Video Posibilele adversare ale României în Grupa Mondială! Nu vom fi cap de serie la tragerea la sorţi

22.04.2018, 17:27
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

UPDATE 17:45 - Belarus s-a impus în barajul cu Slovacia, scor 3-2, şi a completat astfel tabloul posibilelor adversare ale României în sferturile de finală ale Fed Cup. Celelalte trei echipe pe care Simona Halep şi colegele sale le pot întâlni sunt Cehia, SUA şi Franţa.


Ştirea iniţială

România va participa în Grupa Mondială, la a 57-a ediţie a Fed Cup. Fetele noastre au eliminat Elveţia şi sunt între cele mai bune 8 echipe din lume. Totuşi, nu vom fi cap de serie la tragerea la sorţi, astfel că ne aşteaptă o misiune dificilă.

Halep a adus al treilea punct al României cu jucătoarele din "Ţara Cantoanelor", iar fetele noastre visează deja la câştigarea competiţiei. Pentru a ajunge în finală, Simona&Co au de trecut de două partide extrem de dificile.

În sferturile competiţiei, alături de România vor mai fi prezente următoarele echipe: Germania, Cehia, Franţa, SUA (semifinaliste în această ediţie), Australia, Belgia (câştigătoare ale barajaului), Slovacia/Belarus (ultima formaţie se va stabili după terminarea acestei partide de baraj).

"Mereu trebuie să visezi, sper să mergem cât mai departe, e visul meu să ajungem în fazele avansate. Dacă vom juca acasă, cu asemena public, va fi greu să pierdem", a spus Halep, la finalul victoriei de azi.

Cea mai titrată ţară în Fed Cup este SUA, care şi-a adjudecat de 11 ori competiţia, ultima oară în 2010. O urmează îndeaproape Cehoslovacia/Cehia, cu 10 succese (ultimele cinci din 2011 până în prezent).

Cea mai bună performanţă a României în Fed Cup e o semifinală în 1973. Ţara noastră s-a mai calificat de asemenea de 4 ori în sferturi (1974, 1978, 1980 şi 1981). În total, tricolorele au participat de 12 ori în Grupa Mondială.

"Avem valoare, de la meci la meci câştigăm câte ceva. Pentru a câştiga competiţia, e nevoie de puţin noroc la tragerea la sorţi şi e necesar ca fetele noastre să fie în formă", a explicat Alina Tecşor.

România nu va fi cap de serie, la ultima actualizare a clasamentului fiind pe locul 10. Astfel, ţara noastră va întâlni, foarte probabil, una dintre Cehia, SUA, Franţa şi Belarus/Germania.


*Clasamentul de mai sus va suferi modificări, în funcţie de rezultatele din finala competiţiei.

Posibilele adversare (cu Germania şi Cehia nu vom putea evolua acasă, ultimele dispute dintre aceste ţări având loc pe tărâm românesc)

Cehia: Karolina Pliskova (6 WTA), Petra Kvitova (10 WTA), Barbora Strycova (26 WTA), Lucie Safarova (51 WTA), Katerina Siniakova (52 WTA)

SUA: Venus Williams (8 WTA), Sloane Stephens (9 WTA), Madison Keys (13 WTA), Coco Vandeweghe (16 WTA), Serena Williams (449 WTA)

Franţa: Caroline Garcia (7 WTA), Kristina Mladenovic (20 WTA), Alize Cornet (35 WTA), Pauline Parmentier (110)

Germania: Julia Goerges (11 WTA), Angelique Kerber (12 WTA), Carina Witthoeft (57 WTA), Tatjana Maria (61 WTA), Mona Barthel (65 WTA)

Etichete: romania , romania fed cup , halep fed cup , fed cup romania , adversare romania fed cup


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Veste bună pentru tricolori! România a scăpat de unul dintre cei mai puternici adversari la EURO 2024

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă