Simona Halep, locul doi WTA / Foto: Getty Images

Anunțul uriaș făcut de Simona Halep înainte de audierile de la TAS

articol scris de Digi Sport
16.12.2023, 11:46
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru dopaj, a anunţat, pe 12 septembrie, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). 

Simona Halep are argumente puternice la TAS: "Cu aceste două chestiuni sunt încrezătoare să merg şi să contest decizia"

În data de 24 octombrie, jucătoarea română a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) de la Lausanne, împotriva suspendării sale.

Simona Halep a precizat că nu a avut niciodată intenţia de a face ceva greşit sau ceva lipsit de respect faţă de tenis şi a vorbit despre argumentele pe care le va prezenta la TAS.

"Sunt două lucruri: contaminarea, cred că este un argument foarte puternic pentru mine, iar al doilea, probele de sânge. Am făcut multe analize şi toate au fost negative. Aşa că nu au găsit niciodată nimic în neregulă în sângele meu. Deci cu aceste două chestiuni sunt încrezătoare să merg şi să contest decizia la TAS", a declarat Simona Halep, pentru Euronews.

Întrebată dacă, în cazul unui verdict TAS favorabil, se va întoarce la Paris, eventual chiar pentru Jocurile Olimpice, Halep a răspuns: "Desigur, este visul meu. Ştiu că nu sunt şanse mari, dar visez, pentru că Parisul este oraşul meu de vis. Ar fi extraordinar să mă întorc pe teren, indiferent de situaţie. Tot ce-mi doresc este să fiu pe teren pentru că acolo este locul meu şi simt că vreau să o fac din nou".

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, iar perioada până la decizia anunțată de ITIA va fi luată în considerare. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. 

Simona Halep, răspuns pentru Patrick Mouratoglou: "Mi-aș fi dorit să iasă public puțin mai devreme. Dacă angajezi pe cineva, trebuie să existe încredere"

Galerie Foto

Întrebată "Cum arată acum relația ta cu Mouratoglou", sportiva din Constanța a spus lucrurilor pe nume.

"Simo" consideră că celebrul antrenor ar fi trebuit să iasă în față mai repede în această speță și subliniază faptul că i-a fost zdruncinată încrederea.

"Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Am încetat să mai lucrez cu Academia Mouratoglu de ceva timp. Când m-am trezit în această situație, mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez. Pentru că simt că, dacă am încredere, am șanse mai mari să am performanțe maxime.

Am fost întotdeauna deschisă să învăț de la oameni. De aceea angajezi oameni, pentru că ai nevoie de informații, trebuie să devii mai bun. Așa că mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată. Pe viitor, nu știu cum va fi, dacă voi mai putea avea încredere din nou. Probabil va trebui să învăț. Pentru că acesta este principiul meu în viață, dacă angajezi pe cineva și lucrezi cu acea persoană, trebuie să existe încredere.", a spus Simona Halep, pentru Euronews.

Ulterior, Tokunbo Salako, cel care a intervievat-o pe jucătoarea noastră, a întrebat-o pe aceasta când a vorbit ultima dată cu antrenorul francez. "Nu de curând, acum câteva luni.", a răspuns, scurt, Simona Halep.

Patrick Mouratogloucel care a pregătit-o pe Simona Halep în ultima perioadă în care a fost în circuit, a oferit, la începutul lunii noiembrie, o primă reacție, după ce sportiva noastră a depus contestație. Antrenorul francez a recunoscut că el a fost cel care i-a dat fostului lider mondial suplimentul care s-a dovedit a fi contaminat.

Etichete: simona halep , tas , suspendare , dopaj , itia , roxadustat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Familia lui Schumacher a strâns 4.000.000 €. Bani pentru ”tratamente pe care nicio ființă umană nu le-a primit”

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii

Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

Citeşte şi

Simona Halep: ”Nu mi-a venit să cred”. Ce a spus despre retragere

Simona Halep, pozată cu un bărbat cu 25 de ani mai mare și cu o avere de 70 de milioane €. Prima reacție: ”Relație amoroasă?”

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”