News Alert Mega-operaţiunea de salvare din Thailanda a fost un succes total! Toţi cei 13 oameni au fost salvaţi

10.07.2018, 15:05
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

UPDATE 15:05 Acţiunea de salvare s-a dovedit una cu rezultate extraordinare. În cea de-a 3-a zi de când au început scoaterea copiilor din peşteră, operaţiunea s-a încheiat după ce a fost scos la suprafaţă şi antrenorul lor.

UPDATE 14:50 Salvatorii au realizat o adevărată minune prin scoaterea celui de-al 12-lea adolescent din peştera thailandeză. E cea de 18-a zi pe care membrii unui club de fotbal şi antrenorul lor le-au petrecut într-o peşteră în care s-au refugiat de ploaia pe 23 iunie. În acest moment, toţi fotbaliştii se află sub îngrijire medicală. Rămâne de salvat şi antrenorul.

UPDATE 13:30 În peşteră a mai rămas un singur băiat şi antrenorul său, dintre cele 13 persoane care în urmă cu 18 zile au rămas blocate în peştera Thai din ansamblul Tham Luang.

UPDATE 13:00 Cel de-al 10-lea copil a fost scos din peşteră de salvatori. Planul echipei internaţionale de salvare pare să fie unul de mare succes. În peşteră mai sunt doi copii şi antrenorul lor. Se află acolo de pe 23 iunie. Conform digi24.ro, care preia surse internaţionale, nici familiile nu au voie să intre în contact cu puştii până când examenele medicale vor confirma că nu au luat niciun virus în cele aproape trei săptămâni pe care le-au petrecut în condiţii extrem de proaste.

UPDATE 12:00 Cel de-al nouălea copil a fost scos din peşteră. Prima dată informaţia a fost dată "pe surse" de jurnaliştii de la faţa locului în jurul orei 10:50. Confirmarea a venit după aproximativ 25 de minute, când agenţia Reuters a citat o sursă oficială.

După cum se ştie, FIFA îi invitase pe cei 12 copii la finala Cupei Mondiale, în data de 15 iulie. Astăzi, u oficial thailandez a mulţumit pentru iniţiativă şi a anunţat că un astfel de drum este exclus pentru puşti, dată fiind starea lor de sănătate.

UPDATE, 10.07.2018, 9:30 Nu mai puţin de 19 scafandri au început lupta în această dimineaţă pentru salvarea celor cinci persoane rămase captive din 23 iunie în ansamblul de peşteri Tham Luang, din Thailanda. Este a treia zi, programată să fie şi ultima, în care salvatorii vor face tot posibilul să-i aducă afară pe cei patru fotbalişti juniori şi pe antrenorul lor.

Duminică şi luni au fost recuperaţi 8 copii, câte patru în fiecare zi. Graba este determinată de previziunile meteorologice care anunţă ploi abundente şi risc mare de inundare completă a peşterii.

După găsirea grupului de fotbalişti, alături de copii şi de antrenorul lor au rămas un doctor şi trei dintre membrii  unităţii speciale din armată. Practic, astăzi trebuie să iasă din peşteră 9 persoane. 


UPDATE 16:20 După ce au scos la lumină tot atâţia copii ca şi duminică, adică patru, salvatorii au suspendat acţiunile. Exact cum au făcut şi ziua trecută. Probabil că decizia are legătură cu înlocuirea recipientelor cu oxigen "plantate" de-a lungul tunelurilor inundate, necesare la mutarea copiilor. În acest moment, au rămas patru copii şi antrenorul lor dintre cele 13 persoane blocate pe 23 iunie în peştera Tham Luang din Thailanda.

UPDATE 15:40 Încă un copil a fost salvat de scafandrii. Salvatorii fac tot posibilul să micşoreze perioada în care să-i scoată pe toţi din peşteră pentru a micşora la maximum apariţia unor noi riscuri. În zona în care este peştera a început din nou să plouă. După cum se ştie, precipitaţiile abundente au dus la prăbuşirea unor pereţi în Tham Luang, iar 12 jucători de fotbal cu vârste între 11 şi 16 ani şi antrenorul lor au rămas captivi din 23 iunie. Până în acest moment au fost scoşi din peşteră 8 copii.

Galerie Foto


Operaţiunea de salvare a celor 12 copii şi a antrenorului lor, blocaţi din 23 iunie într-o peşteră din Thailanda, a început duminică dimineață și este în curs de desfăşurare. Până acum au fost scoți deja patru copii şi transportați de urgență la spital. Din păcate, în timpul căutării unor soluţii cât mai rapide pentru scoaterea copiilor la lumină un scafandru cu experienţă, 38 de ani, şi-a pierdut viaţa pentru că a rămas fără oxigen.

Ofiţerul thailandez se ocupa tocmai cu depozitarea unor surse de oxigen pe traseul subacvatic pe care urma să fie scoşi copiii. 

”Cel mai important este că începem să scoatem copiii din peșteră. Ei se află momentan la spitalul situat în apropierea peşterii”, a declarat Tossathep Boonthong, şeful Departamentului de Sănătate din provincia Chiang Rai. Copiii vor sta cel puțin 24 de ore sub supraveghere medicală la acest spital, după care se va lua decizia dacă vor fi transportați la alte clinici, în funcție de starea lor de sănătate. Pentru că situația micuților este critică, părinții acestora nu-i vor putea vizita în următoarele 48 de ore. 

La intrarea în peşteră se află 13 echipe medicale. Fiecare dintre acestea dispune de o ambulanţă şi de un elicopter, gata să intervină în cazul fiecăruia dintre cei 12 copii şi a antrenorului acestora, relatează „The Guardian“.

Tinerii fotbalişti thailandezi, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, şi antrenorul lor s-au aventurat în seara zilei de 23 iunie, după un antrenament, în peştera Tham Luang, aflată într-o pădure tropicală densă, în apropiere de graniţa cu Myanmar şi Laos.

Ei au rămas blocaţi în peşteră din cauza precipitaţiilor musonice abundente şi niciun contact nu a mai putut fi stabilit cu ei.

Echipa de fotbal a fost descoperită la nouă zile după dispariţia lor. O echipă internaţională de salvare a fost alcătuită după ce tinerii au dispărut în peştera Tham Luang.

Marea bucuria a fost că toate cele 13 persoane au fost găsite în viaţă, dar erau foarte slăbite şi se punea problema ca scoaterea loc din peşteră să poată dura şi aproximativ o lună. Totuşi, s-a luat decizia unei intervenţii de urgenţă pentru că s-a ajuns la concluzia că este mai sigur aşa.

Salvatorii i-au descoperit pe tineri dincolo de "Pattaya Beach", zona în care se bănuia că s-au refugiat. "Pattaya Beach era inundată, însă i-am găsit mai departe, la o distanţă de 300-400 de metri", a precizat guvernatorul după ce s-a intrat în contact cu cei dispăruţi.

Etichete: tham luang , salvare in thailanda , fotbalişti blocaţi în pestera , operatiuni de salvare , cati copii au fost salvati in thailanda


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. Covăsnenii au încasat două cartonașe roșii!

Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!

Denis Alibec, drum liber către FCSB: a marcat, dar echipa sa a terminat ultima în Qatar și a retrogradat

Gigi Becali a spus că îl vrea la FCSB, iar agentul jucătorului a făcut anunțul

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”