ferit să spună suma pe care o încasează lunar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Tensiune după Farul - Sepsi! Conducerea oaspeților nu s-a ferit de cuvinte: ”E foarte urât ce s-a întâmplat”

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

”Ești 1 la 1000”. Cum a fost încurajat Olimpiu Moruțan, după ce s-a accidentat și va rata EURO 2024

Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”