Logo-ul FINA / Foto: Profimedia

Prima organizație care refuză să ia măsuri după războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina

articol scris de Digi Sport
09.03.2022, 11:18
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) a anunţat că se opune interzicerii sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţii, în ciuda recomandării Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a-i exclude, urmată de numeroase organizaţii sportive.

FINA nu e de acord cu recomandările CIO în privința sportivilor ruși și belaruși

"Biroul FINA se opune în continuare interdicţiei generale impuse tuturor sportivilor şi oficialilor ruşi şi belaruşi, şi îşi menţine poziţia de a permite sportivilor ruşi şi belaruşi să participe la evenimentele FINA într-o manieră neutră", a precizat organizaţia într-un comunicat.

FINA, care afirmă că decizia sa a fost susţinută "de o majoritate covârşitoare a Comisiei sportivilor", şi-a modificat totuşi regulamentul pentru a revizui participarea sportivilor şi oficialilor în situaţii de urgenţă de la caz la caz şi, prin urmare, ar putea împiedica ruşii şi belaruşii să participe dacă "prezenţa lor ameninţă siguranţa şi bunăstarea sportivilor sau pune în pericol desfăşurarea competiţiei".

Fotbalul, atletismul, schiul, biatlonul, hocheiul pe gheaţă, dar şi rugby-ul şi boxul, încă de la începutul invaziei trupelor ruse în Ucraina, au luat deja măsuri mult mai drastice decât cele ale FINA în privinţa sportivilor ruşi şi belaruşi, alături de numeroase federaţii naţionale.

În urma unei reuniuni prin videoconferinţă, organizată joia trecută, la iniţiativa guvernului britanic, miniştrii responsabili cu sportul din 37 de ţări, printre care Germania, ţările baltice, Statele Unite, Finlanda şi Franţa, au susţinut măsurile de excludere a sportivilor ruşi şi belaruşi, de anulare a atribuirii de evenimente sportive celor două ţări şi de limitarea contractelor de sponsorizare implicând entităţi ruse şi belaruse.

"Facem apel la toate federaţiile sportive internaţionale să aprobe aceste principii şi îi salutăm pe toţi cei care au făcut-o deja", au scris aceştia într-un comunicat de presă publicat marţi de guvernul britanic.

Război în Ucraina, ziua 14. Unde sunt acum refugiații ucraineni care au fugit de ororile războiului

Galerie Foto

Peste două milioane de oameni au fugit până acum din Ucraina în urma invaziei Rusiei, a anunțat Organizația Națiunilor Unite (ONU), citată de Digi24.

Este criza de refugiați cu cea mai rapidă evoluție din Europa, de la al Doilea Război Mondial, a transmis Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați UNHCR, citat de BBC.

Harta care arată țările spre care se îndreaptă oamenii care fug de ororile războiului include Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Moldova. Un număr mult mai mic de refugiați au ales Rusia și Belarus.

Potrivit ONU, cei mai mulți refugiați au ajuns în Polonia (1.204.000). Urmează Ungaria cu 191.000 de refugiați, Slovacia cu 141.000 de refugiați, Moldova cu 83.000 de refugiați, România – 82.000 de refugiați. În Rusia au ales să meargă 99.300 de ucraineni, iar în Belarus – 453. Potrivit ONU, peste 210.000 de oameni au ajuns în alte țări din Europa.

Trenurile care se îndreaptă spre granița cu Ucraina au fost pline, iar la punctele de trecere a frontierelor s-au creat cozi uriașe de mașini.

Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina în a 13-a zi de război poate fi urmărit AICI, din a 12-a zi de război poate fi urmărit AICI, din a 11-a zi de război poate fi urmărit AICI, cel din a zecea zi de război poate fi urmărit AICI, cel din a noua zi de război poate fi urmarit AICI, cel din a opta zi de război poate fi urmărit AICI, cel din a șaptea zi de război poate fi urmărit AICI, cel din a șasea zi de război poate fi urmărit AICI, din a cincea zi de război poate fi urmărit AICI, din a patra zi de război poate fi urmărit AICI, în a treia zi de război poate fi urmărit AICI, în a doua zi de război AICI, iar derularea evenimentelor începând cu data de 17 februarie poate fi urmărită AICI.

Etichete: rusia , ucraina , cio , razboi ucraina , fina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Țara care își mută capitala pentru că actuala se scufundă în mare. Pentru asta, se construiește un oraș de la zero

Indonezia se pregătește să își mute capitala din Jakarta în Nusantara, aflat încă în construcție. Noul oraș va costa 35 de miliarde de dolari și nu va fi finalizat până în 2045. Decizia a fost luată din cauza crizei climatice, deoarece Jakarta se scufundă ușor-ușor în mare, scrie Business Insider.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Suprinzător! Anunțul lui Gigi Becali despre jucătorul de la FCSB căruia ”îi plătește salariul degeaba de 3 ani”

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

După ce FCSB a câștigat titlul, Giani Kiriță a făcut un anunț neașteptat

Fotbalistul de la CFR pe care Dan Petrescu îl dă afară. Ioan Varga a confirmat: ”Nu-l vrea”

Citeşte şi

Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”