Simona Halep s-a oprit în semifinale la Wimbledon / Foto: Profimedia

Simona Halep, epuizată după parcursul la Wimbledon. “Parcă am 100 de kilograme pe mine” Cum vede finala

articol scris de Digi Sport
08.07.2022, 08:37
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) s-a oprit în semifinalele turneului pe iarbă de la Wimbledon, după ce a fost învinsă de către kazaha Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA), scor 6-3, 6-3.

Simona Halep, evoluție peste așteptări la Wimbledon 2022. "Am progresat mult"

Simona Halep încheie sezonul pe iarbă cu 11 victorii și două înfrângeri. A ajuns în semifinale la toate cele trei turnee la care a participat: Birmingham, Bad Homburg și Wimbledon.

La Wimbledon, până în semifinale, Simona Halep a impresionat și n-a cedat set, reușind victorii clare cu Karolina Muchova, Kirsten Flipkens, Magdalena Frech, Paula Badosa și Amanda Anisimova.

Deși a ratat șansa de a câștiga încă o dată turneul de la Wimbledon, după succesul din 2019, Simona Halep consideră că a avut un parcurs peste așteptări la acest turneu de Grand Slam.

Românca simte că jocul ei a progresat foarte mult, dar în același timp are nevoie acută de o vacanță, întrucât a acumulat oboseală.

"Au fost câțiva pași înainte, nu doar unul. Dacă m-ai fi întrebat înainte de Wimbledon ce o să fac aici, nu aș fi zis semifinală, pentru că, așa cum știm cu toții, n-a fost ușoară perioada care a trecut. Dar consider că astea patru săptămâni au fost extraordinare, am muncit mult, am jucat bine, încep să-mi schimb jocul, să progresez pe ce am de făcut și astăzi cred că am și obosit un pic, împingându-mi limita în fiecare zi și schimbând anumite treburi, nu este ușor să păstrezi aceeași intensitate.

M-a bucurat jocul meu. Faptul că am jucat rapid, am schimbat direcțiile destul de bine, m-am mișcat bine pe iarbă, fizic sunt bine, nu am nicio accidentare. Cred că am progresat pe toate părțile. Și mental am fost bine în multe meciuri. Astăzi a intervenit oboseala, dar sunt foarte multe lucruri pozitive.

Am progresat mult față de 2019, când am câștigat, chiar am primit o statistică de la antrenor, dar repet, azi n-am fost acolo și de aceea nu am putut să câștig. Tot jocul meu e mult mai agresiv față de 2019, ceea ce e un lucru bun, e ceea ce-mi doresc și sper să pot să mențin același nivel, zi de zi.

Ținta mea în acest moment e o vacanță, pentru că am muncit din greu și am nevoie de puțină vacanță. Dar, altfel, obiectivul meu e la fel ca atunci când am venit aici: să mă îmbunătățesc și să fac lucrurile pe care mi le doresc pe teren: să fiu mai agresivă, să fiu creativă, să îmi păstrez același nivel zi de zi.

După ce am terminat cu totul, parcă simt că am 100 de kilograme greutate pe mine. Sunt obosită, au fost patru săptămâni intense, mai ales după episodul de la Roland-Garros, n-am avut pauză deloc, am muncit zi de zi tot mai mult și acum m-a ajuns oboseala. Vreau să stau un pic", a spus Simona Halep, citată de treizecizero.ro.

Galerie Foto

Ons Jabeur, favorita Simonei Halep în finala de la Wimbledon

Halep a analizat și finala de la Wimbled0n 2022, Ons Jabeur - Elena Rybakina. Simona consideră că stilul de joc al sportivei din Tunisia este potrivit pentru iarbă, iar Jabeur pornește cu prima șansă.

"Va fi interesant. E greu să răspund, acum, că mă gândesc, pentru că nu știu cum va răspunde Rybakina jocului lui Jabeur, care îți schimbă ritmul, îți rupe ritmul cu multe slice-uri, servește bine. Nu pot să spun că Rybakina va păstra același nivel, dar probabil că, dacă se va simți cu adevărat încrezătoare, o va face. Va fi interesant de văzut, și mă voi uita", a spus Simona Halep.

Etichete: wimbledon , wta , simona halep , finala wimbledon , ons jabeur , elena rybakina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial OUT cu două etape înaintea finalului play-out-ului! ”Mulțumim”

Exclusiv A auzit cine e principala țintă a CFR-ului în mercato și a reacționat: ”Nu cred așa ceva! Nu e o glumă?”

Exclusiv Cine e omul care pune antrenorii la Universitatea Cluj?

Foto Daniel Niculae, replică ironică pentru Dan Șucu! ”Ruptură” evidentă la Rapid

Citeşte şi

Simona Halep și-a dat acordul și a reacționat: mesajul româncei

Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”