Simona Halep a câștigat turneul de la Roma / Foto: Getty Images

Video Simona Halep - Karolina Pliskova 6-0, 2-1! Abandon Pliskova! Simo a câștigat turneul de la Roma

articol scris de Digi Sport
21.09.2020, 16:08
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA) s-a impus categoric în finala WTA de la Roma, scor 6-0, 2-1, turneu dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari. Chiar dacă adversara a abandonat, meciul fusese dominat copios până atunci de româncă.

Simona Halep a mai jucat două finale la Foro Italico, ambele pierdute în faţa ucrainencei Elina Svitolina (2017, 2018).

Karolina Pliskova (28 ani, 4 WTA), campioana en-titre, a abandonat după game-ul al treilea din setul secund și după 32 de minute de la start.

Simona Halep şi-a egalat luni cea mai lungă serie a sa de victorii, 14, care data din 2015. Ultimul eşec al sportivei din Constanța a fost în semifinale la Australian Open anul acesta, când Garbine Muguruza s-a impus cu 7-6 (8), 7-5. De atunci, Halep a fost neînvinsă la simplu, câştigând trei titluri consecutive, la Dubai, Praga şi Roma.

Simona Halep - Karolina Pliskova 6-0, 2-1! Abandon Pliskova! Câți bani a câștigat Simo

Meciul a fost unul fără istoric, Halep reuşind să ia primul set în doar 21 de minute. Simona a început şi actul secund cu break, dar apoi Pliskova a câştigat singurul său game, după două duble greşeli făcute de Halep.

Halep are acum 8-4 în meciurile directe cu Pliskova, după ce jucătoarea cehă se impusese la precedentele două dueluri, anul trecut, la Miami şi la Turneul Campioanelor.

Simona Halep va primi un cec de 205.190 de euro şi 900 de puncte WTA, iar Pliskova se va alege cu 150.000 de euro şi 585 puncte WTA.

Halep a beneficiat şi în sferturi de retragerea unei adversare, kazaha Iulia Putintseva abandonând la scorul de 6-2, 2-0 pentru Simona. Celelalte jucătoare învinse de Halep la Roma au fost italianca Jasmine Paolini în turul al doilea, cu 6-3, 6-4, ucraineanca Daiana Iastremska în optimi, cu 7-5, 6-4, şi spaniola Garbine Muguruza în semifinale, cu 6-3, 4-6, 6-4.


UPDATE, ora 16:08: Halep - Pliskova, 6-0, 2-1. ABANDON PLISKOVA! Simona a câștigat astfel turneul de la Roma!!

UPDATE, ora 16:07: Halep - Pliskova, 6-0, 2-1. REBREAK Simona! Halep a reușit să-și ia punctul înapoi și revine în avantaj.

UPDATE, ora 16:04: Halep - Pliskova, 6-0, 1-1. BREAK PLISKOVA! Simona, puțin surorinsă de faptul că a pierdut pe propriul serviciu.

UPDATE, ora 16:02: Halep - Pliskova, 6-0, 1-0. Simona a început cu dreptul și actul secund, reușind un nou break.

UPDATE, ora 15:57: Halep - Pliskova 6-0. SET Simona! Jucătoare noastră a defilat în primul act, pe care și l-a adjudecat în doar 20 de minute.

UPDATE, ora 15:53: Halep - Pliskova 5-0. Break la zero pentru Simona, care pare că este singura jucătoare de pe teren. "Incredibil, nu-i dă timp să respire Pliskovei", spune Alexandra Dulgheru, cea care comentează meciul de pe Digi Sport.

UPDATE, ora 15:51: Halep- Pliskova 4-0. Condusă cu 0-40, Simona a arătat o revenire extraordinară și a încheiat game-ul cu un as. Avantaj de patru game-uri după doar 15 minute!

UPDATE, ora 15:46: Halep - Pliskova 3-0. Simona a continuat excelent și a obținut un nou game pe serviciul adversarei, având procentaj de 100% la mingile de break.

UPDATE, ora 15:42: Halep - Pliskova 2-0. Eleva lui Darren Cahill a arătat forță și la serviciu, cedând un singur punct. Simona a avut emoții la scorul de 30-0, când s-a dezechilibrat și a căzut, însă aceasta a făcut imediat semn că totul este în regulă.

UPDATE, ora 15:39: Halep - Pliskova 1-0. Simona începe cu break și își arată deja superioritatea în schimburile mai lungi.

UPDATE, ora 15:36: A început finala de la Foro Italico! Pliskova are primul serviciu.

UPDATE, ora 15:30: Simona Halep și Karolina Pliskova au intrat pe teren și vor schimba ultimele mingi înainte de a da startul finalei turneului WTA de la Roma.


În drumul către finala de la Roma, Simona Halep a cedat un singur set. Principala favorită de la Foro Italico a trecut de Jasmine Paolini, 6-3, 6-4, Dayana Yastremska, 7-5, 6-4, Yulia Putintseva, 6-2, 2-0 retragere, și Garbine Muguruza, 6-3, 4-6, 6-4.

LIVE VIDEO Simona Halep - Karolina Pliskova, de la 15:30, pe Digi Sport 1

Karolina Pliskova a ajuns în finala turneului de la Roma după victoriile obținute la Barbora Strycova, 6-3, 6-3, Anna Blinkova, 6-4, 6-3, Elise Mertens, 6-3, 3-6, 6-0, și Marketa Vondrousova, 6-2, 6-4.

Duelul din ultimul act de la Roma va consemna a 12-a confruntare directă dintre Simona Halep și Karolina Pliskova. Sportiva din România conduce la confruntările directe, 7-4.

Chiar dacă s-au întâlnit de 11 ori în ultimii ani, Simona Halep și Karolina Pliskova și-au mai disputat o singura dată. Se întâmpla în urmă cu cinci ani, când jucătoarea din România se impunea, 6-4, 7-6 (4) la Dubai.

LIVE VIDEO Simona Halep - Karolina Pliskova. Românca, în fața trofeului 22 din carieră

Simona Halep a câștigat două dintre cele patru turnee la care a participat în acest an, la Dubai și Praga. Dacă se va impune și în finala de la Roma, locul doi în clasamentul mondial va ajunge la al 22-lea trofeu WTA din carieră.

De partea cealaltă, Karolina Pliskova va juca la Roma a doua finală din acest sezon, după cea de la Brisbane, câștigată, 6-4, 4-6, 7-5, în fața lui Sloane Stephens.

Etichete: wta roma , simona halep finala , simona halep karolina pliskova , finala wta roma


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

10.000 de bilete vândute într-o singură oră! Anunțul făcut de Mihai Stoica despre meciul cu CFR Cluj

Exclusiv Dinu Gheorghe, mesaj direct pentru Dan Șucu: ”Gigi Becali l-a avertizat”

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

OUT de la Barcelona! A costat 40.000.000€, dar pleacă după șase luni: Xavi nu a fost convins

Citeşte şi

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă