Simona Halep și Darren Cahill / Foto: Profimedia

După Patrick Mouratoglou, a venit și rândul lui Darren Cahill să reacționeze

articol scris de Digi Sport
13.09.2023, 12:02
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Patrick Mouratoglou şi Darren Cahill, actualul şi fostul antrenor al Simonei Halep, şi-au manifestat susţinerea faţă de jucătoarea română, după anunţul suspendării sale pe 4 ani pentru dopaj.

Darren Cahill, mesaj de susținere pentru Simona Halep

Patrick Mouratoglou şi-a exprimat speranţa că în cele din urmă Simona Halep va avea câştig de cauză în acest caz: ''Sper că Simona Halep va izbândi al TAS, care este singurul tribunal care nu e controlat de ITIA''.

''Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei şi nu cred că a tratat-o într-un mod acceptabil. Sper ca WTA, ATP şi PTPA vor face tot ce pot pentru a schimba un sistem care distruge carierele unor jucători nevinovaţi'', a concluzionat Mouratoglou în comunicatul postat pe platforma X (fostă Twitter).

La rândul său, Darren Cahill a afirmat în aceeaşi reţea de socializare: ''Cei care mă cunosc, ştiu care sunt gândurile mele legate de acest subiect. Susţinerea mea faţă de Simona este de neclintit. Rămâi puternică, Simo. De la început acest drum a dus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveţia''.

Simona Halep, condamnată 4 ani pentru dopaj

Galerie Foto

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru dopaj, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Prima încălcare a regulamentului în cazul Simonei Halep (31 ani), dublă campioană de Grand Slam (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019), este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiţiei, iar a doua este legată de neregularităţile fin paşaportul său biologic (ABP).

Tribunalul independent stabilit de Sport Resolutions s-a reunit pe 28 şi 29 iunie, la Londra, şi a audiat experţi ştiinţifici care au depus mărturie în favoarea româncei, care a vorbit şi ea în faţa judecătorilor, se arată în comunicatul ITIA.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a decis că jucătoarea a comis ''violări intenţionale'' ale Regulamentului Antidoping potrivit articolului 2 din TADP: prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată de la Simona Halep pe 29 august 2022, la US Open; folosirea unei substanţe sau metode interzise în 2022, pe baza a 51 de analize ale sângelui furnizare de jucătoare ca parte a programului ABP.

Tribunalul a acceptat argumentul Simonei Halep că a luat suplimente alimentare contaminate, dar a determinat că volumul ingerat de jucătoare nu putea da ca rezultat concentraţia de roxadustat identificată în mostra pozitivă.

Şi acuzaţia legată de paşaportul biologic a fost menţinută, tribunalul susţinând că nu există motive pentru a pune la îndoială ''puternica opinie'' unanimă a celor trei experţi independenţi (APMU) care au considerat că "probabil dopajul" este explicaţia pentru neregularităţile din paşaportul biologic al sportivei.

Simona Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026. Sportiva a confirmat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Etichete: simona halep , suspendare , dopaj , patrick mouratoglou , darren cahill , itia , roxadustat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Corvinul - Oțelul 0-0, ACUM pe DGS 1. Meci echilibrat în finala Cupei României. Duel pentru trofeu și Europa League

Foto Atmosferă de senzație în finala Cupei României! Duel în teren, dar și în tribune

Reacție-fulger! Ce a scris L'Equipe după ce Simona Halep a decis să abandoneze la Paris

CFR, Rapid și U Cluj ”se bat” pe fotbalistul-revelație din SuperLiga

Citeşte şi

Simona Halep, prima reacție după ce a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins

Ce au scris francezii, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins

PEROZKim Kardashian, cu părul blond și îmbrăcată într-o rochie mulată, un look în stilul Pamela Anderson, anii '90: „Babewatch”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice de relație citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat