Artem Dzyuba, căpitanul Rusiei / Foto: Getty Images

"Să rămâi tăcut este o crimă!". Replica primită de Dzyuba, după afirmația "Nu îmi e rușine că sunt rus"

articol scris de Digi Sport
03.03.2022, 15:14
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Artem Dzyuba (33 de ani), căpitanul selecționatei de fotbal a Rusiei, a fost atacat dur de către ucraineanul Vitaliy Mykolenko (22 de ani), pentru faptul că nu a combătut acțiunile compatrioților săi. 

La rândul său, atacantul lui Zenit a explicat că nu a făcut-o deoarece nu știe politică suficient, dar fotbaliștii ucraineni nu s-au lăsat impresionați de argumentele sale. 

Oleksandr Zinchenko i-a oferit replica lui Artem Dzyuba, căpitanul Rusiei

Acum, Oleksandr Zinchenko (25 de ani), jucătorul lui Manchester City, i-a oferit o replică. Pe contul personal de Instagram, fundașul lateral i-a transmis lui Dzyuba că, tocmai pentru că este urmărit de atâția oameni, ar trebui să ia atitudine.

"Să continuăm... Argumentul tău este 'politica separată de sport'. Într-adevăr, sportul nu ar trebui să facă parte din campanii electorale sau întreceri de partide. Dar sportul, la fel ca altă sferă, nu poate rămâne pasivă la problemele cauzate de război, agresiune și moarte.

Toată lumea trebuie să combată răul, indiferent de profesia lui. De ce fotbaliștii ucraineni cer sancțiuni sportive împotriva celor din țara agresoare? Chiar vrem să vă lăsăm fără oportunitatea de a face lucrul vostru preferat?

Nu! Folosim toate metodele pentru a opri agresivitatea Rusiei, care vrea să ne ia teritoriul. Răul trebuie pedepsit oriunde este posibil. Vom încerca să vă batem la ușă cu sancțiuni chiar mai agresive decât acțiunile pe care țara voastră le face intrând cu armele pe teritoriul nostru.

Oprirea ocupației rusești este singurul și principalul scop al acțiunilor noastre. Și în concluzie, un mesaj adresat fotbaliștilor ruși. Oamenii vă iubesc, vă susțin și ascultă de cuvintele voastre.

Astfel, să rămâi tăcut este o crimă. Știu că este interzis în țara voastră să gândiți diferit, dar când opoziția devine majoritate, atunci are și putere.

Prin urmare, toți oamenii care nu-și doresc moarte sau ură în lume ar trebui să vorbească tare despre asta. Nu ar trebui să vă fie frică de pedepsele copilărești când e vorba despre vieți omenești. Glorie Ucrainei!", a fost o parte din mesajul transmis de Zinchenko. 

Artem Dzyuba a explicat de ce n-a luat atitudine față de războiul din Ucraina: ”Nu-mi e rușine că sunt rus!”

Fotbalistul de la Zenit a mărturisit că este deranjat de măsurile luate de FIFA și UEFA împotriva echipelor rusești și consideră că sportivii ruși sunt discriminați și tratați așa cum nu ar trebui din raționamente care nu au nimic de a face cu lumea sportului.

Artem Dzyuba le-a transmis și un mesaj jucătorilor din Anglia care l-au criticat vehement pentru lipsa sa de atitudine față de conflictele din Rusia.

Nu am vrut să comentez despre evenimentele din Ucraina. Nu am vrut nu pentru că îmi este frică, ci pentru că nu sunt un expert în politică, nu am fost niciodată interesat de acest lucru și nu intenționez să o fac acum, spre deosebire de mulți experți în politică și virusologi ce au apărut în ultima perioadă pe internet.

La fel ca oricare altă persoană, am propria opinie. Pentru că sunt atras în acest subiect, o voi expune. Sunt împotriva războiului, este un lucru înfricoșător, dar sunt și împotriva agresiunii și urii, care, zilele acestea, capătă proporții devastatoare. Sunt împotriva discriminării pe fond de nationalitate.

Nu îmi este rușine că sunt rus. Sunt mândru că sunt din Rusia. Nu înțeleg de ce sportivii trebuie să sufere acum. Sunt împotriva dublului standard. De ce se vorbește despre excluderea politicii din sport, dar când este vorba despre Rusia, acest principiu este complet uitat? Repet, războiul este înspăimântător. În situații stresante, oamenii își arată adevărata esență, uneori negativă.

Cât de multă ură, mizerie și amărăciune au fost aruncate spre oamenii din Rusia, neținându-se cont de poziția și profesia fiecăruia. Miile de oameni care scriu insulte și amenințări trebuie să se gândească mai bine. Este ciudat să aud astfel de lucruri din partea unor oameni cărora Rusia le-a oferit foarte multe lucruri.

Toate astea crează și mai multă negativitate. Războiul se va încheia, dar relațiile dintre oameni vor rămâne. Va fi imposibil să fie la fel ca înainte. Amintiți-vă acest lucru.

PS: Unor colegi care stau comod în niște vile din Anglia și spun niște lucruri foarte urâte: nu ne puteți răni. Înțelegem totul! Pace și bunătate tuturor!”, a transmis Artem Dzyuba pe Instagram.

Etichete: rusia , ucraina , razboi , oleksandr zinchenko , artem dzyuba


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text FCSB - Farul 1-0, ACUM, Digi Sport 1. David Miculescu a deschis scorul pe Arena Națională!

Surprinzător! Câți suporteri sunt la FCSB - Farul + Așa arată Top 10 al sezonului

Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție

Oficial S-a terminat chinul! Prima echipă retrogradată din Premier League în acest sezon

Citeşte şi

Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”