Roman Abramovich / Foto: Profimedia

Roman Abramovich, unul dintre oligarhii apropiați de Vladmir Putin, riscă 15 ani de închisoare la întoarcerea în Rusia

articol scris de Digi Sport
07.03.2022, 10:34
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Roman Abramovich, patronul celor de la Chelsea și unul dintre oligarhii ruși apropiați de Vladimir Putin, riscă până la 15 ani de închisoare după anunțul vânzării grupării londoneze.

Conflictul violente existent între Rusia și Ucraina i-a făcut pe oamenii de la Kremlin să meargă departe în măsurile pe care le i-au pentru a împiedica răspândirea corectă a înformațiilor.

Galerie Foto

Roman Abramovich ar putea avea mari probleme. Legea din Rusia care i-ar putea aduce 15 ani de închisoare

Roman Abramovich a devenit una dintre țintele principale ale mass-media după ce Rusia a invadat Ucraina, iar acum oligarhul care este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin ar putea să aibă mari probleme cu legea.

Acesta a anunțat în mod oficial că își vinde acțiunile de la Chelsea, iar profitul obținut o să fie donat victimelor din Ucraina care au de suferit de pe urma conflictului militar.

Totuși, în comunicatul expus pe site-ul grupării londoneze a fost folosit un termen pe care rușii nu-l acceptă, acela de "război în Ucraina".

Sintagma respectivă se află pe lista interzisă de Vladimir Putin, care a folosit în mod public termenul de "denazificare" sau "eliberare a poporului ucrainean" pentru a justifica acțiunea militară pornită de Rusia.

Parlamentul din Rusia a implementat o lege anti "fake news", prin care interzice articolele și opiniile anti-Putin. Persoanele care încalcă legea respectivă riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare, în funcţie de cât de grave sunt informațiile considerate ca "fake news" răspândite.

Motivul pentru care Roman Abramovich a anuțat că donează profitul obținut victimelor din Ucraina

Din informațiile apărute în presă, rusul ar vrea să obțină peste două miliarde de euro pentru Chelsea.

În anunțul prin care Roman Abramovich anunța că a scos la vânzare acțiunile pe care le deține la Chelsea, rusul anunța că profitul pe care îl va obține urmează să meargă către ucrainienii afectați de război.

Presa din Regat a expus și motivele pentru care omul de afaceri a luat această decizie. În principal, Abramovich dorește să-și spele imaginea proastă pe care o are acum în Anglia, odată cu războiul dintre Rusia și Ucraina. Acesta a fost acuzat că este un apropiat de-al lui Putin și să a finanțat planurile președintelui în ultimii ani.

Un al motiv pentru care Abramovich a anunțat intenția de a dona profitul obținut victimelor din Ucraina se leagă și de teama acestuia că statul britanic ar putea să-i blocheze conturile și să-i confiște toți banii obținuți de pe urma tranzacției de vânzare.

Roman Abramovich a cumpărat Chelsea cu 169 de milioane de euro și o vinde cu cel puțin 2 miliarde

În 2003, oligarhul rus a plătit 169 de milioane de euro pentru a cumpăra Chelsea, iar acum vinde clubul cu o sumă de cel puțin 12 ori mai mare. El ar dori peste două miliarde de euro, cu toate că clubul este evaluat la 7 miliarde.

Însă trebuie avut în vedere și faptul că echipa are datorii chiar către Abramovich, sumă care ar fi de 1,8 miliarde de euro, însă potrivit altor surse, aceasta ar ajunge la 2,4 miliarde de euro.

  • 1087 de meciuri a jucat Chelsea sub patronatul lui Roman Abramovich (660 de victorii, 237 de remize, 190 de înfrângeri).
  • Fostul campion mondial din UFC, Conor McGregor, s-a arătat interesat să cumpere Chelsea.

Etichete: rusia , ucraina , vladimir putin , condamnare , razboi , roman abramovich , inchisoare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

La doar câteva ore de la revenirea la CFR Cluj, Dan Petrescu le-a transmis un avertisment jucătorilor

Foto ”De ce aveți nevoie de 6 bodyguarzi ca să vă escorteze?”. Reacția lui Dan Șucu

Anunțul făcut de tatăl lui Kylian Mbappe despre starul de la PSG

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere Meme”

Citeşte şi

Trei ani de închisoare pentru o petardă. Sancțiune drastică primită de un suporter

Câți ani de închisoare riscă suporterul care a aruncat o petardă la un meci din Germania: se află deja în arest!

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep, invitată să joace la Paris! Anunțul surprinzător al francezilor. Cum va reacționa românca citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”