Novak Djokovic a câștigat US Open de trei ori, ultima dată în 2018 / Foto: Profimedia

Congresul SUA intervine în favoarea lui Novak Djokovic: “Joe Biden, dă-i permisiune specială”

articol scris de Digi Sport
06.08.2022, 09:39
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Sârbul Novak Djokovic (35 de ani, locul 6 ATP) nu poate să participe la US Open 2022 (29 august - 11 septembrie), întrucât nu este vaccinat împotriva COVID-19.

  • Novak Djokovic are în palmares 21 de trofee de Grand Slam, dintre care trei la US Open (2011, 2015, 2018).

Novak Djokovic așteaptă o permisiune specială pentru a juca la US Open

Din același motiv, jucătorul sârb a ratat și Australian Open 2022 și a fost nevoit să stea în carantină la Melbourne.

Organizatorii turneului US Open au precizat că respectă decizia luată de către autoritățile americane, care nu permit accesul în țară pentru persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus.

Totuși, Novak Djokovic figurează pe lista jucătorilor înscriși pentru turneu, chiar dacă nu va primi dreptul de a intra în SUA.

Doi membri din Congresul SUA au făcut un demers oficial prin care îi solicită președintelui american Joe Biden să-i acorde o “permisiune specială” lui Novak Djokovic, pentru ca sârbul să participe la US Open.

Republicanii Claudia Tenney și Louie Gohmert consideră că jucătorii de tenis ar trebui să fie exceptați de la prevederile COVID-19 privind intrarea în SUA, întrucât ar fi în beneficiul tuturor ca aceștia să evolueze în turneul de la New York.

“Dacă sportivi de nivel înalt, precum Novak Djokovic, campion de Grand Slam de 21 de ori, nu pot participa la evenimente de profil înalt, se reduce importanța economică și diplomatică, fără să existe un beneficiu tangibil pentru sănătatea publică.

Regulile pentru călătoriile internaționale, impuse de administrația Biden, sunt despre control și politică, nu despre sănătatea publică. Pentru a participa la acest turneu, jucătorii care dețin un pașaport american nu trebuie să se vaccineze. În schimb, regulile pentru cei care vin din străinătate sunt diferite.

Credem că președintele Joe Biden ar trebui să-i acorde lui Nole o excepție care vizează interesul național”, se arată în documentul redactat de congresmenii americani.

Controversa “Novak Djokovic la US Open“ a ajuns la președintele american Joe Biden

Președintele american Joe Biden a primit o scrisoare din partea unui grup al sârbilor din SUA, în care este rugat să intervină pentru ca Novak Djokovic să poată juca la US Open.

Scrisoarea redactată de Alianța sârbilor cu drept de vot din SUA (SAVA) precizează că președintele Statelor Unite poate să emită un document prin care un cetățean să fie exceptat de la aplicarea regulilor COVID-19 pe teritoriul țării, în cazul în care este vorba despre interesul național.

Nebojsa Jovanovic, un promotor de tenis din Serbia, semnează scrisoarea trimisă lui Joe Biden.

”US Open este cel mai mare turneu de tenis din lume şi nu va fi la fel fără Novak Djokovic. Statele Unite ar trebui să-i permită lui Novak să participe la turneul pe care l-a câştigat de trei ori, iar un argument este acela că jucătorul sârb nu reprezintă o ameninţare pentru securitatea competiţiei.

Este în interesul Americii ca la cel mai mare turneu de tenis din lume să joace şi cel mai bun jucător al lumii. Având în vedere situația economică, SUA nu ar trebui să permită ca US Open să nu se desfășoare la cel mai înalt nivel”, a scris Nebojsa Jovanovic.

  • Principalul favorit la US Open 2022 este rusul Daniil Medvedev, liderul ATP. Germanul Alexander Zverev este cap de serie numărul doi, iar ibericul Rafael Nadal este al treilea favorit, urmat de grecul Stefanos Tsitsipas.

Etichete: novak djokovic , djokovic , us open , sua , novak djokovic us open , covid-19 , djokovic coronavirus , joe biden , congresul sua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video CFR Cluj - Sepsi 2-1. Karlo Muhar i-a salvat pe ardeleni în 90+6

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Reacția lui Răzvan Lucescu, după victoria ”nebună” cu AEK Atena

Paris Saint-Germain a câștigat Ligue 1! Ultimul titlu pentru Kylian Mbappe în Franța

Citeşte şi

Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare

Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”