Simona Halep / Foto: Profimedia

Suma uriașă cheltuită de ITIA pentru a o distruge pe Simona Halep a fost făcută publică

articol scris de Digi Sport
12.03.2024, 12:00
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Simona Halep (32 de ani) va reveni în circuitul WTA la turneul de la Miami, care se va desfășura în perioada 19-31 martie 2024.

  • Miami Open, turneu de 1.000 puncte în clasamentul WTA, se desfășoară în perioada 19-31 martie și va putea fi urmărit ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.

ITIA a cheltuit aproape două milioane de dolari cu procesul Simonei Halep

Galerie Foto

Suspendarea de 4 ani a sportivei noastre, dictată de ITIA, a fost redusă la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Avocatul Simonei Halep, Howard Jacobs, a făcut publică suma pe care ITIA a plătit-o pentru a o distruge pe "Simo": agenția a cheltuit în jur de două milioane de dolari în acest proces.

"E greu de spus ce s-a întâmplat. Am considerat de la început că acuzaţiile legate de neregularităţile din paşaportul ei biologic au fost nefondate. Nu am înţeles niciun moment acest caz.

Iar în cazul Roxadustatului, în mod normal, le furnizezi autorităţilor proba contaminată şi apoi te pui de acord cu sancţiunea sau o conteşti, însă nu se ajunge niciodată la un caz ca acesta.

Nu cred că am avut vreodată un caz atât de ciudat ca acesta...în care ei să se lupte până la capăt și apoi să vină cu acuzația de dopaj sanguin. Cazul a devenit super, super complicat. Nici nu vreau să-mi imaginez ce sumă au cheltuit cu acest caz! Nici nu-mi pot imagina!

Cred că au fost cel puțin două milioane de dolari, pentru că au avut atât de mulți experți și avocați implicați în această luptă.", a spus Howard Jacobs, pentru Sports Illustrated.

Howard Jacobs a fost şi avocatul altor sportive celebre, precum atleta americană Marion Jones, baschetbalista americană Diana Taurasi sau jucătoarea rusă de tenis Maria Sharapova.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat atunci că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

La câteva zile de la verdictul dat de către cei de la TAS, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a reacționat în consecință.

Agenția care a suspendat-o inițial pe Simona Halep pentru ani a decis să o scoată oficial pe româncă de pe lista jucătoarelor de tenis suspendate pentru dopaj.

"E evident!" Englezii de la Sky Sports au remarcat un detaliu greu de digerat pentru Simona Halep, după anunțul revenirii

Simona Halep (32 de ani) a plecat luni dimineața în SUA, alături de partenerul ei de antrenament, Joao Monteiro, și de un fizioterapeut.

Jurnaliștii de la Sky Sports au remarcat un detaliu greu de digerat pentru Simona Halep: jucătoarele din circuit nu au felicitat-o pentru revenire.

Singura sportivă străină cunoscută care a felicitat-o public pe Simona Halep a fost Alize Cornet. 

În acest context, publicația britanică se întreabă cum va fi primită sportiva noastră de către colege la revenirea în circuit.

"Cineva pe care vom vedea cu siguranță la Miami este fostul lider mondial și câștigătoare de Grand Slam, Simona Halep, care a primit un wild card, după ce TAS i-a redus suspendarea de 4 ani pentru dopaj, după apel, la 9 luni. Decizia a fost bazată pe faptul că Simona nu a luat intenționat substanța interzisă Roxadustat.

Decizia înseamnă că Halep poate reveni pe teren, după ce nu a mai jucat un meci oficial din 2022, de la US Open, după ce a picat testul anti-doping.

Va fi interesant de văzut cu românca de 32 de ani va face față turneului și cum vor reacționa colegele de circuit la revenirea ei. Lipsa vocilor de felicitare din partea jucătoarelor de pe rețelele de socializare în urma victoriei de la apel este evidentă", au notat jurnaliștii de la Sky Sports.

Simona Halep, la plecarea spre Miami:

 

Etichete: simona halep , tas , suspendare , dopaj , itia , roxadustat , howard jacobs


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Tânără ucisă de iubitul drogat, la Sibiu. Prietenul criminalului: „Avea episoade în care disocia sau auzea voci”

Un tânăr de 24 de ani a fost arestat preventiv pentru crima din Sibiu. Acesta și-a recunoscut fapta. Spune că și-a ucis iubita din gelozie, dar și pentru că era beat și drogat în momentul în care a atacat-o. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional! În caz de urgență, victimele violenței domestice pot apela numărul gratuit 0800 500 333.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Foto Cristiano Ronaldo s-a dus la ”bătaia greilor”, dar nu se aștepta la așa ceva. Ce a pățit după ce a intrat în sală

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Răsturnare de situație! Italienii au aflat ce se întâmplă, de fapt, cu Dennis Man

Pleacă de la CFR Cluj după 6 ani și jumătate și are șanse mici să ajungă la EURO

4 jucători OUT de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunțul, după derby-ul pierdut cu Rapid

Xavi a vorbit despre situația sa de la Barcelona, imediat după meciul cu Rayo Vallecano

Citeşte şi

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Lovitură grea pentru Simona Halep, după accidentarea la genunchi

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”