Serena Williams a avut un conflict cu arbitrul la finala US Open

Serena, la fel ca Ilie Năstase, după finala de la US Open. Americanii au scos la iveală conicidența de acum 39 de ani

09.09.2018, 15:25
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Serena Williams - Naomi Osaka 2-6, 4-6 | Scandalul iscat la finala US Open i-a făcut pe jurnaliștii americani să-și amintească de numele lui Ilie Năstase, însă nu pentru că a fost primul număr unu mondial din istoria tenisului, ci pentru că a fost protagonistul unui episod scandalos petrecut în urmă cu fix 39 de ani.

În exact aceeași zi de 8 septembrie, însă în 1979, tot la US Open, meciul dintre Ilie Năstase și John McEnroe a fost unul care nu poate fi uitat cu ușurință de niciun pasionat de tenis. La acea vreme, după două ore şi jumătate de tenis, arbitrul de scaun Frank Hammond, cel care îl mai penalizase cu un punct pe Năstase în setul al treilea, l-a sancţionat cu game pierdut pe român la scorul de 2-1 şi 15-0 în favoarea lui McEnroe în setul 4.

A fost momentul care a stârnit furia fostului tenisman român, dar şi a celor 10.549 de spectatori din tribune. "Nasty s-a ridicat cu mâinile în şolduri şi a început o ploaie de obscenităţi la adresa lui Frank, care l-a descalificat apoi şi trimis la vestiare. Oficialul turneului, Mike Blanchard, a coborât pe teren şi a vorbit cu Nasty şi mine", şi-a amintit McEnroe în autobiografia sa.

Publicul a început să strige "2 la 1", solicitând ca Ilie Năstase să nu fie penalizat cu meci pierdut. Fanii au devenit chiar violenţi şi au început să arunce cu bidoane de bere şi gunoi pe teren, lucru care l-a determinat pe directorul turneului, Bill Talbert, să-l înlocuiască pe arbitrul de scaun şi să-l reprimească pe Năstase în meci.

Partida s-a reluat într-un final, după 20 de minute de întrerupere, iar McEnroe a câştigat în patru seturi, 6-4, 4-6, 6-3, 6-2. După meci, Năstase l-a invitat la cină pe adversarul american, care a dat curs propunerii primului lider ATP din istoria tenisului.

VEZI AICI MOMENTELE MEMORABILE DIN MECIUL ILIE NĂSTASE - JOHN MCENROE, DIN 1979

Acum, la 39 de ani distanță, în finala feminină de la US Open, Serena Williams a fost protagonista unor momente halucinante. Williams şi-a pierdut cumpătul în trei rânduri, în timpul finalei de la Flushing Meadows, fiind avertizată de fiecare dată. Prima oară, în momentul în care arbitrul Carlos Ramos a anunţat că Patrick Mouratoglou i-a dat sfaturi din tribună, un lucru interzis la turneele de Grand Slam.

Al doilea moment de nervozitate maximă a venit în setul secund, când Williams şi-a pierdut serviciul imediat după ce reuşise break-ul, care părea că poate duce meciul în decisiv. Atunci, Ramos a decis ca game-ul următor să înceapă de la 15-0 pentru Osaka, după ce Serena şi-a făcut racheta praf.

Crizele de nervi au continuat, iar cel mai greu moment a avut loc după ce Serena l-a numit "hoţ" pe arbitrul spaniol. Acesta a penalizat-o cu un game pe americancă, scorul devenind 5-3 pentru Osaka. A fost nevoie de intervenţia supervizorilor pentru a o linişti pe Williams.

Americana de 36 de ani a adus acuze de sexism la venirea oficialilor: "Sunt mulţi bărbaţi aici care au spus mai multe lucruri şi pentru că sunt bărbaţi nu au păţit nimic. Nu este corect". Au urmat momente în care Serena a fost surprinsă cu lacrimi în ochi.

Naomi Osaka a câștigat turneul, primul de Grand Slam din cariera sa, scor 6-2, 6-4.

Etichete: ilie nastase , serena williams ilie nastase , scandal serena , scandal serena williams , serana williams , serena ilie , serena nastase


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Au promovat! Au revenit în prima ligă după 22 de ani: fanii nu au mai rezistat și au intrat pe teren

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”

Citeşte şi

Ilie Năstase s-a uitat ”un pic” la FCSB - Rapid și a descris derby-ul în cinci cuvinte

Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,8 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”