Alejandro Davidovich Fokina / Foto: Profimedia

Moment neverosimil la Wimbledon: după aproape patru ore de joc, a luat o decizie pe care nici el nu a putut să o explice

articol scris de Digi Sport
09.07.2023, 11:03
  • Futsal: CFR Timișoara - United Galați, marți, 17:00, DGS 3

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Alejandro Davidovich Fokina (24 de ani, 34 ATP) a fost învins de Holger Rune (20 de ani, 6 ATP), scor 3-6, 6-4, 6-3, 4-6, 6-7 (8), în turul trei de la Wimbledon.

Spaniolul și danezul au oferit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri de la această ediție de la Wimbledon, iar finalul a fost unul cum rar se vede.

Alejandro Davidovich Fokina a servit ”pe sub mână” în tiebreak-ul setului decisiv

La 8-8 în tiebreak-ul setului decisiv, Alejandro Davidovich Fokina a făcut o alegere pe care nimeni nu a înțeles-o. Spaniolul a servit ”pe sub mână”, iar execuția a fost una modestă, scurtă. Holger Rune a profitat, a intrat mult în teren, a trimis o lovitură în cross și a câștigat punctul cu returul.

Am văzut fel și fel decizii în viața mea, dar n-am mai văzut așa ceva, un serviciu pe sub mână la 8-8!”, a reacționat comentatorul meciului de la televiziunea britanică.

Momentul s-a dovedit a fi decisiv, pentru că Holger Rune și-a făcut serviciul și a câștigat meciul, după trei ore și 58 de minute de tenis.

Alejandro Davidovich Fokina: ”Nu pot explica ce a fost în capul meu”

La conferința de presă, Alejandro Davidovich Fokina a fost întrebat despre momentul bizar și a recunoscut că nu are o explicație.

Nu pot explica ce a fost în capul meu în acel moment”, a spus spaniolul.

Ana Bogdan a jucat un tiebreak de 38 de puncte

Ana Bogdan (30 de ani, 57 WTA) a fost învinsă de Lesia Tsurenko (34 de an, 60 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-7 (18), în turul trei de la Wimbledon.

Meciul de la Londra a fost de un dramatism cum rar se vede, mai ales în tiebreak, care a intrat în istoria tenisului cu cele 38 de puncte.

Galerie Foto

Concret, niciodată în istoria tenisului nu a existat un tiebreak mai lung în cadrul unui meci de la un turneu de Grand Slam.

Tiebreak-ul din setul decisiv al meciului dintre Ana Bogdan și Lesia Tsurenko este lider solitar într-un top al celor mai lungi tiebreak-uri de la meciuri feminine.

Precedentul record era de 36 de puncte, care a fost bifat în primul set al unui meci dintre Denisa Allertova și Johanna Konta, de la Roland Garros 2015.

Meciul Anei Bogdan cu Lesia Tsurenko este pe primul loc și în topul general, dar la egalitate cu un joc de pe tabloul masculin. Este vorba despre confruntarea dintre Andy Roddick și Jo-Wilfried Tsonga, de la Australian Open 2007, care a avut în primul set tot un tiebreak de 38 de puncte.

Etichete: wimbledon , alejandro davidovich fokina , holger rune


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Începe ”revoluția”! Primele transferuri pregătite de Neil Lennon la Rapid

Zeljko Kopic, anunț clar despre viitorul său la Dinamo după 2-0 cu Csikszereda

Video OUT de la Dinamo? Anunțul făcut imediat după victoria cu Csikszereda

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Vedeta lui CSA Steaua regretă transferul la FCSB: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Imagini cu noul antrenor al Rapidului beat mort: ”Poate îi cam place șprițul...” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Ce reprezintă indicatorul rutier de fapt citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”