Simona Halep / Foto: Profimedia Images

Simona Halep va părăsi clasamentul WTA după ce a fost "ucisă" de ITIA

articol scris de Digi Sport
19.07.2023, 10:12
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Simona Halep (31 de ani, 54 WTA) a fost audiată la Londra în procesul de dopaj, pe 28 și 29 iunie.

Simona Halep va părăsi clasamentul WTA după turneul de la Montreal

Sportiva noastră este încă în așteptarea unui verdict, deși acesta ar fi trebuit să fie anunțat în aproximativ două săptămâni de la audieri.

Jurnaliștii de la Tennis World USA titrează: "Simona Halep va părăsi clasamentul WTA, după ce a fost 'ucisă' de ITIA". Ei fac referire la mesajul postat de fostul lider WTA și la faptul că sportiva noastră va dispărea în curând din TOPUL WTA.

"Să nu fiu lăsată să participl la niciun turneu 8 luni de zile. Acum știu că am ratat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Ca să nu mai spun că am pierdut toate punctele și poziția din clasamentul WTA. Nu doar că mi-au 'ucis' reputația, ci și pe mine ca jucătoare profesionistă.", scria Simona Halep, într-un mesaj postat pe Instagram pe 24 mai.

Conform noului clasament WTA, Simona Halep a coborât un loc şi este acum pe 55. Ea va părăsi ierarhia, după ce va ajunge la 0 puncte. Acest lucru se va întâmpla după turneul de la Montreal (9-15 august), pe care sportiva noastră l-a câștigat în 2022.

Jucătoarea din Constanța va rata întrecerea din Canada și nu își va putea apăra punctele câștigate anul trecut. Astfel,"Simo" va ajunge "pe 0" și va ieși din TOPUL WTA.

"Când va reveni pe teren, Simona Halep va fi nevoită să adune puncte din turneele ITF sau grație unor wild-card-uri, așa cum plănuiește să facă și Caroline Wozniacki, care a decis să revină pe teren.", scriu jurnaliștii de la Tennis World USA.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat în timpul US Open, în august 2022. Această moleculă interzisă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în primul caz, conform AFP.

Halep a comentat acest anunţ pe contul său de Instagram, jucătoarea în vârstă de 31 de ani spune că trăieşte ''cel mai negru coşmar" din viaţa sa de la anunţul suspendării, pe 7 octombrie, şi denunţa o formă de "hărţuire" din partea ITIA, pe care o acuză că a încercat să demonstreze că e vinovată de ceva ce nu a făcut niciodată.

Galerie Foto

Simona Halep, optimistă înainte de aflarea verdictului în cazul de dopaj

Simona Halep (31 de ani, 55 WTA) este în așteptarea unui verdict pozitiv, după ce, la finalul lunii iunie, a fost audiată în procesul de dopaj la tribunalul Sport Resolutions de la Londra.

Cazul Simonei datează încă din luna octombrie a anului trecut, când fostul lider al clasamentului WTA a fost depistat pozitiv la substanța Roxadustat, la testele efectuate la US Open 2022. Până acum, în toate intervențiile pe care le-a avut în spațiul public, sportiva româncă a pledat nevinovată la acuzele lansate de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Dacă, totuși, va fi găsită vinovată, Halep ar putea primi o suspendare de 4 ani din tenis. De asemenea, în cazul unui rezultat negativ, punctele obținute de tenismena noastră vor fi șterse din clasamentul WTA în luna septembrie. 

În așteptarea unei decizii pozitive, Halep a postat un mesaj optimist la ”Story” pe pagina sa de Instagram. ”Ceea ce ai, toți pot avea. Dar ceea ce ești, nimeni nu poate fi”, este mesajul postat de tenismena româncă pe pagina sa de Instangram. 

Un verdict în cazul de dopaj al Simonei ar fi trebuit să fie comunicat opiniei publice pe 13 iulie, însă această dată a fost amânată, cel mai probabil, din cauza faptului că procesul este unul extrem de complex.

Etichete: simona halep , clasament wta , itia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Tânără ucisă de iubitul drogat, la Sibiu. Prietenul criminalului: „Avea episoade în care disocia sau auzea voci”

Un tânăr de 24 de ani a fost arestat preventiv pentru crima din Sibiu. Acesta și-a recunoscut fapta. Spune că și-a ucis iubita din gelozie, dar și pentru că era beat și drogat în momentul în care a atacat-o. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional! În caz de urgență, victimele violenței domestice pot apela numărul gratuit 0800 500 333.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Foto Cristiano Ronaldo s-a dus la ”bătaia greilor”, dar nu se aștepta la așa ceva. Ce a pățit după ce a intrat în sală

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Răsturnare de situație! Italienii au aflat ce se întâmplă, de fapt, cu Dennis Man

Pleacă de la CFR Cluj după 6 ani și jumătate și are șanse mici să ajungă la EURO

4 jucători OUT de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunțul, după derby-ul pierdut cu Rapid

Xavi a vorbit despre situația sa de la Barcelona, imediat după meciul cu Rayo Vallecano

Citeşte şi

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Lovitură grea pentru Simona Halep, după accidentarea la genunchi

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”