Getty Images // Halep - Mertens

Halep Roland Garros // Halep - Riske 2-6, 6-1, 6-1. Revenire senzaţională a Simonei, care e în turul 2 la Paris

30.05.2018, 14:00
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Simona Halep s-a calificat în turul secund de la Roland Garros, la capătul unui meci cu peripeţii. Cea mai bună jucătoare a lumii s-a impus cu 2-6, 6-1, 6-1, în faţa lui Alison Riske (83 WTA), după o oră şi 34 de minute.

După un prim set pierdut fără drept de apel cu 2-6, după ce a fost condusă cu 0-5 şi care a durat 42 de minute, Halep a revenit şi nu i-a mai dat nicio şansă sportivei americane.

Numărul 1 mondial s-a impus cu 6-1 în setul doi după 24 de minute, iar în setul trei a câştigat cu 6-1, după 28 de minute.

În turul doi de la Roland Garros, Simona Halep va juca mâine împotriva lui Taylor Townsend (22 de ani, 72 WTA), care a învins-o pe Myrtille Georges (27 de ani, 222 WTA), scor 6-4, 6-2.

Townsend a avut procentaje excelente pe propriul serviciu, în evidență ieșind punctele adjucate cu a doua minge, peste 63 la sută. Beneficiară a unui wildcard, una dintre cele 19 americance prezente pe tabloul principal de la Roland Garros, a câștigat fără să-și cedeze vreodată serviciul, în doar 84 de minute. 

Calificarea în manşa a doua este recompensată la Roland Garros cu 79.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.

LIVE TEXT

UPDATE: 13:47: Halep - Riske 2-6, 6-1, 6-1. GAME, SET, MECI HALEP! Simona joacă perfect şi în acest ultim game şi are 3 mingi de meci. Prima şansă de meci este anulată de Riske, dar a doua e fructificată de Halep, care e în turul secund la Roland Garros.

 

UPDATE: 13:44: Halep - Riske 2-6, 6-1, 5-1. BREAK, Halep! Halep are 3 mingi de break şi se îndreaptă spre victorie. Halep serveşte pentru meci, după o minge trimisă afară de Riske.

UPDATE: 13:41: Halep - Riske 2-6, 6-1, 4-1. GAME, Halep! Simona nu mai greşeşte deloc şi cu un voleu drive duce scorul la 40-15. O minge trimisă în aut de Riske o ajută pe Simona să ajungă la două game-uri de turul 2 de la Roland Garros, după aproape 90 de minute de joc.

UPDATE: 13:38: Halep - Riske 2-6, 6-1, 3-1. GAME, Riske! Riske nu mai rezistă ritmului infernal şi pierde un punct care a adunat 20 de lovituri. Un punct în care Halep loveşte cu rama îi aduce adversarei o minge de game. Urmează însă un punct superb adjudecat de Simona cu o lovitură direct câştigătoare. Riske vine la fileu şi îşi procură o nouă şansă de game. Simona nu renunţă şi îşi mai trece în cont un winner. Alison reuşeşte să puncteze pe tabelă în decisiv, după o minge trimisă în fileu de "Simo".

UPDATE: 13:22: Halep - Riske 2-6, 6-1, 3-0. GAME, Halep! Simona joacă formidabil în aceste momente şi profită şi de nivelul scăzut al adversarei. Halep găseşte anumite unghiuri fantastice şi are 3-0 în decisiv.

UPDATE: 13:27: Halep - Riske 2-6, 6-1, 2-0. BREAK, Halep! Riske dă semne de revenire şi egalează la 30-30, după o minge trimisă în fileu de Halep. Urmează o greşeală a lui Alison şi, implicit, prima minge de break a setului decisiv. Halep luptă extraordinare şi face break-ul.

UPDATE: 13:22: Halep - Riske 2-6, 6-1, 1-0. Game, Halep! Simona continuă evoluţia bună din setul secund şi îşi face serviciul în primul game al actului decisiv.

UPDATE: 13:17: Halep - Riske 2-6, 6-1. BREAK, SET, Halep! Simona duce meciul în decisiv, după încă un break reuşit în actul secund.

UPDATE: 13:15: Halep - Riske 2-6, 5-1. BREAK, Riske! Halep îşi pierde serviciul la 30, dar are în continuare şanse foarte mari să împingă meciul în setul decisiv.

UPDATE: 13:10: Halep - Riske 2-6, 5-0. BREAK, Halep! Simona joacă precum un număr unu mondial şi îşi distruge adversara în setul secund. O dublă greşeală duce scorul la 5-0.

UPDATE: 13:07: Halep - Riske 2-6, 4-0. Game, Halep! Simona pare de neoprit şi reuşeşte încă un game alb. Al doilea set se joacă de doar 12 minute.

UPDATE: 13:04: Halep - Riske 2-6, 3-0. BREAK, Halep! Simona şi-a ridicat nivelul şi a reuşit o lovitură senzaţională, urmată de o descătuşare a sportivei noastre. Halep are 30-0, după o dublă greşeală a lui Riske. Halep face încă un break, la 15, şi revine în joc.

UPDATE: 13:01: Halep - Riske 2-6, 2-0. Game, Halep! Halep îşi consolidează break-ul, practicând un joc mult mai agresiv. Simona a variat şi cu două scurte în acest set. Un retur direct în aut aduce un avantaj binevenit pentru româncă.

UPDATE: 12:57: Halep - Riske 2-6, 1-0. BREAK, Halep! Început perfect de set doi pentru Halep. Câştigă pe serviciul adversarei, după un game alb.

UPDATE: 12:52: Halep - Riske 2-6. BREAK, SET, Riske! Un smash la limită trimis de Riske aduce scorul la 15-15. Un serviciu foarte bun o aduce din nou în avantaj pe Halep, dar încă o minge care loveşte fileul duce la un punct pierdut de româncă. Simona ratează un voleu drive de forehand şi Riske are o primă minge de set, pe care şi-o adjudecă.

UPDATE: 12:46: Halep - Riske 2-5. Break, Halep! Simona revine în joc şi, după prima dublă greşeală a lui Riske, conduce cu 30-0. Simona are 3 mingi de break, după încă un schimb entuziasmant. Halep fructifică a doua minge de break şi revine în joc.

UPDATE: 12:43: Halep - Riske 1-5. Game, Halep! Simona dă primele semne de nervozitate după un punct pierdut pe propriul serviciu. O greşeală neforţată a lui Riske aduce scorul la 30-30. Simona construieşte cel mai bun punct al ei din acest set şi are o minge de game. Urmează însă un forehand perfect al adversarei şi avem egalitate. Simona face primul game din acest meci, după un serviciu bun.

UPDATE: 12:35: Halep - Riske 0-5. Game, Riske! Alison Riske luptă incredibil şi doar o minune îi poate aduce Simonei primul set. Alison s-a impus la 15.

UPDATE: 12:35: Halep - Riske 0-4. BREAK, Riske! Simona nu se regăseşte şi Riske are alte două şanse de break. Alison o fructifică pe prima şi are un avantaj consistent în primul set.

UPDATE: 12:32: Halep - Riske 0-3. Game, Riske! Riske ajunge repede la 3-0, după un prim game care nu a avut nevoie de egalitate. Momente grele pentru Simona Halep.

UPDATE: 12:28: Halep - Riske 0-2. BREAK, Riske! Simona a fost condusă cu 15-30, dar, ajutată de o lungime perfectă a loviturilor, şi-a adjudecat următoarele două puncte. A urmat însă o dublă greşeală şi avem egalitate şi în al doilea game al meciului. Riske are o primă şansă de break, după încă un punct foarte frumos. Forehand-ul Simonei funcţionează la nevoie şi Halep salvează mingea de break. Simona se apără incredibil şi salvează şi o a doua minge de break. Cea mai bună jucătoare a lumii atacă şi salvează şi a treia minge de break. Urmează o minge de game, dar Alison reuşeşte cea mai bună lovitură a ei din acest început de meci. Riske face până la urmă break-ul, după încă un game-maraton.

UPDATE 12:19: Halep - Riske 0-1! Game, Riske. Meciul începe cu un punct foarte disputat, câştigat de Riske. Simona este agresivă încă din start şi loveşte foarte adânc, spre linii. Urmează încă un punct superb, adjudecat de asemenea de Alison, care s-a apărat perfect. Un serviciu bun o ajută pe Riske să ajungă la 40-15. Urmează însă un retur direct câştigător, după o minge luată repede de Simona. Se ajunge la egalitate, după încă o minge lungă returnată de Halep. Un al treilea raliu din acest game e adjudecat tot de adversara lui Halep, care apoi greşeşte şi suntem din nou la egalitate. Riske are încă o minge de game, pe care o fructifică.

UPDATE 12:00: În câteva minute va începe meciul dintre Simona Halep şi Alison Riske. Duelul se va disputa pe "Philippe Chatrier". Cele două jucătoare au ieşit deja la încălzire. 


UPDATE 21:02 Simona Halep va deschide ziua a patra de la Roland Garros. Va juca de la ora 12.00, pe arena principală de la Paris, Philippe Chatrier, contra americancei Alison Riske.

Partida ar fi trebuit să se dispute marţi seară, însă a fost amânată pentru miercuri din cauza faptului că programul zilei s-a decalat din cauza ploii căzute după prânz.

Jocul Simonei Halep va fi urmat de meciurile Kei Nishikori (Japonia/N. 19) - Benoit Paire (Franţa), Georgina Garcia Perez (Spania) - Caroline Wozniacki (Danemarca/N. 2) şi Lucas Pouille (Franţa/N. 15) - Cameron Norrie (Marea Britanie).

Programul de miercuri de pe Terenul Philippe Chatrier

Simona Halep [1] vs Alison Riske
Kei Nishikori [19] vs Benoit Paire
Georgina Garcia Perez vs Caroline Wozniacki [2]
Lucas Pouille [15] vs Cameron Norrie

Programul de miercuri de pe Terenul Suzanne Lenglen

Viktoria Kuzmova vs Elina Svitolina [4]
Jaume Munar vs Novak Djokovic [20]
David Goffin [8] vs Corentin Moutet
Alizé Cornet [32] vs Pauline Parmentier


UPDATE 20:20 WTA Insider a anunţat că partida Simonei Halep contra lui Alison Riske, care ar fi trebuit să fie ultima a zilei de pe Terenul Philippe Chatrier, a fost amânată pentru mâine. Programul zilei a fost decalat din cauza ploii de la prânz, care a întrerupt şi partida Soranei Cîrstea cu Daria Gavrilova.

UPDATE 19:48 După victoria Serenei Williams, Tomas Berdych îl conduce cu 2-1, în primul set, pe Jeremy Chardy, în partida care precede confruntarea Simonei Halep cu Alison Riske.

UPDATE 18:54 Simona Halep mai are de aşteptat până să intre pe teren. În acest moment, pe arena principală de la Roland Garros, Philippe Chatrier, unde ar trebui să joace liderul WTA, se dispută partida Serena Williams - Kristyna Pliskova. Fostul lider WTA a câştigat primul set cu 7-6, iar scorul în setul secund este 3-3.

După acest meci va urma partida dintre Jeremy Chardy şi Tomas Berdych, care va fi urmată de duelul Simona Halep - Alison Riske. Programul zilei a fost decalat din cauza ploii de azi de la Paris.

Halep Roland Garros // UPDATE 16:10 - Din cauza ploii care a căzut azi la Paris, programul a avut de suferit. Astfel, meciul Simonei Halep, care ar fi trebuit să înceapă în jurul orei 18:30, a fost reprogramat pentru ora 20:15. 


Simona Halep debutează la ediţia din acest an a Roland Garros-ului cu un meci contra americancei Alison Riske.

Liderul mondial speră într-o evoluţie cel puţin la fel de bună ca anul trecut, când a ajuns în finala Grand Slam-ului parizian, unde a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko.

Halep a jucat în capitala Franţei două dintre cele trei finale de Grand Slam disputate în carieră. În 2014 a fost învinsă de rusoaica Maria Sharapova, iar anul trecut de Ostapenko, eliminată încă din turul 1 în acest an.

Halep Roland Garros. Simona nu a impresionat pe zgură în 2018

Simona Halep nu are încă niciun trofeu pe suprafaţa sa preferată, zgura, în 2018. După cele două victorii din Fed Cup, contra Elveţiei, românca a ajuns în sferturi la Stuttgart, unde a fost eliminată de Coco Vandeweghe, şi Madrid, unde a pierdut contra Karoline Pliskova, iar la Roma a ajuns al doilea an consecutiv în finală, unde a cedat, ca şi în 2017, în faţa Elinei Svitolina.

Halep are un trofeu în acest an, chiar la primul turneu din 2018, la Shenzhen, şi a ajuns în premieră şi în finala de la Australian Open, pierdută în faţa lui Caroline Wozniacki.

Halep Roland Garros. Cine este Riske

Adversara din turul 1 a Simonei Halep, Alison Riske, este pe locul 83 WTA, 22 de poziţii mai sus decât săptămâna trecută, după ce a ajuns în finală la Nurnberg, unde a fost învinsă de suedeza Johanna Larsson. Este cel mai bun rezultat din acest an al americancei, care a eliminat-o în sferturile de finală şi pe Sorana Cîrstea.

Simona Halep şi Alison Riske s-au mai întâlnit de două ori până acum. Românca s-a impus în ambele meciuri directe. În 2015, pe zgura de la Roma, a câştigat cu 6-3, 6-0, iar anul trecut, la Beijing, s-a impus în trei seturi, 6-3, 3-6, 6-2, pe suprafaţă rapidă, la Beijing.

Partida dintre Simona Halep şi Alison Riske va fi ultima a zilei pe Terenul Philippe Chatrier şi va începe după ora 18.30 şi va fi LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.

Etichete: simona halep , halep , halep roland garros , alison riske , halep riske , halep live , halep roland garros 2018 , halep riske live text , halep riske roland garros , halep live tex , halep riske 2018 , halep roland garros live


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Marius Șumudică ”a mitraliat” un jucător de la Rapid: ”Nici la Dor Mărunt în Divizia C nu am văzut așa ceva”

Premierul Marcel Ciolacu a aprobat construirea a două stadioane. Prețul: 175.000.000€

”Curățenie generală” la Manchester United! Doar 3 jucători scapă. Inclusiv starul și căpitanul echipei sunt ”pe tarabă”

Anunțul lui Marian Iancu: e gata să revină în fotbal! ”Vor fi 30.000 de oameni în tribune”

Citeşte şi

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cea mai grasă pisică a trecut printr-o transformare uluitoare. A slăbit peste șase kilograme, iar acum se bucură de o viață normală