Elena Rybakina / Foto: Instagram@lenarybakina

Momentul în care Elena Rybakina le-a "întors spatele" americanilor

articol scris de Digi Sport
09.07.2022, 08:47
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Elena Rybakina (23 WTA) a învins-o pe Simona Halep (18 WTA), scor 6-3, 6-3, și s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon, unde o va întâlni pe Ons Jabeur (2 WTA).

Elena Rybakina a refuzat ofertele americanilor

Galerie Foto

Sportiva de 23 de ani este născută la Moscova, dar de la vârsta de 18 ani reprezintă Kazahstanul. Înainte de a lua această decizie, Elena Rybakina a primit mai multe oferte din partea colegiilor din SUA, însă le-a refuzat.

"Am avut oferte din SUA, mi s-a propus să merg să fac colegiul acolo. Eram pe locul 3 în Rusia, la junioare, la vremea respectivă. Nu știu de ce nu am luat în calcul această variantă, pentru că îmi oferea posibilitatea să primesc un wildcard pentru US Open, dar și pentru alte turnee. Nu știu ce a fost în mintea mea atunci, dar pur și simplu am considerat că nu este pentru mine.

Le-am spus părinților mei asta și, țin minte cum tatăl meu încerca să mă convingă "Uite ce bună e oferta asta! Fii atent ce îți oferă ăștia!". Dar nu, nu mă vedeam plecând în Statele Unite și nu am un motiv anume pentru această alegere", a afirmat Elena Rybakina, citată de eurosport.ro.

Finalista de la Wimbledon 2022 a dezvăluit și motivul pentru care nu a vrut să facă trecerea la cetățenia americană, în momentul în care a fost întrebată de ar fi studiat în SUA: a înțeles rapid că tenisul și studiul nu merg "mână în mână".

"Nu știu ce aș fi studiat, pentru că la vremea aceea era un adevărat coșmar în viața mea. Țin minte că aveam examene și jucam și semifinală de Roland Garros, la junioare. Și nu știam cum să le împart, zilele se succedau cu repeziciune, a fost foarte greu, foarte complicat.

Părinții mei voiau să învăț, dar vedeau și ce rezultate aveam în tenis. Cumva, pentru mine, era clar că urmează să renunț la studii și să mă dedic total tenisului", a mai spus Rybakina.

Momente stânjenitoare la conferința susținută de Elena Rybakina după meciul cu Simona Halep

Galerie Foto

Născută la Moscova, Elena Rybakina a reprezentat Rusia până la vârsta de 18 ani. Ulterior, deoarece fiica lor nu a fost susținută financiar de Federația din țara natală, părinții sportivei au căutat variante alternative.

Kazahstan, o țară cu resurse uriașe datorită exploatărilor de petrol, i-a întins o mână de ajutor jucătoarei de tenis, cu o singură condiție: aceasta să "apere" drapelul bleu-galben.

Astfel s-a ajuns în situația în care Elena Rybakina să reprezinte Kazahstanul. În contextul în care sportivii ruși și bieloruși nu au avut voie să participe la Wimbledon, iar cea care a învins-o pe Simona Halep este născută la Moscova, conferința de presă de la finalul penultimului act s-a transformat într-un coșmar pentru jucătoarea de 23 de ani.

Deși Elena Rybakina a spus încă din start că nu este confortabilă cu subiectul, 4 dintre primele 8 întrebări puse de jurnaliști au vizat legătura sa cu Rusia și au urmat momente stânjenitoare, scrie eurosport.ro.

  • Jurnalist: Rușii au fost interziși la Wimbledon 2022. Tu ești născută și crescută acolo, ai devenit kazahă de puțin timp...
  • Elena Rybakina: Am mai vorbit despre acest lucru și ieri, după victoria din sferturi (n.r. cu Tomljanovic). Joc deja pentru Kazahstan de mult timp și sunt foarte fericită să reprezint această țară. M-au sprijinit din toate punctele de vedere și nu își are rostul să mă întrebați cum mă simt. E o călătorie lungă pe care o am ca jucătoare kazahă, am jucat la Jocurile Olimpice, la Fed Cup...v-am mai dat răspunsul acesta și ieri...
  • Jurnalist: În inima ta, te simți rusoaică, totuși?
  • Elena Rybakina: Ce înseamnă în opinia ta să simți că aparții unei țări? Joc tenis, mă bucur de ce am realizat și de meciurile de aici. Îmi pare rău că jucătorii ruși nu sunt aici, dar mă concentrez pe faptul că am oportunitatea să joc pe cele mai importante arene ale lumii. Încerc să îmi fac treaba cât mai bine.
  • Jurnalist: Ce te-a determinat să lași Rusia pentru Kazahstan, părinții tăi încă locuiesc în Moscova? Și, nu în ultimul rând, ai comunicat cu jucătorii ruși în această perioadă?
  • Elena Rybakina: Nu îmi verific telefonul atât de des, mă concentrez pe turneu. Am mai spus deja: m-am născut în Rusia, dar reprezint Kazahstan. De ce trebuie să ne întoarcem mereu la subiectul acesta? Am spus deja tot ce era de spus. Azi, la meci, de exemplu, președintele Federației de Tenis din Kazahstan a venit să mă susțină. E un lucru mare, beneficiez de o încredere incredibilă din partea acestor oameni și apreciez enorm tot ce au făcut pentru mine.
  • Jurnalist: Sunt anumite zvonuri care susțin că încă trăiești la Moscova...
  • Elena Rybakina: Cred că trăiesc peste tot, pentru că sunt jucătoare de tenis și mă aflu mereu pe drumuri. Cea mai mare parte a timpului o petrec în țările unde joc, acolo mă și antrenez. Între turnee, mă pregătesc în Slovacia, am mers o perioadă și în Dubai. Deci, nu trăiesc într-un loc anume, sincer.

Etichete: rusia , sua , kazahstan , elena rybakina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Borussia Dortmund - PSG 1-0, ACUM, Digi Sport 1. Fullkurg a deschis scorul împotriva Parisului!

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Parma a promovat în Serie A, iar Dennis Man a avut doar două cuvinte de spus

Citeşte şi

Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare

Video Elena Rybakina este campioană la Stuttgart și a ajuns la al treilea titlu în acest sezon

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă