Mircea Lucescu la o conferință de presă / Foto: Profimedia

Mircea Lucescu le-a explicat italienilor de ce nu este de acord cu suspendarea tuturor sportivilor ruși

articol scris de Digi Sport
14.03.2022, 12:23
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

La 5 zile după ce trupele rusești au declanșat invazia în Ucraina, FIFA și UEFA au suspendat echipa națională și toate cluburile din Rusia din toate competițiile internaționale. 

Unii cred că măsura nu este suficientă și că, la rândul lor, sportivii ruși ar trebui să fie și ei suspendați. Mircea Lucescu (76 de ani), care nu are niciun jucător rus în lotul lui Dinamo Kiev, nu este de acord cu propunerea. 

Mircea Lucescu nu este de acord cu suspendarea sportivilor ruși

Într-un interviu acordat în Italia, pentru Rai Radio 1, "Il Luce" a explicat că o astfel de măsură ar fi nedreaptă pentru sportivii ruși, întrucât au muncit toată viața pentru a-și putea desfășura activitatea, iar sportul nu are nicio legătură cu politica. 

"Federația de Fotbal a amânat startul campionatului cu o lună. Ne aflăm în mare dificultate, nu doar cei din fotbal, sunt campioni ai altor sporturi care nu pot să își desfășoare activitatea în continuare.

Italia îi invită să se antreneze pentru că viața va continua și după acest moment. Ucraina trebuie să trăiască și sportul este foarte important.

Nu sunt de acord (n.r. cu suspendarea sportivilor ruși), sportul nu are nicio treabă cu politica și economia. Sportivii trebuie să rămână în competiții, au muncit toată viața lor pentru a avea această șansă. Sportul nu poate decât să ajute și să unească.

Am trecut prin războiul din 2014, când a trebuit să plecăm din Donețk și de atunci nu ne-am mai întors niciodată, am jucat la Kiev sau prin alte părți, dar niciodată la noi acasă.

Am crezut că nu se mai poate întâmpla așa ceva din nou, iar acum asta... Nu am crezut că se va putea întâmpla un astfel de lucru, ucrainenii și rușii au trăit împreună, ca frații.

Acum problema este una politică, nu știu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp și nu va câștiga nimeni", a declarat Lucescu, potrivit Tutto Sport

Mircea Lucescu nu se dezice de Ucraina. Ajută angajații de la Dinamo Kiev

Dispus la un moment dat să rămână și în țara vecină pentru a fi alături de ucraineni, Mircea Lucescu îi ajută cum poate pe angajații clubului Dinamo Kiev.

La începutul lunii, "Il Luce" a închiriat două autocare care au transportat familiile staff-ului său tehnic de la echipa din capitala Ucrainei, pentru a scăpa de invazia rusă.

Familiile angajaților de la Dinamo Kiev au fost transportate în siguranță în România. Persoanele se află în afara oricărui pericol, într-un centru de refugiați din Iași, potrivit jurnalistului Emanuel Roșu.

Antrenorul român a fost implicat, alături de FRF, UEFA şi federaţia moldoveană, şi în aducerea la Bucureşti a străinilor de la Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, care apoi au plecat spre America de Sud.

Etichete: rusia , mircea lucescu , ucraina , sanctiuni , razboi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie

Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din Hunedoara, de unde a fost transferat apoi la Bucureşti.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!

Antrenor pentru FCSB! Urmează întâlnirea decisivă pentru semnarea contractului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text FCSB - CFR Cluj 0-1, ACUM, DGS 1. Spectaculos! Otele a reușit să înscrie din foarfecă

Recordul all-time, DOBORÂT! Câți spectatori au fost la FCSB - CFR Cluj

De la Arena Națională, Gigi Becali a anunțat cu cine vrea să joace FCSB în Champions League: ”I-am promis”

Fanii lui Tottenham au tras aceeași concluzie, după ce Postecoglou l-a băgat pe Drăgușin abia în repriza a doua

Citeşte şi

Exclusiv Ioan Andone i-a spus lui Mircea Lucescu ce echipă din România să aleagă

Patronul lui Dinamo Kiev a fost întrebat dacă-l readuce pe Mircea Lucescu și a lămurit totul

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWElizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect

Varga anunță transferuri pe bandă rulantă și o echipă stelară! I-a transmis lui Gigi Becali că a început „războiul” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fabulos: cum s-a prezentat Djokovic la antrenament după incidentul de ieri VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”