Video Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-3, 7-5. Revenire splendidă în setul 2 şi calificare în sferturi la Dubai

20.02.2019, 12:55
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Simona Halep, numărul 2 mondial, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Dubai, dotat cu premii totale de 2.828.000 dolari, după ce a învins-o cu 6-3, 7-5 pe ucraineanca Lesia Tsurenko.

Halep s-a impus după o oră şi 20 de minute, însă meciul a fost mai echilibrat decât arată scorul.

Românca a obţinut a şaptea sa victorie în faţa ucrainencei (29 ani, 23 WTA), în tot atâtea meciuri. Săptămâna trecută, Halep s-a impus în optimi la Doha cu 6-2, 6-3.

Dacă raportul la capitolul winners (mingi direct câştigătoare) a fost echilibrat, 13-12 pentru Halep, la erori neforţate Ţurenko a avut mai multe, 28-17.

Halep, campioană la Dubai în 2015, şi-a asigurat un cec de 59.960 dolari şi 190 de puncte WTA.

Următoarea adversară a româncei va fi învingătoarea dintre elveţianca Belinda Bencic şi belarusa Aryna Sabalenka, numărul opt pe lista capilor de serie.


UPDATE 13:01, Halep - Tsurenko 6-3, 7-5. BREAK, SET şi MECI, Simona! Românca a terminat în forţă meciul. A luat ultimele 13 puncte ale întâlnirii şi s-a calificat fără mari emoţii în sferturile de finală de la Dubai. Belinda Bencic sau Aryna Sabalenka va fi următoarea adversară.

Statistica meciului

UPDATE 12:58, Halep - Tsurenko 6-3, 6-5. Simona ia al treilea game la rând şi preia din nou conducerea în acest set. E la un singur game de victorie.

UPDATE 12:55, Halep - Tsurenko 6-3, 5-5. BREAK, Simona! Excelentă replica Simonei, care nu îi permite adversarei sale să trimită meciul în decisiv. Românca a reuşit şi un punct de mare efect, la 15-15.

UPDATE 12:50, Halep - Tsurenko 6-3, 4-5. BREAK, Tsurenko! Ucraineanca face break-ul în ncel mai bun moment pentru ea. Urmează să servească pentru câştigarea setului. Puţină confuzie la ultimul punct al game-ului.

UPDATE 12:46, Halep - Tsurenko 6-3, 4-4. Tsurenko răspunde bine şi îşi face serviciul la 0, pentru a păstra echilibrul în acest set.

UPDATE 12:43, Halep - Tsurenko 6-3, 4-3. Simona a servit bine şi nu i-a permis adversarei să spere într-un nou break. Românca e din nou în avantaj î actul secund.

UPDATE 12:41, Halep - Tsurenko 6-3, 3-3. Ucraineanca a pus capăt seriei bune a Simonei şi a restabilit egalitatea în actul secund, cu un game solid pe propriul serviciu.

UPDATE 12:36, Halep - Tsurenko 6-3, 3-2. Simona trece în avantaj în acest set, după al doilea game consecutiv la 0 pe propriul serviciu. Adversara sa pare să fie uşor confuză în aceste momente.

UPDATE 12:33, Halep - Tsurenko 6-3, 2-2. BREAK, Simona! Jucătoarea noastră restabileşte egalitatea. Extraordinar punctul prin care şi-a procurat şansa de break, pe care a concretizat-o imediat.

UPDATE 12:27, Halep - Tsurenko 6-3, 1-2. Simona punctează pe tabelă în actul secund, printr-un game câştigat la 0 pe propriul serviciu.

UPDATE 12:25, Halep - Tsurenko 6-3, 0-2. Ucraineanca a confirmat break-ul fără mari probleme. Primul moment dificil pentru Simona.

UPDATE 12:22, Halep - Tsurenko 6-3, 0-1. BREAK, Tsurenko! Setul al doilea este deschis de un game neconvingător pe propriul serviciu al Simonei. Tsurenko a profitat de erorile jucătoarei noastre şi a trecut în avantaj.

Statistica primului set

UPDATE 12:17, Halep - Tsurenko 6-3. BREAK şi SET, Simona! După 36 de minute, fostul lider mondial a închis primul set. Ultimul schimb a fost unul lung şi s-a terminat cu o minge trimisă afară de Tsurenko.

UPDATE 12:12, Halep - Tsurenko 5-3. BREAK, Tsurenko! Jucătoarea din Ucraina rămâne în set, după ce i-a luat din nou serviciul Simonei. Jucătoarea noastră are încă un break avantaj.

UPDATE 12:07, Halep - Tsurenko 5-2. BREAK, Simona! Constănţeanca a început să joace din ce în ce mai bine. A revenit de la 40-5 pentru adversara sa şi e la un singur game de câştigarea primului set.

UPDATE 12:02, Halep - Tsurenko 4-2. Excelent hold al Simonei, care s-a desprins pentru prima oară în acest meci. Campioana de la Roland Garros a oferit şi două puncte spectaculoase în acest game.

UPDATE 11:58, Halep - Tsurenko 3-2. BREAK, Simona! Continuă seria game-urilor câştigate contra serviciului. Simona e din nou în avantaj şi are şansa de a se desprinde.

UPDATE 11:55, Halep - Tsurenko 2-2. BREAK, Tsurenko! Simona a ratat şansa de a consolida game-ul câştigat pe serviciul adversarei. A avut 30-0 şi 40-30, dar câteva greşeli ale jucătoarei noastre i-au permis adversarei să restabilească egalitatea.

UPDATE 11:49, Halep - Tsurenko 2-1. BREAK, Simona! A doua jucătoare a lumii a rupt repede echilibrul. Game la 0 pe serviciul adversarei şi şansa de a se desprinde.

UPDATE 11:46, Halep - Tsurenko 1-1. Răspuns pe măsură al Simonei, care şi-a făcut serviciul la 0.

UPDATE 11:43, Halep - Tsurenko 0-1. Meciul începe cu un game solid făcut pe propriul serviciu de jucătoarea din Ucraina.

UPDATE 11:41 - A început meciul, cu Tsurenko la serviciu.

UPDATE 11:35 - Cele două jucătoare au intrat pe teren şi au început încălzirea pentru meciul din optimile de finală de la Dubai. 


Simona a acces în optimile de finală de la Dubai, după ce a învins-o, după un super-meci, pe Eugenie Bouchard, 7-6, 6-4. De cealaltă parte, ucraineanca a avut nevoie de 3 seturi pentru a trece de Lin Zhu (107 WTA), 6-4, 6-7 (7), 6-3.

Simona Halep - Lesia Tsurenko LIVE VIDEO. Românca a câștigat toate întâlnirile anterioare

Halep şi Tsurenko au fost adversare săptămâna trecută, românca impunându-se clar, 6-2, 6-3, în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha (Qatar). Halep are şase victorii în tot atâtea confruntări cu jucătoarea ucraineană.

Din cele 6 partide, Simona a avut nevoie o singură dată de set decisiv. Se întâmpla în turul secund de la Wimbledon 2014. Românca se impunea cu 6-3, 4-6, 6-4 și ajungea până în semifinale. Acolo, deranjată și de o accidentare, era învinsă de Eugenie Bouchard, 6-7, 2-6.

”Cred că este foarte consistentă și cred că de aceea ea câștigă atâtea meciuri. Nu doar împotriva mea, ci și contra altor jucătoare. Mâine voi avea un plan exact și cred că un asemenea meci este o nouă provocare pentru mine”, a spus Tsurenko, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Simona Halep - Lesia Tsurenko LIVE VIDEO. Ultimele două săptămâni au lăsat urme

Simona Halep a continuat seria prestaţiilor convingătoare din 2019 şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Dubai, după ce a învins-o în două seturi pe Eugenie Bouchard. A doua jucătoare a lumii a recunoscut că trebuie să facă faţă unei uşoare oboseli pe care a acumulat-o în ultimele două săptămâni, în meciurile din Fed Cup şi de la Doha, unde a disputat finala.

Constănţeanca va încerca să se recupereze până miercuri, când o va întâlni pe Lesia Tsurenko, jucătoare pe care a învins-o şi la Doha, săptămâna trecută.

"Să spunem că mă simt ok, nu bine", a spus Simona, zâmbind. Apoi a continuat: "Dar e normal. Am avut atâtea meciuri şi toate au fost dificile. Iar faptul că am venit de la Fed Cup m-a obosit puţin din punct de vedere mental. O să încerc să dau totul pe teren, apoi vedem dacă pot sau nu să câştig".

Meciul cu Tsurenko "va fi diferit, pentru că sunt puţin obosită. Joacă fără a avea o viteză mare, dar direcţionează foarte bine mingea. Va fi greu. Va trebuie să mă mişc, să alerg. O să vedem cum o să mă simt mâine. Să sperăm că mă voi putea recupera cât mai mult şi voi putea să câştig meciul", a mai spus Halep, la conferinţa de presă.

Motivul real pentru care Simona Halep s-a despărțit de Thierry van Cleemput

Simona Halep - Lesia Tsurenko LIVE VIDEO. Motivul real al despărțirii de Van Cleemput

Simona Halep s-a despărțit de Thierry van Cleemput, motivul invocat fiind ”lipsa de chimie” dintre cei doi. Totuși, altele au fost lucrurile care au deranjat-o pe sportiva noastră și care au dus la ruptura neașteptată dintre cei doi.

Astfel, decizia fusese luată de Halep încă de vineri seară, după duelul cu Elina Svitolina, de la Doha. Românca de 27 de ani a fost deranjată foarte rău de reacțiile pe care belgianul le-a avut în timpul partidei.

În momentele grele ale meciurilor, Simona se uită spre loja ei, de unde așteaptă o reacție pozitivă. Totuși, Van Cleemput a dat din cap dezaprobator după execuțiile nereușite ale jucătoarei noastre. Halep nu a acceptat acest comportament și a decis să se despartă de acesta.

Simona Halep - Lesia Tsurenko LIVE VIDEO. Românca pare hotărâtă să nu angajeze un alt antrenor

Simona Halep a declarat după meciul cu Eugenie Bouchard că nu a cerut niciun sfat înaintea duelului din turul 2 de la Dubai. Românca a lăsat să se înțeleagă că nu vrea să colaboreze cu alt antrenor, în viitorul apropiat.

”Experiența mea a contat. Nu am vorbit cu nimeni despre meciul cu Bouchard, înainte de a intra pe teren. Vreau să îmi găsesc energia. Astfel, sunt capabilă să fac anumite lucruri bune. Sunt capabilă să câștig anumite meciuri. Niciodată nu este ușor. Voi lua fiecare meci în parte”, a spus Halep, la conferința de presă.

Simona Halep - Lesia Tsurenko LIVE VIDEO. Naomi Osaka, eliminată

Mult aşteptatul duel dintre primele două jucătoare ale lumii, Naomi Osaka şi Simona Halep, în semifinalele turneului de la Dubai, nu va avea loc. Japoneza a fost eliminată de Kristina Mladenovic.

Franţuzoaica de 25 de ani, locul 67 WTA, s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-3, după ceva mai mult de o oră de joc.

A fost primul meci jucat de nipona de 21 de ani, după ce a cucerit titlul la Australian Open, unde a depăşit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA şi a devenit noul lider mondial.

Pentru Mladenovic a fost prima victorie a carierei în faţa unui număr 1 mondial, la a treia încercare.

Meciul dintre Simona Halep și Lesia Tsurenko se va disputa miercuri, de la ora 10:30. Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport 1 și va putea fi urmărită în timp real pe digisport.ro.

Etichete: simona halep , simona halep dubai , simona halep live video , simona halep lesia tsurenko live video , halep tsurenko dubai


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Foto La fel de scump ca Stadionul Steaua. Echipa din SuperLiga a primit vestea cea mare

Exclusiv Angelescu a spus de ce a fost demis Bergodi. ”Au fost lucruri care nu au fost normale”

La doar câteva ore de la revenirea la CFR Cluj, Dan Petrescu le-a transmis un avertisment jucătorilor

Citeşte şi

Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Visul cel mai mare al lui Gigi Becali, pe cale să fie spulberat? Omul cu banii de la CFR Cluj a pornit ofensiva împotriva FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep, invitată să joace la Paris! Anunțul surprinzător al francezilor. Cum va reacționa românca citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”