Veronika Kudermetova, în turneul de la Madrid / Foto: Profimedia

Rusoaica sponsorizată de simpatizanții lui Putin a cedat! Decizia luată după scandalul de la Madrid

articol scris de Digi Sport
02.05.2023, 17:49
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Rusoaica Veronika Kudermetova (26 de ani, locul 13 WTA) a stârnit o controversă în turneul pe zgură de la Madrid, transmis în direct la Digi Sport.

Veronika Kudermetova nu vrea să renunțe la sponsorul Tatneft, dar elimină logoul de pe echipament

Kudermetova a purtat pe echipament numele unuia dintre sponsorii ei, Tatneft, a cincea cea mai mare companie de petrol și gaze din Rusia.

Galerie Foto

Tatneft a fost sancționată de Uniunea Europeană pentru că a ajutat armata lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina. Mai exact, gigantul din industria petrolieră și a gazelor naturale a furnizat anvelope pentru vehiculele armatei ruse.

Organizatorii turneului de la Madrid nu i-au cerut rusoaicei să îndepărteze numele sponsorului respectiv de pe echipament, iar această situație a stârnit o mini-revoltă pe rețelele sociale.

În replică, Veronika Kudermetova a anunțat că va renunța la însemnele companiei petroliere Tatneft doar la Wimbledon.

Jucătoarea din Rusia consideră că nu a făcut nimic greșit și a subliniat că e dispusă să respecte toate regulile în turnee.

"Pentru moment, nu încalc nicio regulă. Pentru Wimbledon, da, ştiu că nu avem voie să purtăm logouri sau inscripții din ţara noastră. Sunt de acord cu asta, dar pentru moment pot purta acel logo. Știu că, dacă vreau să joc la Wimbledon, trebuie să îmi dau jos acel nume. Nu e nicio problemă", a spus Kudermetova, citată de BBC.

Veronika Kudermetova e calificată în sferturile de finală ale turneului pe zgură de la Madrid, transmis în direct pe Digi Sport. Rusoaica o va întâlni, pe 3 mai, pe americanca Jessica Pegula.

Veronika Kudermetova susține că nu mai are nicio legătură cu ȚSKA Moscova

Veronika Kudermetova a vorbit și despre legăturile ei cu ŢSKA Moscova - clubul sportiv tradiţional al forţelor armate ruse.

"Când eram tânără, mă antrenam acolo. A fost clubul meu de tenis, când eram la Moscova mă antrenam acolo, dar pentru moment nu mă antrenez acolo. Nu am un contract cu ei, nu am un salariu de la ei. Pentru moment, suntem separaţi", a menţionat Kudermetova.

Săptămâna trecută, Kudermetova a fost menționată într-un comunicat al Federației Ucrainene de Tenis (FTU), care a cerut ca turneele profesioniste să interzică participarea jucătorilor care au contracte cu CSKA Moscova, clubul sportiv central al armatei ruse.

All England Club (AELTC) le va permite ruşilor şi belaruşilor să concureze la Wimbledon 2023 în calitate de jucători neutri, dacă aceştia sunt de acord să nu îşi arate public sprijinul pentru invazia din Ucraina.

Condiţiile interzic, de asemenea, ca jucătorii să primească finanţare din partea oricăruia dintre cele două state. Aceasta include "sponsorizarea din partea unor companii operate sau controlate de stat", dar numai "în legătură cu participarea lor la Grand Slam".

WTA Madrid. Programul zilei de marți, 2 mai 2023

Mayar Sherif (EGY) - Aryna Sabalenka (BLR), nu înainte de 14:00 / DGS 2

Irina-Camelia Begu (ROU) - Maria Sakkari (GRE), nu înainte de 21:00 / DGS 2

Etichete: madrid , rusia , wta , veronika kudermetova , kudermetova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară a aflat că iubitul o înșală și a pus la punct un plan sinistru de răzbunare. S-a dat de gol povestind totul în jurnal

O profesoară de școală primară din Marea Britanie a pledat vinovată la mijlocul procesului în care era judecată pentru uciderea iubitului ei și a recunoscut că l-a atras în dormitor cu o partidă de sex, l-a legat de pat și l-a înjunghiat în gât, după care i-a îngropat cadavrul în grădina din spatele casei.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gabi Tamaș a spus ce îi lipsește lui Radu Drăgușin: ”De asta stă mai jos”

Gigi Becali vrea TREI jucători de la Farul! Câți bani i-a plătit până acum lui Gică Hagi pe transferuri

Liverpool s-a săturat! L-a scos la vânzare pe Mohamed Salah și i-a setat prețul

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

Citeşte şi

Video Sorana Cîrstea - Alexandra Eala 6-3, 6-7 (6-8), 6-4. ”Sori” e în turul 3! Irina Begu - Madison Keys 6-7 (3-7), 6-7 (6-8)

Video Jaqueline Cristian - Magdalena Frech 7-5, 6-2. Jucătoarea din România s-a calificat în turul doi la Madrid

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”