Dayana Yastremska după finala turneului de la Lyon / Foto: captura Digi Sport

Video Dayana Yastremska, discurs printre lacrimi după finala pierdută la Lyon. Ce va face cu banii câștigați la turneu

articol scris de Digi Sport
06.03.2022, 19:53
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Dayana Yastremska (21 de ani, locul 140 WTA) nu a reușit să câștige turneul de la Lyon, după ce a pierdut în fața chinezoaicei Shuai Zhang (33 de ani, locul 64 WTA), scor 6-3, 3-6, 4-6. 

Ucraineanca, ajunsă în ultimul act după ce a eliminat-o în semifinale pe Sorana Cîrstea (31 de ani, locul 30 WTA), a jucat un nou meci în trei seturi, însă de data aceasta nu s-a mai putut impune în decisiv. 

Dayana Yastremska va dona banii câștigați la Lyon unei fundații din Ucraina, țara sa natală

La final, cele două jucătoare au ținut câte un discurs în fața publicului de la Lyon. Din nou, Yastremska s-a afișat cu steagul Ucrainei pe umeri și a fost foarte emoționată. 

După ce le-a mulțumit celor prezenți pe teren pentru sprijinul oferit în ultimele zile, Yastremska a transmis că va dona câștigurile obținute la Lyon unei fundații din țara natală. Elina Svitolina (27 de ani, locul 15 WTA) a trimis și ea banii obținuți la Monterrey conaționalilor ei. Pentru parcursul de la Lyon, Yastremska a primit aproximativ 14.500 de euro. 

"A fost o săptămână foarte dificilă pentru mine, dar a fost un meci grozav, felicitări Shuai pentru victorie. Toată săptămână m-am luptat aici pe teren nu doar pentru mine, ci și pentru țara mea. Sunt foarte fericită că am ajuns în finală pentru că a trecut mult timp de când n-am mai făcut-o, astăzi nu cred că am avut ritmul necesar, am fost destul de obosită.

Dar toată lumea m-a susținut și am primit multă putere. Mulțumesc organizatorilor pentru wildcard și pentru oportunitate. Vreau să le mulțumesc antrenorului și surorii mele mai mici, au suferit împreună cu mine. Mulțumesc impresarului și familiei lui că au venit aici.

Și în ultimul rând, banii pe care îi primesc de aici îi voi dona unei fundații ucrainene. Celor de acasă care mă urmăresc, vreau să vă spun că sunteți foarte puternici, aveți un spirit extraordinar.

Am încercat să lupt pentru Ucraina și mulțumesc tuturor ucrainenilor că au arătat că avem un spirit puternic. Slava Ucraina! Mă voi întoarce anul viitor, mulțumesc pentru sprijin", a declarat Yastremska. 

Dayana Yastremska a trecut prin România înainte să zboare la Lyon

Înainte de startul turneului de la Lyon, jucătoarea de 21 de ani a explicat cum a reușit să fugă din mijlocul războiului din Ucraina și să ajungă în România, acolo unde a fost întâmpinată cu băutură și mâncare alături de sora ei mai mică. 

"Miercuri, eram la Odesa (sudul Ucrainei). Am petrecut ceva timp cu familia înainte de a face această călătorie spre Lyon cu tatăl meu. Seara a fost normală, dar dimineaţă ne-am trezit sub bombe", a adăugat aceasta.

"Nu realizam ce se întâmplă. Este tragic. Nu este film şi nici joc video. Am fost şocate. Am părăsit apartamentul pentru a ne ascunde într-o parcare subterană în timp ce bombele continuau să explodeze", a mai spus jucătoarea, care a povestit periplul său pentru a ajunge în România, după ce tatăl său, rămas în Ucraina, a decis ca soţia şi cele două fiice să plece.

"Traseul a durat patru ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe şi să nu ne întâlnim cu tancurile ruseşti. Era o lungă coadă de maşini la frontieră şi am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinţi, pentru că mama a rămas şi ea în cele din urmă. De cealaltă parte a frontierei ne-au aşteptat oameni buni, care ne-au dat să bem şi să mâncăm. Iar la Bucureşti am putut lua avionul spre Lyon'', a relatat Dayana Yastremska.

Etichete: lyon , shuai zhang , dayana yastremska , turneul de la lyon


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Detectivii din New York au identificat rămășițele unei femei găsite îngropate în ciment, în urmă cu 20 de ani. În mod ciudat, în rezolvarea cazului, polițiștii au fost ajutați de o victimă a atentatelor din 11 septembrie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

Ronaldo Nazario a luat o decizie radicală

Live Video&Text Petrolul - FC Botoșani 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Irobiso a restabilit egalitatea după șapte minute

Foto Mesajul lui Meme Stoica la două zile după ce FCSB a câștigat titlul: ”Prezentăm scuze”

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”