Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului / Foto: Profimedia

Răspunsul Rusiei după acuzele americanilor a venit imediat. Ce spune Dmitry Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului

08.04.2020, 08:57
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Procurorii americani susţin că mai mulţi membri ai Comitetului Executiv al FIFA ar fi primit mită pentru a vota Rusia în procesul de atribuire a organizării Cupei Mondiale 2018

Reacţia Rusiei, după acuzele americanilor

Rusia neagă categoric faptul că ar fi mituit oficiali ai FIFA pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale din 2018, informează AFP, citat de news.ro.

"Rusia a obţinut în mod legal dreptul de a organiza Cupa Mondială. Nu este legat de nicio mită, dezminţim asta categoric.

Rusia a organizat cea mai bună ediţie a Cupei Mondiale de fotbal. Suntem mândri de asta. Am citit articolele din mass-media şi nu înţelegem despre ce este vorba", a declarat Dmitry Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului.

Pe cine acuză americanii

Mai mulţi membri ai CEx. al FIFA ar fi primit mită pentru a vota Rusia şi Qataraul în procesul de atribuire a organizării ediţiilor Cupei Mondiale din 2018 şi 2022, arată procurorii americani, în actul acuzării, informează BBC.

Câţiva foşti funcţionari au fost puşi sub acuzare în Statele Unite, în scandalul de corupţie din cadrul FIFA, care datează din 2015. Atât Rusia, cât şi Qatarul, au negat că ar fi făcut ceva ilegal pentru a obţine statutul de gazdă a Cupei Mondiale, în urmă cu un deceniu, când a avut loc şedinţa Comitetului Executiv al FIFA, în cadrul căreia au fost stabilite ţările organizatoare ale celor două turnee finale.

Conform rechizitoriului dat publicităţii luni de către Departamentul de Justiţie al SUA, Nicolas Leoz, pe atunci preşedinte al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), şi fostul preşedinte al Federaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), Ricardo Teixeira, au primit mită pentru a vota în favoarea Qatarului.

De asemenea, Jack Warner din Trinidad-Tobago, preşedintele Confederaţiei din America de Nord, America Centrală şi Caraibe (CONCACAF) şi vicepreşedinte al FIFA la momentul respectiv, ar fi primit 5 milioane de dolari drept mită pentru a vota în favoarea Rusiei, în timp ce conducătorului Federaţiei guatemaleze de fotbal, Rafael Salguero, i s-ar fi promis o mită de un milion de dolari, potrivit actului de acuzare.

Rusia a fost, în final, preferată în faţa candidaturii Angliei, precum şi celor comune depuse de Spania/Portugalia şi Belgia/Olanda. Pentru turneul din 2022, Qatarul a primit 14 voturi favorabile, faţă de doar cele 8 primite de Statele Unite, în ultimul tur de scrutin. Celelalte candidaturi au fost ale Japoniei, Coreei de Sud şi Australiei.

Comitetele de candidatură din Qatar şi Rusia au negat întotdeauna că ar fi plătit mită pentru a obţine dreptul de organizare ale turneelor finale respective.

Etichete: rusia , sua , cm 2018 , dmitry peskov


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare

"Absolut inacceptabil!" Rusia a reacționat imediat după afirmațiile făcute de Emmanuel Macron

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”