Simona Halep / Foto: Profimedia

Simona Halep cere despăgubiri uriașe de la compania care a produs suplimentul contaminat

articol scris de Digi Sport
22.09.2023, 08:34
  • Fotbal: Cehia - Macedonia de Nord, luni, 19:00, DGS 1

  • Fotbal: Olanda - Islanda, luni, 21:45, DGS 1

Simona Halep (31 de ani) a fost suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru dopaj, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Simona Halep a dat în judecată compania care a produs suplimentul contaminat

Galerie Foto

Tribunalul a acceptat argumentul Simonei Halep că a luat suplimente alimentare contaminate, dar a determinat că volumul ingerat de jucătoare nu putea da ca rezultat concentraţia de roxadustat identificată în mostra pozitivă.

Simona Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.

Sportiva a confirmat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). Mai mult de atât, fostul lider WTA a dat în judecată compania Schinoussa Superfood, care a produs suplimentul contaminat (n.r. Keto MCT), a anunțat avocatul Simonei, Bogdan Stoica.

"Am dat în judecată compania canadiană, cred că în urmă cu o lună și ceva. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubiri și nu are implicații în dosarul sportiv", a declarat Bogdan Stoica, pentru euronews.ro.

Avocatul Simonei nu a dorit să dezvăluie la cât se ridică pretențiile financiare ale Simonei Halep de la compania din Canada, însă ProSport scrie că este vorba despre peste 10 milioane de dolari.

Înainte de a fi suspendată pentru dopaj, Simona Halep încasa 4 milioane de dolari anual doar din sponsorizări. Pe lângă această sumă, premiile pe care "Simo" le câștiga la turneele de tenis erau de ordinul milioanelor de dolari. 

În anul 2020, Simona Halep a fost a 4-a cel mai bine plătită jucătoare din circuitul WTA, conform Forbes. Ea a avut încasări de 10,9 milioane de dolari în decurs de un an: 6,9 milioane $ din premii și 4 milioane $ din sponsorizări.

Simona Halep a câștigat 40,2 de milioane de dolari doar din premiile la turnee în întreaga carieră și se află pe locul 3 în topul all-time, după surorile Serena și Venus Williams.

Decizia tribunalului: Simonei Halep i se anulează rezultatele începând cu 29 august 2022

ITIA a susținut că dopajul Simonei Halep a fost "repetitiv și sofisticat" și a fost conceput pentru a-i îmbunătăți performanțele la Wimbledon și la US Open. De aceea, forul a cerut o pedeapsă de 6 ani, pentru "circumstanțe agravante", însă judecătorii au respins această cerere, deși subliniază că ar fi existat motive de suspiciune.

De asemenea, ITIA a cerut ca rezultatele sportivei să fie șterse din martie 2022, informează eurosport.ro. Sport Resolutions a anunțat însă că rezultatele anulate vor fi cele obţinute după 29 august 2022.

"Toate rezultatele obţinute de jucătoare în perioada 29 august 2022 - 7 octombrie 2022 sunt anulate, cu repercusiunile de vigoare, incluzându-se aici returnarea premiilor în bani, a trofeelor şi anularea punctelor", se menționează în motivarea celor de la Sport Resolutions.

Dacă Sport Resolutions ar fi acceptat sugestia ITIA de a anula toate rezultatele obținute de Simona Halep de când a început să consume suplimentele recomandate în cadrul echipei conduse de Patrick Mouratoglou, suma totală s-ar fi ridicat la aproape două milioane de dolari.

Rezultatele obținute de Simona Halep din martie 2022 până în septembrie 2022, AICI.

Etichete: simona halep , despagubiri , proces , bogdan stoica , itia , roxadustat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Joe Biden avertizează că întreaga Europă e în pericol: Putin nu se va opri la Ucraina

Președintele american Joe Biden a avertizat că Rusia nu se va opri la Ucraina dacă va câștiga războiul și că în realitate întreaga Europă este amenințată de Vladimir Putin, relatează Kyiv Independent. El a declarat sâmbătă, în timpul unei întâlniri cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că „SUA sunt puternice și vor fi alături de Ucraina”. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

I-au spus ADIO lui Florinel Coman: 11.000.000 € + bonusuri! ”Jucătorul e așteptat să facă vizita medicală”

Îl recunoști? A fost 10 ani sub contract cu FCSB. ”Gigi Becali mi-a dat 50.000 de dolari. Eram șmecher”

Video România - Serbia 1-1 (9-10 d.l.p). ”Tricolorii”, eșec dramatic în finala Campionatului European de Minifotbal

Ce gafă: Ianis Hagi, pe lista starurilor ”care ratează EURO 2024”! Reacțiile au apărut imediat

Încă o lovitură: Real Madrid a bătut palma cu al 7-lea cel mai valoros fotbalist al lumii!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Adrian Porumboiu, atac fără menajamente la adresa lui Gică Popescu

”Telenovela” Joao Felix la Barcelona a ajuns la final: Fotbalistul a spus pentru ce echipă vrea să joace

Exclusiv FCSB, în fața loviturii verii! ”Ar fi o mișcare foarte bună! E un lider”

Foto Au promovat după 76 de ani! ”S-au întors”

Citeşte şi

”Joci la Wimbledon”? Simona Halep, detalii despre accidentarea de la genunchi

”Mai e vreo șansă să colaborezi cu Darren Cahill?” Simona Halep a spus ce promisiune i-a făcut australianul

PEROZCum l-ar fi testat Letizia pe regele Felipe înainte de a începe aventura cu fostul cumnat:„A fost o strategie!”

FILM NOWA fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce mai are încape într-un cărucior de cumpărături

Edi Iordănescu, ședință secretă de două ore înainte de EURO 2024! S-a aflat pericolul numărul 1 de la turneul final citeşte ştirea pe Prosport.ro

Formula 1: calificări incredibile la Montreal. O singură dată s-a mai întâmplat așa ceva, pe vremea lui Schumacher și Villeneuve citeşte ştirea pe ziare.com

Ea este Miss Alabama 2024. Ce reacție a avut când a fost criticată că nu duce un stil de viață sănătos citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Rod Stewart, poză de colecție alături de moștenitorii săi, la nunta fiului de 29 de ani. Artistul britanic are 8 copii cu 5 femei

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Rod Stewart, poză de colecție alături de moștenitorii săi, la nunta fiului de 29 de ani. Artistul britanic are 8 copii cu 5 femei

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”