Emma Răducanu, campioana US Open 2021 / Foto: Getty Images

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 6-3. Sportiva cu origini românești a câștigat US Open venind din calificări, fără set cedat

articol scris de Digi Sport
12.09.2021, 01:16
  • Liga 2: Corvinul - Csikszereda, miercuri, 17:30, DGS 1

  • Champions League: Real Madrid - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

Emma Răducanu a învins-o pe Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3, și a câștigat ediția 2021 a US Open.

Emma Răducanu a început perfect finala de la US Open și a câștigat primele două game-uri, al doilea pe serviciul advers. Leylah Fernandez a dat, însă, semne de revenire în game-ul trei, când a făcut rebreak-ul, confirmat în game-ul patru, pe care l-a câștigat și a egalat la doi.

Au urmat alte cinci game-uri echilibrate, în care fiecare sportivă și-a câștigat serviciul, dar Emma a reușit să se desprindă decisiv la 5-4, când s-a impus pe serviciul advers, ceea ce i-a adus primul set.

Emma Răducanu a început și setul doi cu game câștigat, însă ulterior Leylah Fernandez a trecut la controlul jocului și s-a impus în următoarele două game-uri.

Emma Răducanu, campioană la US Open la 18 ani

De la 2-2, însă, Emma Răducanu a revenit în control, a dominat categoric schimburile și a câștigat următoarele trei game-uri. La 5-2, Leylah Fernandez a arătat că nu este dispusă să renunțe ușor la titlu și a făcut un game solid, pe care l-a câștigat, după ce a salvat două mingi de turneu avute de Emma Răducanu. Următorul game a fost unul dintre cele mai tensionate ale partidei. Leylah Fernandez se afla în control până la 30-40, când Emma Răducanu a avut nevoie de un time-out medical, pentru că sângera după ce s-a lovit cu genunchiul de suprafața de joc. Revenită după time-out, jucătoarea britanică a reușit să salveze două mingi de break și și-a fructificat șansa de a câștiga meciul în stil de mare campioană, cu as.

Emma Răducanu s-a impus, astfel, în finala de la US Open cu Leylah Fernandez, 6-4, 6-3, și a câștigat titlul la Flushing Meadows fără set cedat. Sportiva care reprezintă Marea Britanie, al cărei tată este român, a devenit primul jucător, indiferent de gen, care câștigă un turneu de Grand Slam în Era Open venind din calificări.

Galerie Foto

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 6-3 în finala US Open

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 6-3. Game, set, meci, turneu Emma Răducanu. Britanica revine excelent după time-out-ul medical, salvează două mingi de break și fructifică mingea de turneu în stil de mare campioană, cu as.

Emma Răducanu revine în teren și meciul se reia de la 6-4, 5-4, 30-40, cu minge de break pentru Leylah Fernandez.

Emma Răducanu s-a zgâriat după ce al său genunchi a luat contact cu suprafața de joc și are nevoie de îngrijiri medicale, pentru că sângerează. Leylah Fernandez nu este de acord cu time-out-ul medical și protestează.

Emma Răducanu, accidentată în finala US Open / Foto: Getty Images

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 5-3. Canadianca reușește să salveze două mingi de turneu avute de Răducanu și rămâne în meci. Emma va servi pentru câștigarea US Open.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 5-2. Sportiva din Marea Britanie confirmă break-ul și e la doar un game de marele titlu de la US Open, la doar 18 ani.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 4-2. Răducanu reușește break-ul și se desprinde în setul doi. Jucătoarea cu tată român este la doar două game-uri de titlu la US Open, la prima participare.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 3-2. Jucătoarea carea reprezintă Marea Britanie confirmă break-ul și preia din nou conducerea în setul secund.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 2-2. Sportiva cu origini românești reușește imediat rebreak-ul și egalează. Echilibru în prima parte a setului secund.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 1-2. Canadianca fructifică a treia minge de break și se impune pe serviciul advers.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 1-1. Canadianca salvează trei mingi de break, câștigă cinci puncte consecutive și egalează în startul actului secund.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 1-0. Emma începe setul secund așa cum l-a încheiat pe primul, domină și se impune, de această dată pe propriul serviciu.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4. Break și set pentru Răducanu, care rămâne fără act pierdut la această ediție a US Open, unde a început în calificări. Sportiva care reprezintă Marea Britanie tocmai a ajuns la 19 seturi consecutive câștigate, toate la Flushing Meadows, unde n-a disputat nici măcar un tiebreak.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 5-4. Sportiva cu origini românești controlează din nou jocul pe propriul serviciu și câștigă. Canadianca va servi pentru a rămâne în set.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 4-4. Canadianca egalează în set, după un game pe care l-a controlat.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 4-3. Emma impune ritmul jocului, atacă la momentul oportun și își face serviciul.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 3-3. Canadianca își face serviciul și egalează. Prim set echilibrat în finala US Open.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 3-2. Britanica reușește să revină de la 0-30, se impune pe propriul serviciu și revine în avantaj în set.

Emma Răducanu - Leylah Fernanedz 2-2. Canadianca își confirmă break-ul și egalează în set.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 2-1. Rebreak reușit de canadiancă imediat, după trei mingi de break salvate de jucătoarea care reprezintă Marea Britanie.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 2-0. Break Emma! După cinci mingi de break salvate de Leylah Fernandez, Răducanu se impune pe serviciul advers și se distanțează la două game-uri.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 1-0. Sportiva cu origini românești își face serviciul în primul game al finalei.

UPDATE, ora 23:20: Începe finala feminină de la US Open 2021, cu Emma Răducanu la serviciu.


  • Câştigătoarea US Open 2021 va primi 2,5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte WTA, iar finalista, 1,25 de milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA.

Finala US Open 2021 | Emma Răducanu - Leylah Fernandez

În semifinale, Emma Răducanu (150 WTA) a învins-o pe Maria Sakkari, scor 6-1. 6-4. Leylah Fernandez (73 WTA), care a reuşit să o elimine în penultimul act pe Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial, de care a dispus în trei seturi: 7-6 (7/3), 4-6, 6-4.

La US Open, Răducanu a făcut senzaţie prin evoluţiile sale, reuşind să câştige toate meciurile de până acum fără să piardă vreun set, în faţa unor rivale puternice, precum campioana olimpică en titre, elveţianca Belinca Bencic, pe care a învins-o în sferturile de finală (6-3, 6-4).

Răducanu va avea însă o misiune dificilă în faţa canadiencei Leylah Fernandez, care a eliminat în drumul ei către finală trei jucătoare din Top 5 WTA (Naomi Osaka, Elina Svitolina şi Aryna Sabalenka), precum şi o fostă campioană (Angelique Kerber), într-un sfert de finală dramatic, câştigat în trei seturi de jucătoarea nord-americană.

Finala US Open 2021 | Emma Răducanu - Leylah Fernandez. Primul duel între cele două

Finala dintre Emma Răducanu şi Leylah Fernandez, programată în această seară, de la ora 23:00, va fi prima între două adolescente la un turneu major, după cea câştigată de americanca Serena Williams în faţa elveţiencei Martina Hingis, la ediţia din 1999 a Openului Statelor Unite, conform site-ului WTA Tour.

Emma Răducanu şi Leylah Fernandez nu s-au înfruntat niciodată în circuitul profesionist, singurul lor duel anterior având loc la nivel de junioare, la ediţia 2018 a turneului de la Wimbledon, unde britanica s-a impus cu 6-2, 6-4 în turul secund, la câteva săptămâni după ce canadianca reuşise să câştige turneul junioarelor de la Roland Garros.

Emma Răducanu, salt uriaș în TOPUL WTA

Emma Răducanu ar putea deveni, începând de luni, cel mai bine clasată jucătoare britanică. Dacă se va impune la US Open, tânăra sportivă va urca până pe locul 24 WTA, în condițiile în care înaintea turneului de la Flushing Meadows ocupa locul 150!

Emma Răducanu reuşeşte această performanţă la doar a doua sa participare la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală, din cauza unor probleme medicale.

De remarcat, că înainte de Wimbledon, sportiva britanică ocupa locul 338 mondial. Ea a început întrecerea de la US Open de pe locul 150, iar prin rezultatele obținute (3 victorii în calificări și 6 pe tabloul principal), ea a depășit 118 jucătoare și a ajuns acum pe locul 32 WTA. Dacă va câștiga și finala, Emma Răducanu va ajunge pe poziția a 24-a a ierarhiei mondiale.

Emma Răducanu, parcurs istoric la US Open

  • Emma Răducanu - Bibiane Schofs 6-1, 6-2 (calificări)
  • Emma Răducanu - Mariam Bolkvadze 6-3, 7-5 (calificări)
  • Emma Răducanu - Mayar Sherif 6-1, 6-4 (calificări)
  • Emma Răducanu - Stefanie Voegele 6-2, 6-3 (turul 1)
  • Emma Răducanu - Shuai Zhang 6-2, 6-4 (turul 2)
  • Emma Răducanu - Sara Sorribes Tormo 6-0, 6-1 (turul 3)
  • Emma Răducanu - Shelby Rogers 6-2, 6-1 (optimi)
  • Emma Răducanu - Belinda Bencic 6-3, 6-4 (sferturi)
  • Emma Răducanu - Maria Sakkari 6-1, 6-4 (semifinale)

Etichete: us open , leylah fernandez , emma raducanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

News Alert Primele declarații date de Mircea Lucescu la ieșirea de la întâlnirea cu Șucu și Copos

Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Primul transfer pe care Dan Petrescu îl vrea la CFR: salariu de 14.000 de euro pentru atacantul cu 10 goluri în SuperLigă

Brutal! Ce notă a primit Kylian Mbappe, în presa franceză, după PSG - Borussia Dortmund

Gigi Becali, ironizat de Giovanni Becali, după anunțul legat de Florinel Coman. Ce îi reproșează patronului de la FCSB

Cel mai bine plătit model din lume s-a întâlnit cu Lewis Hamilton și a regretat imediat ce a urmat: ”Mi-e frică. O să plâng”

Citeşte şi

Video Ana Bogdan - Leylah Fernandez 6-4, 6-1. Românca a avut o prestație excelentă și s-a calificat în turul II la WTA Roma

Galerie Foto Emma Răducanu a calificat Marea Britanie la turneul final al Billie Jean King Cup!

PEROZShakira, îndrăzneață într-o rochie albă tare decupată, la petrecerea de după Met Gala. A defilat ca pe podiumul de modă

FILM NOWA renunțat la rochia elegantă de la Met Gala pentru o fustă total transparentă, un maiou scurt și pantofi sport. Soția lui Matt Damon, mama a 4 copii, în formă maximă la 47 de ani

Transformarea radicală a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani. Cum a ajuns să arate după viața grea dusă după Revoluție citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie splendidă pentru Ana Bogdan la Roma: a învins o finalistă de Grand Slam citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Momentul când pompierii din Neamţ salvează o căprioară blocată în albia unui râu. Ce s-a întâmplat cu animalul ulterior