Sergiy Stakhovsky / Foto: Twitter @Stako_tennis

Video Sergiy Stakhovsky, avertisment pentru ruși direct de pe front: ”Luați-vă soldații, cât se mai poate!”

articol scris de Digi Sport
09.03.2022, 21:31
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Sergiy Stakhovsky (36 de ani), retras din circuitul de tenis masculin la începutul acestui an, a ales să lupte pentru Ucraina chiar pe front, după ce Rusia a început bombardamentele pe data de 24 februarie.

Fostul tenismen ucrainean nu a stat pe gânduri când a venit vorba de propria națiune și s-a alăturat compatrioților lupta contra armatei Rusiei. Este a 14-a zi de război între Rusia și Ucraina, după ordinul venit de la Vladimir Putin.

Seryiy Stakhovsky, avertisment pentru ruși: ”Luați-vă soldații, cât se mai poate!”

Aflat pe câmpul de luptă, Segiy Stakhovsky și-a făcut timp pentru un mesaj la adresa vecinilor ruși. Acesta nu se teme de nimic și le transmite să își cheme soldații înapoi în țară, cât tip lucrurile nu se vor înrăutăți mai mult decât sunt deja.

Bună seara, ruși. Am încercat să vă conving că nu avem fasciști. Ei nu sunt dintr-un singur motiv simplu, pentru că suntem o națiune liberă care se poate mișca prin Europa și poate vedea lumea și cum trăiesc oamenii în țări normale. Din păcate, avem experiență despre ce fel de pace aduce Rusia în Donețk și Lugansk.

Din păcate, probabil că nu vă voi putea convinge. Prin urmare, va trebui să stați acasă ceva timp, nu să călătoriți prin Turcia și Egipt, ci pur și simplu să stați acasă. Dar nici nu vă invit la noi, pentru că aici vă așteaptă lucruri nu prea plăcute.

Prin urmare, luați-vă soldații, de preferință acum, cât se mai poate. A fost un mic mesaj pentru ruși. Aș dori să-i mulțumesc lui Eric pentru oportunitatea de a încerca să convingă publicul rus că războiul din Ucraina este inutil. Ucraina este o țară liberă și democratică, cu propriile obiective și realizări. Nu vrem „lumea rusă” în țara noastră, suntem diferiți”, a transmis Sergei Stakhovsky, prin intermediul Instagramului germanului Eric Lesser.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Erik Lesser (@erik.lesser)

Mesajul lui Sergiy Stakhovsky pentru români

Sergiy Stakhovsky, fostul număr 31 ATP, a ținut să mulțumească în mod românilor care i-au ajutat conaționalii trecuți peste graniță. Sportivul face un apel la toți oamenii să continue să facă aceleași gesturi, în contextul în care conflictul dintre Rusia și Ucraina nu pare a fi aproape de final.

"Salut, aș vrea să mulțumesc românilor pentru ajutorul și sprijinul pe care l-au oferit refugiaților ucraineni. Noi, cei din Ucraina, vom rămâne pe poziții, nu ne vom da la o parte și vom încerca să învingem Rusia.

Dar… avem nevoie de ajutor… de orice fel. Nimeni de aici nu vrea să fie eliberat de Rusia, oamenii doresc libertate și democrație. Rusia vrea să ne aducă disperare și sărăcie", a spus Stakhovsky, conform Fanatik.

Galerie Foto

Etichete: rusia , ucraina , razboi , sergiy stakhovsky


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Prima decizie luată de FCSB după ce instanța a comunicat motivarea hotărârii în cazul palmaresului

L-a vândut cu 3.000.000€, iar acum a fost întrebat despre revenirea sa în SuperLiga. Gică Hagi: ”Așa cred eu”

Oficial Allegri, OUT de la Juventus! ”Comportament incompatibil cu valorile clubului”. Cine o va antrena pe ”Bătrâna Doamnă”

Video Gigi Becali s-a chinuit să scape de el, dar acum face spectacol. Andrea Compagno, ”triplă” la echipa din China

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”