Elina Svitolina și Victoria Azarenka, după meciul direct la Wimbledon / Foto: Profimedia

Poziția WTA, după finalul cu scandal al partidei Victoria Azarenka - Elina Svitolina

articol scris de Digi Sport
11.07.2023, 12:39
  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: FC Voluntari - U Cluj, duminică, 21:30, DGS 2

Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) a indicat că respectă alegerea jucătoarelor ucrainene de a nu strânge mâna jucătoarelor din Rusia şi din Belarus, informează cotidianul L'Equipe.

WTA respectă poziția sportivelor din Ucraina

WTA a ţinut să-şi exprime punctul de vedere, clarificând poziţia sa privind jucătoarele ucrainene, care au decis să nu strângă mâna adversarelor lor ruse şi belaruse după meciuri.

"WTA respectă poziţia sportivelor ucrainene de a încălca tradiţia strângerii de mână a adversarului originar din Rusia sau Belarus la finalul meciului", a transmis WTA pe contul său de Twitter.

După un prim incident de acest gen la Roland-Garros, când Aryna Sabalenka a ţinut să se exprime pe marginea acestui subiect, un nou incident s-a reprodus duminica trecută, în optimile de finală la Wimbledon, între ucraineanca Elina Svitolina şi belarusa Victoria Azarenka, meci câştigat de prima.

Svitolina a cerut responsabililor WTA să aibă un punct de vedere în legătură cu acest subiect, pentru a explica că nu vor exista strângeri de mâini între ucraineni, ruşi şi belaruşi.

FOTO Victoria Azarenka a cedat: gestul făcut în momentul în care părăsea arena de la Wimbledon

Galerie Foto

Victoria Azarenka (33 de ani, 20 WTA) a fost învinsă în optimile de finală de la Wimbledon de Elina Svitolina (28 de ani, 76 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-7 (9).

Imediat după finalul partidei, Victoria Azarenka a ajuns la fileu, l-a salutat pe arbitru, dar nu a așteptat-o pe Elina Svitolina, cunoscut fiind faptul că jucătoarea din Ucraina refuză să le strângă mâna adversarelor din Rusia și Belarus, în contextul războiului declanșat de Vladimir Putin în țara sa.

Fanii prezenți în tribune au început să o huiduie pe "Vica", iar sportiva a fost surprinsă în timp ce a făcut un gest controversat, în momentul în care părăsea arena.

Mai întâi, Azarenka a dat din cap a dezaprobare, iar ulterior a făcut un gest ciudat: și-a ridicat brațele și a simulat că este încătușată. La conferința de presă, ea i-a condamnat pe cei care au fluierat-o.

"Discuțiile despre strângerile de mâini nu sunt vitale. Dar, dacă vreți să continuăm să discutăm despre asta, n-aveți decât. Puteți să faceți un caz din asta, să dați titluri, orice ați face, mergeți înainte!

Svitolina nu dă mâna cu jucătoare din Rusia și Belarus. Îi respect decizia. Ce trebuia să fac? Să stau și să aștept? Nimic din ce aș fi făcut nu era bine, așa că am făcut ceea ce am crezut de cuviință, pentru a-i transmite că îi respect decizia.

Cred că a fost un meci de tenis grozav. Dacă lumea este atentă numai la strângerile de mână sau la niște spectatori beți, care huiduie la final, e păcat!", a afirmat Victoria Azarenka, informează Yahoo Sports.

Nici nu s-a uitat la ea! Victoria Azarenka, ignorată de adversară și huiduită de toată lumea la Wimbledon

Galerie Foto

Victoria Azarenka (33 de ani, 20 WTA) a pierdut în optimile de la Wimbledon cu Elina Svitolina (28 de ani, 76 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-7 (9).

La finalul meciului, cele două jucătoare nu s-au salutat la fileu, după cum era de așteptat. Ucraineanca anunțase deja că nu va da mâna cu nicio jucătoare din Rusia sau Belarus, în contextul războiului din țara natală, așa cum a făcut-o și la Roland Garros.

După ultimul punct al meciului, un as al Elinei Svitolina, Victoria Azarenka nici nu a așteptat la fileu, ci a mers direct la arbitrul de scaun, pe care l-a salutat, iar ulterior a mers la bancă pentru a-și lua lucrurile.

Cele două jucătoare nu s-au privit nici măcar când au trecut una pe lângă cealaltă în dreptul arbitrului de scaun, iar publicul a reacționat. Deși Elina Svitolina este cea care a decis să nu-și salute adversara, spectatorii au huiduit-o copios pe Victoria Azarenka.

Etichete: wimbledon , wta , victoria azarenka , elina svitolina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Dinamo - UTA, Voluntari - U Cluj, Oțelul - Botoșani, Poli Iași - Petrolul, FCU Craiova - Hermannstadt, ACUM. Finalele pentru salvare

Emoții mari pentru echipa națională: încă o accidentare înainte de EURO 2024!

Nebunie la Salonic: PAOK a câștigat derby-ul cu Olympiakos! Trupa lui Răzvan Lucescu, asalt către titlu

Foto Ironizat de FCSB-iști, fotbalistul care a izbucnit în lacrimi când a crezut că roș-albaștrii iau titlul a răspuns

Citeşte şi

Simona Halep s-ar fi retras de la Madrid Open. Motivele invocate de fostul lider WTA

Ucrainenii au folosit un singur cuvânt pentru a descrie înfrângerea cu România, din Billie Jean King Cup

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”