Echipa de tenis a României pentru meciul contra Rusiei / Foto: Sport Pictures

România - Rusia | Cum au prefaţat "tricolorele" duelul de la Cluj, transmis de Digi Sport 1

06.02.2020, 16:14
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Ana Bogdan mizează pe determinarea şi spiritul de luptă al "tricorelor" în duelul dintre România şi Rusia, din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup.

"Atuurile noastre în acest meci sunt determinarea şi spiritul de luptă. Cred că aceste lucruri ne reprezintă, pentru că de fiecare dată când intrăm pe teren luptăm până la final. Vom lupta cu tot sufletul, mai ales aici, că ne reprezentăm ţara. E clar că şi eu am emoţii, ca toate celelalte fete.

Sunt emoţii constructive şi cumva mi-am dorit ca acest moment să vină (n.r. să fie liderul României). Iată că s-a şi întâmplat. A venit cumva pe neaşteptate. Pentru că nu mă aşteptam să fiu şi liderul echipei şi să joc şi prima oară la simplu în Fed Cup.

Mă bucur foarte mult că fetele au fost foarte unite în această săptămână. Am glumit, am râs, ne-am antrenat foarte bine, am stat mult timp împreună şi cred eu că de aici vom pleca cu amintiri foarte frumoase. Şi cu un rezultat bun, normal, pentru că de asta suntem aici, ca să luptăm şi să câştigăm", a afirmat Ana Bogdan.

"Suprafaţa de joc este un hard mediu. Nu este nici foarte lentă, dar nici foarte rapidă. Noi ne-am acomodat, ne-am simţit bine pe această suprafaţă chiar din a doua zi. Şi cu fiecare zi care a trecut ne-am simţit din ce în ce mai bine.

Suntem foarte OK. Acum cel mai important lucru e să fim foarte unite. Iar energia pe care o simţim sper să ne urce pe culmi înalte", a adăugat cea mai bine clasată jucătoare a României în clasamentul mondial.

Gabriela Ruse va deschide confruntarea contra Rusiei

Gabriela Ruse e convinsă că România poate produce surpriza în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

"Mă aşteptam să încep eu prima, aşa se întâmplă de obicei. Chiar le-am spus fetelor asta, eram 100% că voi deschide întâlnirea cu Rusia. Mă bucur foarte mult să fiu aici, mă simt foarte bine şi sper să aduc victoria şi totodată punctul pentru România în meciul de mâine.

Pregătirea unui meci de Fed Cup este un pic diferită, însă Ana (n.r. Ana Bogdan) a jucat împotriva Ekaterinei Alexandrova şi mi-a dat câteva sfaturi. Sper să joc cât de bine se poate, să facem o treabă bună, şi să producem o surpriză acasă. Presiune nu pot să spun că am pentru că pe hârtie Rusia este favorită. Mă aşteptam să joc prima şi pot să spun că personal este mai bine aşa, pentru că emoţiile imnului mă vor determina mai mult", a afirmat Ruse.

Irina Bara e sigură că va face o echipă de dublu bună cu Raluca Olaru. "Nu am mai jucat niciodată dublu cu Raluca, dar ne-am pregătit foarte bine săptămâna asta, am făcut multe antrenamente şi eu cred că suntem pe drumul cel bun", a spus Irina Bara.

Raluca Olaru, cea mai experimentată jucătoare a României în întâlnirea cu Rusia, a afirmat: "Legat de tactica fetelor care joacă la simplu, ele o au deja pregătită. Eu o să fiu alături de ele, aşa cum am fost toată săptămâna. Voi fi în lojă, bineînţeles, şi voi trăi intens toate meciurile şi în orice moment voi fi alături de ele, indiferent de ceea ce se va întâmpla".

Chiar dacă nu va juca, Jaqueline Cristian a declarat că va fi alături de colegele sale în fiecare moment al întâlnirii de la Cluj-Napoca. "Sunt foarte fericită că mă aflu aici, mă bucur 100% de moment. Îmi place foarte mult echipa, suntem foarte unite, comunicăm foarte uşor una cu cealaltă şi de abia aştept să le susţin pe fete. Voi fi alături de ele în fiecare moment", a precizat românca.

Toate partidele vor fi transmise în direct de Digi Sport 1 şi digisport.ro.

Fed Cup, România - Rusia

Vineri
16:00: Gabriela Ruse -Ekaterina Alexandrova
18:00: Ana Bogdan- Veronika Kudermetova

Sâmbătă
14:00: Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova
16:00: Gabriela Ruse – Veronika Kudermetova
18:00: Irina Bara/ Raluca Olaru- Anna Blinkova/ Anna Kalinskaia

Câştigătoarea duelului România - Rusia se va califica în turneul final al Fed Cup, care va avea loc în perioada 14-19 aprilie, la Budapesta, şi la care vor participa 12 echipe. Fed Cup se dispută în premieră în acest an într-un nou format.

România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.

Etichete: raluca olaru , romania fed cup , ana bogdan , gabriela ruse , romania rusia fed cup


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

Coșmar! Ana Bogdan, învinsă de două ori într-o zi de aceeași jucătoare. Românca a câștigat puțin peste 2.000 €

România și-a aflat adversara din ”optimile” Billie Jean King Cup

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”