Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City / Foto: Profimedia

Pep Guardiola s-a revoltat la adresa politicienilor, în contextul războiului din Ucraina

articol scris de Digi Sport
04.03.2022, 17:02
  • La Liga: Las Palmas - Real Betis, joi, 20:30, DGS 4

  • La Liga: Almeria - Barcelona, joi, 22:30, DGS 1

Războiul provocat de Rusia în Ucraina continuă, iar tot mai mult voci din lumea sportului critică vehement acțiunile întreprinse de Vladimir Putin, mai ales că foarte mulți sportivi sunt afectați.

Pep Guardiola a criticat dur politica dusă de NATO și de țările europene în contextul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Pep Guardiola s-a revoltat la adresa politicienilor în contextul războiului din Ucraina: ”Sunt niște dezamăgiri!”

Antrenorul lui Manchester City este de părere că astfel de conflicte ar putea fi evitate dacă politicienii s-ar implica mai mult și ar lua anumite măsuri, însă consideră că totul se rezumă la bani.

Aceste lucruri sunt importante, dar sunt doar niște gesturi. Peste tot în lume, oamenii fac ceva. Politicienii sunt acolo să evite aceste lucruri care se întâmplă pentru că ei sunt niște dezamăgiri, niște dezamăgiri complete.

Ei trebuie să evite aceste lucruri, dar nu pot să facă asta, nu pentru steag sau pentru o bucată de pământ. Astfel de lucruri se întâmplă în Siria, în Palestina, în Iugoslavia, unde oameni nevinovați nu pot fi cumpărați.

Dacă nu sunt implicați bani, nu este niciun război. Încă se întâmplă asta. Sunt opt zile, nouă zile de război. NATO și țările europene sunt niște dezamăgiri”, a declarat Pep Guardiola la conferința de presă, citat de Manchester Evening News.

Antrenorul lui City a vorbit și despre Oleksandr Zinchenko, jucătorul său fiind puternic afectat de evenimentele din țara sa natală.

Este îngrijorat, atât timp cât războiul devine din ce în ce mai greu. Se implică foarte tare în proiecte pentru țara sa. Uneori ne ține la curent cu situația, el o cunoaște mai bine decât oricine. Are familia acolo. Este complicat, situația asta durează deja de opt, nouă zile. Din nefericire, va dura și mai mult”, a completat Guardiola.

Oleksandr Zinchenko i-a oferit replica lui Artem Dzyuba, căpitanul Rusiei

Oleksandr Zinchenko (25 de ani), jucătorul lui Manchester City, i-a oferit o replică lui Dzyuba. Pe contul personal de Instagram, fundașul lateral i-a transmis lui Dzyuba că, tocmai pentru că este urmărit de atâția oameni, ar trebui să ia atitudine.

"Să continuăm... Argumentul tău este 'politica separată de sport'. Într-adevăr, sportul nu ar trebui să facă parte din campanii electorale sau întreceri de partide. Dar sportul, la fel ca altă sferă, nu poate rămâne pasivă la problemele cauzate de război, agresiune și moarte.

Toată lumea trebuie să combată răul, indiferent de profesia lui. De ce fotbaliștii ucraineni cer sancțiuni sportive împotriva celor din țara agresoare? Chiar vrem să vă lăsăm fără oportunitatea de a face lucrul vostru preferat?

Nu! Folosim toate metodele pentru a opri agresivitatea Rusiei, care vrea să ne ia teritoriul. Răul trebuie pedepsit oriunde este posibil. Vom încerca să vă batem la ușă cu sancțiuni chiar mai agresive decât acțiunile pe care țara voastră le face intrând cu armele pe teritoriul nostru.

Oprirea ocupației rusești este singurul și principalul scop al acțiunilor noastre. Și în concluzie, un mesaj adresat fotbaliștilor ruși. Oamenii vă iubesc, vă susțin și ascultă de cuvintele voastre.

Astfel, să rămâi tăcut este o crimă. Știu că este interzis în țara voastră să gândiți diferit, dar când opoziția devine majoritate, atunci are și putere.

Prin urmare, toți oamenii care nu-și doresc moarte sau ură în lume ar trebui să vorbească tare despre asta. Nu ar trebui să vă fie frică de pedepsele copilărești când e vorba despre vieți omenești. Glorie Ucrainei!", a fost o parte din mesajul transmis de Zinchenko. 

Etichete: manchester city , rusia , pep guardiola , ucraina , razboi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Exclusiv Mircea Lucescu a spus lucrurilor pe nume, după ce Dan Șucu ar fi ales noul antrenor al Rapidului

Cristiano Ronaldo a cerut, arabii trec la treabă: transfer de peste 100.000.000€ la Al-Nassr!

Posibilii adversari ai Corvinului în preliminariile Europa League, după câștigarea Cupei României

Citeşte şi

Ce mesaj le-a transmis Erling Haaland coechipierilor după ce au reușit să o învingă pe Tottenham

Anunțul făcut de Kevin De Bruyne

PEROZKim Kardashian, cu părul blond și îmbrăcată într-o rochie mulată, un look în stilul Pamela Anderson, anii '90: „Babewatch”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice de relație citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat