Simona Halep a fost decorată de președintele Klaus Johannis cu cea mai înaltă distincție acordată de statul român, ordinul Steaua României în grad de cavaler

Video Simona Halep, aplaudată la scenă deschisă, după discursul emoționant al președintelui Iohannis. Detaliul remarcat

30.07.2019, 12:46
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Simona Halep a fost decorată de președintele României, Klaus Johannis, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de cavaler, după succesul impresionant de la Wimbledon. Este cea mai mare distincție acordată de statul român. În timpul discursului său, președintele a ținut să sublinieze un detaliu pe care l-a remarcat.

"La un moment dat, aţi afirmat că, deşi au fost momente dificile pe parcursul carierei, nu v-aţi gândit niciodată să renunţaţi. Asta înseamnă să fii o luptătoare, să refuzi să renunţi, indiferent cât de greu îţi este.

V-aţi ambiţionat să credeţi că nimic nu este imposibil şi aţi reuşit. Onorată audienţă, permiteţi-mi să-mi îndrept atenţia către familia acestei mari campioane, către oamenii despre care ştiu că i-au fost tot timpul alături.

Doamnă şi domnule Halep, vă felicit şi vă mulţumesc nu doar că aţi crescut un mare sportiv, ştiind să cultivaţi talentul, dar şi un om foarte curajos, muncitor, determinat, modest, sicer, cu o conduită exemplară atât pe teren, cât şi în afara lui. Totodată, aş vrea să felicit şi membrii echipei care vă sunt alături, antrenori, medici, sponsori şi prieteni", a spus Klaus Iohannis.

Simona Halep, decorată cu cea mai înaltă distincție acordată de statul român

Șeful statului a ținut să sublinieze faptul că, în acest moment, Simona Halep reprezintă cel mai mare ambasador al României.

"Simona Halep este deja una dintre cele mai iubite sportive din toate timpurile. Prin tenisul pe care îl practică, cu atâta pasiune şi dăruire, inspiră milioane de oameni din multe colţuri ale lumii.

Mai mult, ea ajunge, într-un mod cu totul deosebit, la inimile copiilor şi le sădeşte seminţele încrederii şi curajului. Prin puterea exemplului, reprezentaţi un foarte preţios model pentru tânăra generaţie. Dragă Simona, performanţa deosebită la care aţi ajuns vă aparţine în totalitate dumneavoastră şi familiei dumneavoastră", a precizat Johannis, în aplauzele celor prezenți la festivitate.

Simona Halep, campioană pe iarba de la Wimbledon, deși în România nu există terenuti de tenis cu iarbă

Performanța Simonei Halep este cu atât mai mare cu cât campioana a reușit să se impună într-o competiție pe iarbă, deși în România nu există terenuri cu iarbă.

"Este păcat, şi o spun cu mare regret, că astfel de talente nu primesc sprijinul cuvenit din partea autorităţilor statului. Cel mai elocvent exemplu este faptul că aţi câştigat un turneu disputat pe iarbă fără ca noi, în România, să avem aşa ceva.

Mulţi copii talentaţi renunţă sau nu pot face performanţă, pentru că fie le lipseşte sprijinul financiar, fie nu au condiţii să se antreneze. Toate aceste lipsuri îi determină pe cei mai mulţi să renunţe. Când ei se pierd, pierdem noi toţi, pierde România.

Exemplul pe care îl oferiţi trebuie să impulsioneze autorităţile să gândească o strategie pentru a putea susţine sportul românesc. De azi înainte, când spui Halep, spui România şi când spui România, spui Halep", a concluzionat Iohannis.

Simona Halep a zdrobit-o pe Serena Williams în finala de la Wimbledon

Doar 56 de minute a durat finala pe care Simona Halep a câștigat-o în fața celei mai mari jucătoare din istoria tenisului, Serena Williams. Meciul a fost practic unul fără istoric, însă românca a intrat în istorie definitiv prin această performanță.

6-2, 6-2 a fost scorul incredibil înregistrat pe tabelă. Simona Halep a pierdut un singur set în drumul către al doilea ei titlu de Grand Slam, setul în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea.

Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa unei jucătoare de legendă, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club şi la US Open.

Etichete: simona halep , klaus iohannis , simona halep decorata , simona halep premiata


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Peste 40.000 de bilete, în 17 ore! Va spulbera FCSB recordul la meciul în care va celebra titlul?

Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei

După ce a câștigat titlul cu FCSB, Siyabonga Ngezana a spus lucrurilor pe nume: ”A fost primul șoc”

5.000.000€ pentru Dan Petrescu la CFR Cluj!

Citeşte şi

Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”