Colaj Shuai Peng / Foto: Twitter@ Mișcarea #WhereIsPengShuai / Getty Images

Galerie Foto Cazul dispariției lui Shuai Peng. Președintele CIO a dezvăluit detalii din conversațiile video cu ea

articol scris de Digi Sport
08.12.2021, 16:39
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Shuai Peng a dispărut de o lună și, în ciuda unor clipuri video în care ea apărea, nimeni nu știe exact dacă jucătoarea este în siguranță, sau dacă e răpită de cineva.

Președintele IOC, Thomas Bach, a dezvăluit detalii din conversațiile video cu Shuai Peng

Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, susține că a oferit sprijin în toate domeniile, după momentul în care jucătoarea a dezvăluit că un fost vicepremier al Chinei ar fi violat-o.

Bach susține că a vorbit chiar de două ori cu chinezoaica prin videoconferinţă.

"În cele două convorbiri, ea s-a arătat recunoscătoare că ne-am gândit să luăm legătura cu ea. A mai vorbit despre cariera sa, ca jucătoare de tenis, despre cele trei participări ale sale la Jocurile Olimpice și despre efectele pe care pandemia de COVID-19 o are asupra continuării carierei sale.

Discuțiile vor continua. Trebuie să o respectăm pe ea, cât și abordarea ei. Noi ne aflăm de asemenea în discuții și cu organizațiile sportive chineze și cu organismele de conducere.

Pot să vă asigur că toate aspectele acestui caz sunt discutate cu partea chineză. Am fost foarte mișcat de discuția cu ea. Nu e ușor să ai astfel de discuție prin video. Eu pot doar să vă spun ceea ce spune ea.

Noi i-am oferit sprijin în toate privințele. Poți avea o discuție cu sens cu un sportiv care se află într-o situație delicată doar dacă îți constuiești încrederea, iar oamenii din toată lumea să nu fie informați imediat despre ce s-a discutat", a spus Bach.

Galerie Foto

Președintele CIO, Thomas Bach, acuzat că nu face eforturi suficiente pentru găsirea lui Shuai Peng

Luna viitoare, Jocurile Olimpice de iarnă au loc chiar în China, iar lumea acuză Comitetul Internațional Olimpic că nu face suficient de multe în cazul lui Peng și că pune banii mai presus de drepturile omului.

Astfel, președintele Thomas Bach a dat un răspuns în acest caz.

"Asta se află în mintea mea și a tuturor. Astfel de cazuri umanitare te apropie și mai mult. Integritatea fizică este cel mai important drept al omului. Noi ne-am exprimat îngrijorarea vis-a-vis de un sportiv olimpic, față de toți sportivii și oamenii din toată lumea atunci când ea nu a putut fi contactată o perioadă lungă de timp.

A trebuit să decidem cum trebuie să procedăm într-o astfel de situație"

Cazul Shuai Peng rămâne o enigmă

Shuai Peng (35 de ani), campioană în proba de dublu la Roland Garros în 2014, a intrat în atenţia internaţională la începutul lunii noiembrie, când a postat un mesaj pe reţeaua de socializare Weibo, în care susţinea că a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang. Mesajul a fost şters rapid de autorităţile chineze.

În ciuda cenzurii, mesajul a fost făcut public în lumea întreagă, provocând o serie de reacţii sub hashtagul #WhereIsPengShuai ("Unde este Peng Shuai").

Multe nume mari ale tenisului, de la Chris Evert la Novak Djokovic, WTA şi omoloaga sa masculină ATP au cerut explicaţii Chinei. În afara lumii sportului, s-a implicat şi lumea politică, cu solicitări de clarificări adresate Beijingului, mai ales de către Franţa, Statele Unite, Marea Britanie sau ONU.

Peng a apărut într-un restaurant din Beijing şi apoi în timpul unui turneu de tenis din capitala Chinei, potrivit videoclipurilor publicate de presa oficială. Totodată, ea a vorbit prin videoconferinţă cu Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Uniunea Europeană cere autorităţilor chineze "dovezi verificabile" privind libertatea de mişcare a jucătoarei de tenis Shuai Peng şi o anchetă "transparentă' cu privire la acuzaţiile de abuz sexual, pe care aceasta le-a lansat la adresa unui înalt oficial chinez.

Etichete: shuai peng , thomas bach


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Faza de la FCSB - Farul care l-a enervat pe Ion Crăciunescu. ”Îmi spui mie că nu se dă roșu? Să ne lase”

Căpitanul lui Manchester United a reacționat, după ce a fost pus pe lista de transferuri

E gata să plece din Superliga și negociază cu o echipă din Liga 3

Video A pierdut primele OPT game-uri ale meciului și nimeni nu se aștepta la ce a urmat

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Digi World

Vrei să-ți păstrezi creierul sănătos? Iată ce ar trebui să incluzi în dietă, potrivit unui nou studiu

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă