Simona Halep și Patrick Mouratoglou, la US Open / Foto: Profimedia

Kim Clijsters, impresionată de jocul Simonei Halep înainte de US Open: “Are tot ce-i trebuie”

articol scris de Digi Sport
28.08.2022, 12:08
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Simona Halep (30 de ani, locul 7 WTA) se pregătește pentru debutul la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep - Daria Snigur, în primul tur la US Open 2022

Simona Halep va juca în primul tur împotriva unei jucătoare venită din calificări, ucraineanca Daria Snigur (20 de ani, 125 WTA).

Organizatorii au anunțat că meciul Simonei Halep va fi în programul zilei de luni, 29 august, dar ora n-a fost stabilită deocamdată.

Românca s-a recuperat după accidentarea suferită în turneul de la Cincinnati, SUA, la coapsa dreaptă.

Belgianca Kim Clijsters (39 de ani), fost lider mondial WTA, s-a declarat impresionată de jocul Simonei Halep în ultima perioadă.

Clijsters, campioană la US Open de trei ori, este convinsă că Simona Halep și poloneza Iga Swiatek sunt principalele favorite la câștigarea trofeului.

"Cred că are șanse să câștige orice turneu la care participă, pentru că are tot ce-i trebuie pentru a câștiga un turneu și, dacă este sănătoasă, cred că este capabilă să le facă viața foarte, foarte grea multor jucătoare.

Are experiența de a câștiga un turneu de Grand Slam, așa că are cu siguranță ingredientele necesare pentru a reuși acest lucru. A jucat câteva meciuri bune.

A avut câteva înfrângeri până la US Open, dar a jucat câteva meciuri bune, pe care le-am urmărit și în care simt că se forțează să fie puțin mai agresivă uneori și să încerce să își asume mai multe riscuri.

Poate că, împreună cu Swiatek, este cea mai bună jucătoare din circuit. Are cel mai bun motor. Poate să alerge. Poate juca cinci ore dacă o lași, așa că, desigur, poate câștiga. Dar cred că, uneori, dacă joacă împotriva unei jucătoare care lovește puternic, cred că asta îi creează probleme.

Totul depinde de tragerea la sorți, totul depinde de ziua respectivă, dar cred că este capabilă să facă asta. Poate învinge pe oricine se află pe tablou", a spus Kim Clijsters, pentru Eurosport.

Simona Halep are puncte de apărat la US Open 2022, întrucât la ediția din 2021 a ajuns în faza optimilor de finală.

Cel mai bun rezultat înregistrat de Simona Halep la US Open este semifinala din 2015.

Simona Halep, cotată cu a doua șansă să câștige US Open

Simona Halep este, în viziunea specialiștilor, a doua mare favorită la câștigarea US Open, după poloneza Iga Swiatek, liderul mondial WTA.

La casele de pariuri, Simona Halep a primit cota 9 pentru câștigarea turneului de la New York. Iga Swiatek are cota 4.75.

Premiile la US Open 2022 vor depăşi 60 de milioane de dolari. Precedentul record de premii la US Open, de 57,5 milioane de dolari, fusese stabilit în 2021.

Campionii la simplu masculin şi simplu feminin vor primi câte 2,6 milioane de dolari.

  • Simona Halep a câștigat peste 40 de milioane de dolari din premii, fiind pe locul trei în clasamentul all-time, după surorile americane Serena şi Venus Williams.

Etichete: wta , simona halep , kim clijsters , us open


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”

Ange Postecoglou, reacție sinceră după ce Tottenham a ajuns la trei înfrângeri consecutive: ”Este corect să spun”

Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”

Oficial A pariat de 50 de ori și acum a primit o nouă suspendare. Ce a transmis Federația

Citeşte şi

Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei

Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”