Mihaela Buzărnescu / Foto: captură Digi Sport

Video Exclusiv Accidentarea care a făcut-o pe Mihaela Buzărnescu să se gândească la finalul de carieră: "Am auzit un sunet"

articol scris de Digi Sport
25.09.2022, 19:28
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Mihaela Buzărnescu (34 de ani, 199 WTA) a vorbit despre momentele grele prin care a trecut până acum în cariera de jucătoare profesionistă de tenis.

Accidentarea care a făcut-o pe Mihaela Buzărnescu să se gândească la finalul de carieră: "Am auzit un sunet"

Ultima accidentare gravă a suferit-o la începutul lunii august, în turneul de la Iași, când a fost scoasă pe brațe din teren.

"A fost incredibil, parcă m-au lovit ghinioanele pe bandă rulantă în acest an. Întâi umărul, apoi genunchiul, cu 3 săptămâni înainte de Wimbledon și apoi această accidentare de la Iași.

Câștigam, jucam super bine, asta îmi spuneau Ioana și Ștefan, asta făceam ca și tactică. Terenul era un pic moale, pentru că plouase acolo, mai alunecasem o dată, mi se blocase piciorul când se făcuse noroi, la un slice.

Și exact așa s-a întâmplat și în ultimul game, mă uit și eu la imagini acum. M-am dus pe lateral să lovesc un slice și mi-a rămas acolo piciorul blocat, că s-a făcut nămol și mi-am dat glezna peste cap.

Da (n.r.: se temea de ce e mai rău), pentru că oricum eu am simțit un sunet la gleznă, când mi-a fugit glezna și mi-am dat sema că nu e doar o entorsă în care stai doar câteva zile.

Și am început să plâng pentru că mi-am amintit de 2018, când a fost cel ma urât moment din cariera mea și mă gândeam să nu fie la fel, mă gândeam la un final de carieră, dacă era foarte grav. Oricum, a fost entorsă de gradul 3", a spus Mihaela Buzărnercu, la Așii tenisului.

Mihaela Buzărnescu a ratat US Open, ultimul Grand Slam al anului, pentru că nu s-a recuperat în timp util după accidentarea suferită la turneul de la Iași, când a fost scoasă pe brațe de pe teren, cu un game înainte de a câștiga meciul cu Cristina Dinu.

Mihaela Buzărnescu a dezvăluit perioada dificilă prin care a trecut

Jucătoarea de tenis mărturisește că a adunat în total cinci ani în care a fost accidentată, dar faptul că a reușit să atingă TOP 20 WTA în cariera sa o mulțumește. Aceasta voia să renunțe la tenis în 2017.

Vaai de viața mea! Sunt cam cinci ani adunați (n.r de accidentări). Doi ani cu genunchii, apoi cu umărul un an și ceva, am mai stat cu coloana și gleznele, cinci ani.

Nu am făcut nimic special, accidentările nu au venit din vina mea. Glezna, la ccidentare era terenul ud, ploua, am alunecat, aici la fel, genunchiul a fost în timpul meciului. Nu ai cum să fii sportiv de performanță și să nu treci printr-o accidentare. Iar umărul a fost pentru că am compensat accidentarea de la gleznă.

Nu am făcut ceva special. Oricum, eu voiam să mă las în 2017. Eram locul 980 la început de an. Am și spus 'ăsta e ultimul meu an, dacă nu reușesc ceva, mă las'. Nu e nimic ok din toate punctele de vedere, din punctul de vedere al carierei, mental, financiar nu e deloc ok la acel clasament. Am fost relaxată în anul acela și s-a schimbat total.

Asta a fost soarta și o iau ca pe un lucru normal. Mi-am atins obiectivul pe care îl aveam de mică, că vreau în Top 20, am ajuns, am fost acolo, poate trebuia să îmi setez alt goal. Trebuie să o iau ca pe un bonus. Mereu am luat-o de jos și am revenit”, a spus Mihaela Buzărnescu, la Așii Tenisului.

VIDEO cu discursul Mihaelei Buzărnescu

În 2022, Mihaela Buzărnescu a jucat la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.

Mihaela Buzărnescu a jucat accidentată la Wimbledon

Mihaela Buzărnescu a fost eliminată din turul doi de la Wimbledon de către americanca Coco Gauff (18 ani, 12 WTA), scor 2-6, 3-6.

"Am fisură pe menisc și pe ligamentele colaterale. Am făcut multă recuperare, peste măsură, ca să pot să mă recuperez în timp scurt, cu niște injecții puternice care mi-au scăzut mult inflamația. Mă bucur că mă simt bine și că pot să joc. Am avut ceva jene azi la câteva din scurtele ei. În rest, m-am simțit bine. E normal să mai fie câte o jenă, fiind iarba mai alunecoasă, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să joc, nu m-aș fi gândit că o să ajung să mai joc la Wimbledon.

Te simți important pe arena centrală. Toată crema jucătorilor buni din circuit joacă pe acest teren. Știu că joci pe el doar când ești favorit sau când e un meci important, dar e super tare. Și, da, clar, toată munca din ultimele săptămâni a meritat cu vârf și îndesat pentru momentul ăsta", a declarat Mihaela Buzărnescu pentru treizecizero.ro.

Etichete: mihaela buzărnescu , miki buzarnescu , accidentari mihaela buzarnescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. Covăsnenii au încasat două cartonașe roșii!

Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!

Denis Alibec, drum liber către FCSB: a marcat, dar echipa sa a terminat ultima în Qatar și a retrogradat

Gigi Becali a spus că îl vrea la FCSB, iar agentul jucătorului a făcut anunțul

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”