Mihai iosif și David Popovici / Foto: colaj Digi Sport

Video Exclusiv Mihai Iosif, ”dedicație” pentru David Popovici, noul campion mondial la înot

articol scris de Digi Sport
23.06.2022, 20:42
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Mihai Iosif (47 de ani), fostul antrenor al celor de la Rapid, cunoscut pentru spontaneitatea sa, nu a ratat ocazia de a-i face o dedicație, în direct la Digi Sport, lui David Popovici (17 ani), noul campion mondial la înot la 100 m liber și 200 de m liber.

Mihai Iosif, ”dedicație” pentru David Popovici, noul campion mondial la înot

Galerie Foto

Mihai Iosif, ”dedicație” pentru David Popovici, noul campion mondial la înot

Antrenorul, care urmează cursurile Școlii de Antrenori de la Chișinău, la fel ca Mirel Rădoi, a fost provocat să-i creeze o rimă campionului nostru

”Popovici David, hai, înoată la Rapid!”, a replicat Iosif.

”Miță” Iosif a remarcat și faptul că Stadionul Rapid beneficiază de un bazin de înot.

”Nu știu dacă este pentru performanță. Din ce cunosc, are 25 de metri și cred că trebuie bazine de 50 pentru competiții oficiale. Dar, dacă e prea mic mai punem un lighean”, a comentat, în stilu-i personal, Mihai Iosif la Digi Sport.

VIDEO cu Mihai Iosif despre David Popovici

Le-a distrus visul francezilor. Ce scrie L'Equipe după ce David Popovici l-a învins la "o respirație" pe Maxime Grousset

David Popovici a înotat în 47,58 de secunde și s-a impus la limită, în ultimii metri, în fața francezului Maxime Grousset, care a înregistrat timpul de 47,64 de secunde. Locul 3 i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu 47,71 de secunde.

Jurnaliștii de la L'Equipe sunt dezamăgiți după ce favoritul lor a luat doar argintul în finala de la Budapesta.

"Maxime Grousset a câștigat medalia de argint miercuri la 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Francezul a fost întrecut de românul David Popovici (17 ani)"a scris, resemnată, L’Equipe.

"Am visat la aur pentru Maxime Grousset, 23 de ani, la 100 de metri liber, dar el a câștigat argintul. A început foarte repede să conducă și a făcut-o aproape pânp la sfârșit, dar a ratat la o respirație, exact 6 sutimi, șansa de a termina primul.

A încheiat al doilea, așadar, cu 47.64, iar această medalie de argint a fost cu atât mai ușor de obținut, după locul 4 de la ultimele Jocuri Olimpice, cu cât niciunul dintre primii trei de la Tokyo nu a fost în bazin", a u mai scris jurnaliștii francezi.

David Popovici a câștigat, la Mondialele de la Budapesta, medalia de aur și în proba de 100 de metri liber, și în cea de 200 de metri liber.

Dacă la 200 de metri liber a obținut medalia de aur cu o oarecare lejeritate, la 100 de metri liber cursa a fost foarte strânsă, iar David Popovici a reușit să-l devanseze pe francezul Maxime Grousset in extremis. Diferența dintre cei doi a fost de doar șase sutimi!

În ciuda înfrângerii dramatice, înotătorul francez a dat dovadă de foarte mult fair-play și i-a strâns mâna lui David Popovici, chiar în bazin, imediat după finalul probei, moment care poate fi văzut, la fel ca imaginile cursei istorice de la Budapesta, în galeria foto de mai sus.

David Popovici, performanță nemaivăzută în acest secol

David Popovici este doar al doilea sportiv din istorie care reușește să câștige și proba de 100 de metri liber, și cea de 200 de metri liber la aceeași ediție a Campionatului Mondial.

Precedentul înotător care a izbutit o astfel de performanță este americanul Jim Montgomery, care obținea medalia de aur în ambele probe în 1973, acum 49 de ani, secolul trecut, la chiar prima ediție a Mondialelor de natație.

Etichete: mihai iosif , david popovici , david popovici campion mondial


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham? Ce a apărut în presa britanică, după al 6-lea meci uitat pe bancă

Campion cu FCSB, Alexandru Băluță a spus cum are ”cele mai bune discuții” cu Gigi Becali

Video Hermannstadt - Poli Iași 0-1. Moldovenii au obținut trei puncte uriașe și au urcat pe loc de baraj!

Foto Cum a fost surprins Ianis Hagi alături de colegii de la Alaves: ”Prințul” n-a jucat deloc în ultimele 5 meciuri

Citeşte şi

Exclusiv ”S-a ales praful?”. Ce a spus un fost antrenor al Rapidului despre situația din Giulești

Exclusiv Daniel Niculae, apărat după ce a fost pus sub urmărire penală în ”Dosarul Pyro”: ”E părerea mea”

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”