Iosif Rotariu / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Omul care l-a anihilat pe Maradona la Coppa del Mondo: "Simt că s-a rupt ceva din mine. Parcă mi-a murit cineva din familie"

articol scris de Andru Nenciu
25.11.2020, 20:48
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Iosif Rotariu (57 de ani) e marcat de moartea lui Diego Maradona, adversarul său direct din meciul România - Argentina 1-1, de la Coppa del Mondo.

Reșițeanul stabilit în Timișoara juca în această seară, în orașul de pe Bega, un meci de fotbal cu prietenii. S-a oprit la pauză, s-a uitat la telefon să vadă dacă nu l-a sunat fiica sa, Kassandra, dar a găsit zeci de mesaje de la prieteni.

  • Fostul mare fotbalist argentinian a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, a anunţat agentul şi prietenul său, Matias Morla. 

Galerie Foto

Iosif Rotariu: "Parcă mi-a murit cineva din familie, așa de tare m-a cutremurat vestea"

"Parcă s-a rupt ceva din mine când am văzut mesajele. Parcă mi-a murit cineva din familie, așa de tare m-a cutremurat vestea. Pe urmă am început să intru pe internet", spune fostul mijlocaș, pentru digisport.ro.

Roti a făcut în urmă cu 30 de ani unul dintre cele mai bune meciuri ale sale la națională. La ultimul antrenament selecționerul Emerich Ienei și căpitanul Silviu Lung l-au desemnat pe mijlocașul Stelei să nu-l scape din ochi pe căpitanul Argentinei.

"Trăiam cu impresia că Maradona e nemuritor. Am acasă casete video și CD-uri cu el"

Noaptea, înaintea meciului, deși pleoapele îi erau grele de somn, Rotariu avea să mai doarmă doar trei ore.

"Trăiam cu impresia că Maradona e nemuritor. A fost un Dumnezeu al fotbalului, peste Pele, Cruyff sau Messi. Avea acel talent cu care a fost înzestrat de la Dumnezeu. Am acasă trei casete video cu meciurile lui și multe CD-uri, am și reviste din lume cu el, de pe unde mergeam cu Steaua și cu naționala.

Un talent ca el nu se va mai naște vreodată în fotbal sau nu voi mai trăi eu să văd", continuă Rotariu.

Iosif Rotariu: "Am alergat peste 13-14 kilometri ca să-l țin pe Maradona în acel meci. Cel mai rău îmi pare că nu am mai ajuns să-i strâng mâna"

În meciul cu Argentina, stângaciul român a apelat la toate mijloacele pentru a-l neutraliza pe Maradona, chiar în Napoli, pe gazonul pe care cunoștea fiecare smoc de iarbă. L-a faultat, s-a ținut peste tot după el, dar n-a reușit să rămână cu un suvenir. Doar revede și acum cu ochii minții imaginile din urmă cu 30 de ani.

"Cel mai rău îmi pare că nu a venit niciodată în România și că nu am rămas cu un tricou de-al lui. În acea vreme nu se făceau statistici în privința distanței pe care am alergat-o, dar cred că am depășit 13-14 kilometri. Eu făceam efort dublu pentru că urcam și în atac pentru a mă demarca.

Îmi pare rău că nu am mai ajuns în această viață să-i strâng mâna. Sunt trist, m-a răvășit total această veste", a mai spus Rotariu, pentru digisport.ro.

Maradona despre Rotariu: "Numărul 5 al României mi-a rupt glezna stângă, mi-a deschis-o cu o lovitură"

Vara aceasta, când s-au împlinit 30 de ani de la meciul din Napoli, Maradona a făcut pe paginile sale de socializare un rezumat al meciului cu România. Și-a amintit de Rotariu.

"A fost multă luptă, foarte fizică şi cu puţin fotbal. Iar la sfârşitul primei reprize, numărul 5 al României (n.r. - Iosif Rotariu) mi-a rupt glezna stângă, mi-a deschis-o cu o lovitură. În a doua repriză, am jucat cu infiltraţii şi puteam face foarte puţin. Dar nu eram nebun să ies.

Îmi amintesc că la pauză, Moncho Monzon mi-a spus că vrea să înscrie un gol, iar eu i-am răspuns că la cornere să atace prima bară, pentru că urma să trimit mingea acolo.

Şi mulţumesc Domnului, Moncho s-a dus să o caute unde i-am spus. Dar, din păcate, nu am putut păstra scorul şi am fost egalaţi imediat. Am sfârşit morţi şi foarte amărâţi, pentru că a trebuit să jucăm împotriva Braziliei", a scris Maradona.

Iosif Rotariu: "Nu am luat nici măcar un galben. Mă bucur că Maradona și-a amintit de mine"

După postarea lui Maradona din această vară, digisport.ro îl provoca pe Roti la o discuție despre felul în care a ales să se țină scai după marele Diego. Fostul stelist a venit cu un argument solid pentru a-și susține mărturisirea: nu a luat nici măcar un galben.

"Nu, nici vorbă, nu i-am rupt eu glezna! Nici măcar un cartonaș galben nu am luat în acel meci. Într-adevăr, am jucat mai dur la început, am avut trei intrări mai în forță, dar nu l-am accidentat, aș fi primit galben.

În orice caz, mă bucur că și-a amintit de mine, mă onorează asta, pentru că a jucat împotriva unor mari fotbaliști ai lumii de-a lungul carierei sale. Făcuse și istorie la Napoli, simțeam cum italienii îl încurajau, dar mă făceam că n-aud nimic.

Noi am jucat tactic foarte bine atunci, așa cum am pregătit meciul, echipa m-a ajutat foarte mult și pe mine și, în cele din urmă, am reușit să ținem în șah campioana mondială en-titre și să ne calificăm în optimile de finală".

Etichete: iosif rotariu , diego maradona , maradona a murit , moartea lui maradona


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Clasamentul din play-out, după ”U” Cluj - Dinamo: ”Câinii roșii” au urcat pe loc de baraj. Programul meciurilor rămase

Video ”U” Cluj - Dinamo 3-3. Meci ”nebun” pe Cluj Arena! ”Câinii roșii” au urcat pe loc de baraj

Real Madrid a câștigat titlul în La Liga! ”Galacticii”, campioni după ce Barcelona a pierdut pe terenul Gironei

Video Szabolcs Kovacs l-a enervat pe Alex Chipciu, iar căpitanul de la ”U” Cluj a răbufnit pe teren

Citeşte şi

Cererea făcută de familia lui Diego Maradona

Foto Planul anunțat, după ce construcția de 167.000.000€ din România a fost aprobată de Guvern: ”Garantez”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”