Maria Sharapova, fostă jucătoare de tenis / Foto: Instagram @mariasharapova

Cum s-a ales Maria Sharapova cu porecla ”Regina de gheață”

articol scris de Digi Sport
18.10.2022, 12:15
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Maria Sharapova (35 de ani), s-a retras din tenis la începutul anului 2020, iar fostul său antrenor a dezvăluit cum s-a ales rusoaica cu apelativul de ”Regina de gheață”.

Galerie Foto

Cum s-a ales Maria Sharapova cu apelativul de ”Regina de gheață”

Michael Joyce (49 de ani), fostul antrenor al Mariei Sharapova în perioada 2004-2011, a povestit cum de fosta sa elevă s-a ales cu porecla de ”Regina de gheață”. Tehnicianul spune că fosta jucătoare de tenis era foarte competitivă, iar rivalele din circuit o vedeau ca pe o persoană arogantă, motiv pentru care evitau o apropiere de rusoaică.

Mulți au presupus că ea era așa doar din cauza imaginii ei. Nu s-a întâmplat cu nicio intenție specială, nu e ca și cum s-a trezit într-o dimineață și a decis să se separe de toți ceilalți oameni.

Antrenând diverși oameni, pot să vă spun că fiecare este un caz diferit, iar Maria a fost foarte competitivă. Și nu numai în tenis, ci în tot ce făcea ea.

Alte fete nu s-au apropiat de ea prea mult pentru că erau deja cumva intimidate de ea. Probabil credeau că e arogantă. Oamenii nu au îndrăznit să-i fie prieteni, așa că ea și-a făcut doar treburile”, a spus Michael Joyce, potrivit Eurosport.

CV Maria Sharapova:

Galerie Foto

  • Nume: Maria Yuryevna Sharapova
  • Avere: 180 de milioane $
  • Vârsta: 34 de ani (născută pe 19 aprilie 1987)
  • Rezidență: Los Angeles, California, SUA
  • Stare civilă: necăsătorită (logodită cu Alexander Gilkes)
  • Surse de venit: câștiguri din tenis, publicitate, idei de afaceri, investiții
  • Câștig total din tenis: 38,777,962 $
  • Contracte de publicitate: Nike, Tiffany, Motorola, Tag Heuer, Land Rover și Porsche
  • Câștiguri din publicitate: 250 de milioane $

Maria Sharapova, 5 titluri de Grand Slam

Maria Sharapova a spus adio tenisului la începutul anului 2020, din cauza multiplelor accidentări. Fostul lider mondial are în palmares 5 titluri de Grand Slam. Primul a fost Wimbledonul, pe care l-a obținut în 2004, pe când avea doar 17 ani, după ce a bătut-o pe Serena Williams în finală.

Maria Sharapova a început tenisul la 6 ani, când s-a mutat din Rusia în SUA, alături de tatăl ei. Mama sa nu a putut merge și ea timp de doi ani, din cauza problemelor cu viza. La acea vârstă, cea care i-a văzut potențialul a fost Martina Navratilova, care i-a recomandat să se antreneze în Statele Unite.

La 14 ani a jucat pentru prima dată la Indian Wells. A câștigat Wimbledon în 2004, când avea 17 ani, US Open în 2006, Australian Open în 2008 și Roland Garros în 2012 și 2014, ultimul dintre acestea chiar într-o finală cu Simona Halep.

În total, Sharapova a câștigat 36 de turnee WTA în proba de simplu, o medalie olimpică de argint în 2012 și Fed Cup, alături de naționala Rusiei, în 2008.

Sharapova a ajuns pentru prima dată lider WTA în august 2005, acolo unde a rămas timp de 21 de săptămâni.

Etichete: maria sharapova , wta , michael joyce , regina de gheata , maria sharapova regina de gheata , porecla maria sharapova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

Foto E oficial: "cuplul anului" nu mai există! Mădălina Ghenea a dezvăluit toate motivele despărțirii

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Un antrenor din Premier League a întrebat de Gigi Becali

Citeşte şi

Simona Halep s-ar fi retras de la Madrid Open. Motivele invocate de fostul lider WTA

Anunțul făcut de americani în cazul Simonei Halep cu aproape o lună înainte de Roland Garros

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”