Joe Biden / Brittney Griner / Foto: Profimedia

Prima reacție oficială a americanilor, după ce Joe Biden a citit scrisoarea trimisă de Brittney Griner din Rusia

articol scris de Digi Sport
06.07.2022, 12:20
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Eliberarea lui Brittney Griner, arestată în Rusia din luna februarie pentru contrabandă cu droguri, este o "prioritate" pentru Joe Biden, a asigurat un purtător de cuvânt al preşedintelui american, indicând, totodată, că preşedintele a citit scrisoarea care i-a fost adresată de baschetbalista americană.

"Preşedintele a citit scrisoarea", a spus Karine Jean-Pierre, într-o declaraţie de presă, fără a dezvolta pe marginea reacţiei preşedintelui la această scrisoare tristă. "Acest subiect este o prioritate pentru preşedinte şi el face tot ce poate", a adăugat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Karine Jean-Pierre nu a oferit, însă, detalii despre acţiunile concrete ale administraţiei americane, subliniind că mai mulţi înalţi responsabili se află în contact permanent cu familia campioanei şi cu soţia acesteia, Cherelle Griner.

"Noi vrem să punem capăt acestei practici, fie că este vorba de Rusia sau de altă ţară, de a deţine cetăţeni americani sau străini de manieră ilegală pentru a obţine beneficii politice", a comentat Ned Price, purtătoarea de cuvânt a departamentului de Stat.

Colegele lui Brittney Griner au făcut front comun

Coechipierele lui Brittney Griner au deplâns, de asemenea, lipsa de atenţie, în special mediatică.

"Indignarea nu este suficient de puternică", a spus Brianna Turner înaintea unui meci la Los Angeles.

"Dacă era LeBron James (starul NBA) sau Tom Brady (legenda fotbalului american), atunci presa ar fi fost plină de titluri cu litere mari în fiecare zi", a adăugat Sophie Cunningham, o altă jucătoare.

Starul american al baschetului feminin Brittney Griner i-a cerut luni, într-o scrisoare adresată preşedintelui SUA, Joe Biden, ale cărei fragmente au fost publicate de familie, să facă totul pentru a o elibera din închisoarea din Rusia, unde este acuzată de autorităţile locale de contrabandă cu droguri şi se află încarcerată din luna februarie.

"Sunt închisă într-o închisoare rusă, singură cu gândurile mele şi fără protecţia familiei, a prietenilor, a tricoului olimpic sau a tuturor lucrurilor pe care le-am reuşit în viaţă. Şi sunt îngrozită de ideea de a mă afla aici pentru totdeauna", a scris dubla campioană olimpică de baschet, al cărei proces a început vinerea trecută cu uşile închise la un tribunal din Himki, de la periferia Moscovei.

"Ştiu foarte bine că trebuie să faceţi multe lucruri, dar vă rog, nu mă uitaţi, nici pe mine şi nici pe alţi deţinuţi americani", a implorat aceasta. "Vă rog, faceţi totul pentru a ne aduce acasă".

Scrisoarea lui Griner a fost depusă simbolic la Casa Albă luni, de Ziua Independenţei Statelor Unite.

Brittney Griner, arestată la Moscova în februarie. Cum arată acum FOTO

Galerie Foto

Griner, dublă campioană olimpică alături de selecţionata Statelor Unite (2016, 2020), a fost arestată pe aeroportul din Moscova, în luna februarie, după descoperirea în bagajele sale de mână a unor ţigări electronice şi a unui "lichid care prezenta un miros special" de ulei de canabis, conform serviciului federal al vămilor ruse. Ea riscă până la zece ani de închisoare.

În mai, autorităţile de la Washington au declarat că Rusia o reţine "în mod nedrept" pe jucătoarea în vârstă de 31 de ani, în timp ce WNBA, liga profesionist de baschet feminin din SUA, a precizat că "lucrează pentru a o aduce pe Griner acasă". Cazul acesteia se află acum în mâinile trimisului special al SUA care se ocupă de persoanele luate ostatice.

Arestarea jucătoarei americane, campioană a WNBA în 2014 cu echipa Phoenix Mercury, s-a produs pe fondul unei crize dintre Occident şi Moscova, generată de invazia din Ucrainei.

Considerată una dintre cele mai mari jucătoare de baschet feminin, Brittney Griner, la fel ca majoritatea jucătoarelor WNBA, a jucat mai multe sezoane pentru echipa rusă Ekaterinburg în timpul extrasezonului din Statele Unite.

Etichete: rusia , arest , joe biden , brittney griner


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

Reacția lui Bogdan Lobonț, după Rapid - Universitatea Craiova 1-2: ”Eu știu ceea ce s-a întâmplat”

Citeşte şi

"Absolut inacceptabil!" Rusia a reacționat imediat după afirmațiile făcute de Emmanuel Macron

Starul adversarei României de la EURO, categoric privind războiul din Ucraina. ”M-aş duce să lupt”

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”