Elena Rybakina, felicitată de antrenorul ei, Stefano Vukov, după triumful de la Wimbledon / Foto: Getty Images

Reacția antrenorului Elenei Rybakina după ce rușii și-au atribuit triumful de la Wimbledon

articol scris de Digi Sport
10.07.2022, 13:51
  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

Kazaha Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA) a câștigat turneul pe iarbă de la Wimbledon, după victoria în fața tunisiencei Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-2.

Elena Rybakina, pusă sub presiune de către ruși, după ce a decis să reprezinte Kazahstanul

Elena Rybakina a câștigat în premieră în turneu de Grand Slam și a încasat un premiu de două milioane de lire sterline (aproximativ 2,3 milioane de euro), aproape jumătate din suma totală strânsă din premii în întreaga carieră.

Sportiva care reprezintă Kazahstanul s-a născut la Moscova și a concurat pentru Rusia din 2013 până în 2018.

Dacă nu și-ar fi schimbat cetățenia, Elena Rybakina ar fi fost interzisă la Wimbledon 2022, decizie pe care organizatorii au luat-o înaintea startului competiției în cazul tuturor jucătorilor care reprezintă Rusia și Belarus, în contextul războiului din Ucraina.

La conferința de presă, după câștigarea titlului la Wimbledon, Rybakina a fost întrebată și despre acțiunile lui Vladimir Putin din Ucraina, dar a evitat să răspundă.

Triumful Elenei Rybakina la Wimbledon a fost sărbătorit de către oficialii ruși de la conducerea Federației de Tenis de la Moscova, care și-au însușit această performanță.

În replică, antrenorul Elenei Rybakina, Stefano Vukov, a declarat că jucătoarea cu care colaborează s-a confruntat în repetate rânduri cu această situație neplăcută, după ce a decis să concureze sub steagul Kazahstanului.

Vukov este de părere că succesul Elenei Rybakina la Wimbledon va aduce multă notorietate Kazahstanului, iar orice asociere cu Rusia este greșită.

"Elena a arătat ce poate să facă. Sper că oamenii din întreaga lume vor începe să-i recunoască talentul. Este un moment foarte important și pentru Kazahstan, nu doar pentru ea, pentru sportul din această țară. Ea a primit o susținere importantă și acum este momentul să ofere ceva înapoi. Sportul din Kazahstan va crește.

Știam că vor veni aceste întrebări (n.r. – despre Rusia). Nu poți evita aceste lucruri. Este o problemă importantă a lumii în acest moment. Toată lumea vrea pace. Toată lumea vrea ca totul să înceteze, în mod special ea și jucătorii de tenis, deoarece le este foarte greu să trăiască și să călătorească.

Aceleași probleme le-am avut și când și-a schimbat cetățenia. Rușii se întrebau de ce. Dacă privești din celălalt unghi, e aceeași poveste, doar că într-un mod diferit. Ea a fost puternică și a știut mereu că aceste întrebări vor veni. Ea a spus doar adevărul, nu are nimic de ascuns. S-a descurcat foarte bine", a spus Stefano Vukov, citat de The Guardian.

Triumful Elenei Rybakina la Wimbledon, sărbătorit de ruși: “Realizarea este a Rusiei”

Vladimir Kamelzon, membru în administrația Federației Ruse de Tenis, a amintit că Elena Rybakina și-a dezvoltat jocul în Rusia, iar victoria de la Wimbledon reprezintă o demonstrație a „tăriei de caracter a rușilor”.

O victorie extraordinară a tenisului din Rusia la Wimbledon, în ciuda tuturor obstacolelor puse de organizatori. Rybakina este o fată unică, fantastică, 100% rusoaică, crescută în școala rusească de tenis. Realizarea de astăzi este una a Rusiei.

Trebuie să le mulțumim kazahilor, am cooperat cu ei în ultimii ani, dar marele merit este al nostru. Un astfel de rezultat, în vremuri în care politicul se implică în sport, este uriaș. Rybakina le-a arătat tuturor ce înseamnă tăria de caracter a rușilor”, a declarat Vladimir Kamelzon, potrivit sport24.ru.

Etichete: wimbledon , rusia , wta , kazahstan , elena rybakina , stefano vukov


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era a unui pacient cu septicemie”

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat, miercuri, că actorul Florin Piersic avea septicemie atunci când s-a internat în unitatea medicală. Potrivit acestuia, trebuiau îndepărtate proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

News Alert Primele declarații date de Mircea Lucescu la ieșirea de la întâlnirea cu Șucu și Copos

Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!

Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!

Radu Drăgușin nici n-a vrut să audă! Transferul pe care l-a refuzat din start

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Real Madrid - Bayern Munchen 2-1, ACUM, la DGS 1. ”Galacticii” întorc scorul în 3 minute. Nebunie pe Santiago Bernabeu

Foto Apariția serii pe Santiago Bernabeu! Un jucător trecut prin Liga 1, în loja VIP: "Ce caută acolo?"

Andrei Nicolescu a spus ce se va întâmpla la Dinamo dacă echipa retrogradează

Real Madrid, favorită în cursa starului de 110.000.000 de euro! Anunțul presei din Germania

Citeşte şi

Video Elena Rybakina este campioană la Stuttgart și a ajuns la al treilea titlu în acest sezon

Simona Halep s-ar fi retras de la Madrid Open. Motivele invocate de fostul lider WTA

PEROZShakira, îndrăzneață într-o rochie albă tare decupată, la petrecerea de după Met Gala. A defilat ca pe podiumul de modă

FILM NOWA renunțat la rochia elegantă de la Met Gala pentru o fustă total transparentă, un maiou scurt și pantofi sport. Soția lui Matt Damon, mama a 4 copii, în formă maximă la 47 de ani

The Sun anunță că legendarul antrenor e la un pas să semneze cu Rapid! Lovitura lui Șucu a ajuns în ziarele din Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum a refuzat antrenorul care a promovat cu Gloria Buzău două oferte din prima ligă. Promovarea s-a jucat cu Marcel Ciolacu în tribună citeşte ştirea pe ziare.com

Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”