Nadia Comăneci, la gala Lauresus din 2018 / Foto: Getty Images

Exclusiv Nadia Comăneci: "Îl voi caracteriza pe Drăgulescu printr-o expresie în limba engleză". Trei calități reperate de "Zeiță"

articol scris de Andru Nenciu
26.12.2020, 10:30
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Nadia Comăneci, cea mai valoroasă gimnastă din toate timpurile, a vorbit pentru digisport.ro despre ceea ce-l face unic pe Marian Drăgulescu (40 de ani) în sportul mondial. 

Galerie Foto

Calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, bucureșteanul de la CSA Steaua continuă să uimească în gimnastică și reușește să facă un excelent PR sportului românesc. Un munte de voință, sportivul care a inventat săritura "Drăgulescu" tocmai a împlinit 40 de ani și izbutește să-și împingă limitele la maximum. Deține cantități mari de energie și entuziasm și concurează împotriva unor adversari care încă erau copii când el participa la marile competiții.

Nadia Comăneci despre Marian Drăgulescu: "One of a Kind"

Octuplul campion mondial o impresionează pe Nadia Comăneci, care a identificat trei trăsături de bază care îl transformă pe Marian într-un fenomen al gimnasticii.

"O să-l caracterizez cu o expresie din limba engleză. În engleză se spune <<One of a Kind (n.r. - unic)>>. Marian Drăgulescu e o raritate, e unic ca cineva să facă față gimnasticii actuale la o vârstă la care nu ne-am gândit cu ani în urmă, asta face parte din tenacitatea lui, din voința lui și din faptul că încearcă să se țină sănătos", a spus Zeița de la Montreal, pentru digisport.ro. 

Marian și Richard Drăgulescu / Foto: Sports Net

Ce spune comandantul CSA Steaua despre Marian Drăgulescu 

Marian Drăgulescu nu deține în palmares o medalie de aur la JO, dar speră să-și vadă visul împlinit la Tokyo.

"Cât timp fac sport de performanţă vreau să îl fac la cel mai înalt nivel. După aceea voi vedea şi eu cum pot să ajut gimnastica românească. Sunt în acest fenomen de la 7 ani şi mi-aş dori să rămân aici şi să pun umărul", declara, recent, sportivul de la Steaua. 

Comandantul CSA Steaua, Mădălin Hîncu, a vorbit despre intențiile gimnastului Marian Drăgulescu, într-un interviu acordat pentru Digi Sport: "Marian Drăgulescu are în prezent o funcție în clubul Steaua, el este locotenent-colonel al Ministerului Apărării Naționale, încadrat în Clubul Steaua. El își dorește să continue ca și antrenor. Îi vine greu să plece din sală", a spus Mădălin Hîncu, pentru Digi Sport.

  • Marian Drăgulescu a fost primul gimnast din lume care, la sărituri, a executat o săritura extrem de spectaculoasă și dificilă în același timp care acum îi poartă numele.

Fenomenul Marian Drăgulescu

Marian Drăgulescu este unul dintre cei mai titrați gimnaști români, cu un palmares impresionant. Este cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene, cu 31 de medalii. Sportivul are în vitrină 3 medalii la Jocurile Olimpice, una de argint și două de bronz, singura care îi lipsește e cea de aur. Are nu mai puțin de 18 titluri majore în carieră, 8 la Campionatele Mondiale și 10 la Campionatele Europene, obținute pe parcursul a 16 ani.

În 2021, Marian Drăgulescu va participa la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice, cea de la Tokyo

Etichete: csa steaua , gimnastica , marian dragulescu , nadia comaneci , jo de la tokyo , nadia comaneci - marian dragulescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Șefii Rapidului au reacționat, după gestul făcut de Săpunaru în fața lui Lobonț

Federația a intervenit, după meciul în care nu s-au tras șuturi la poartă și ambele echipe și-au îndeplinit obiectivele

Exclusiv Gigi Becali s-a hotărât: jucătorul care-i va lua locul lui Florinel Coman: ”N-ați văzut?”

Record absolut! La 38 de ani și 234 de zile a intrat în istorie

Citeşte şi

Victor Pițurcă a auzit că FCSB vrea să joace în Ghecea și i-a dat replica lui Gigi Becali

Exclusiv Reacție neașteptată la adresa CSA Steaua și a lui Adi Popa: ”După ce l-ai dat afară, îl aduci la 35 de ani?”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Sore, zile pline în costum de baie, pe plaja din Maldive. O săptămână de bronz și relaxare, în care a gustat din toate bucuriile vieții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Sore, zile pline în costum de baie, pe plaja din Maldive. O săptămână de bronz și relaxare, în care a gustat din toate bucuriile vieții

Digi World

"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total întâmplător, în locuința lor

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă