Simona Halep și Cori Gauff

Wimbledon 2019 | Simona Halep s-a calificat în sferturi, după 6-3, 6-3 cu noua senzație a tenisului, Cori Gauff

08.07.2019, 17:46
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Wimbledon 2019 | Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon, după ce a învins-o pe noua senzație a tenisului, Cori Gauf, în două seturi identice, 6-3, 6-3. După breakul de la începutul meciului, reușit de Halep, americanca de 15 ani a echilibrat partida, iar la un moment dat, în game-ul al patrulea, a dat senzația că poate duce jocul cap la cap cu "Simo".

În cele din urmă, Halep și-a adjudecat primul set cu 6-3, după 42 de minute, iar pe cel de-al doilea, cu același scor, după numai 33 de minute de joc, deși americanca a salvat două mingi de meci. Cu toate că Gauff a făcut "victime" uriașe în acest turneu, Simona Halep a fost un adversar prea tare pentru ea, iar diferența de valoare și de experiență s-a văzut.

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe chinezoaica Shuai Zhang (30 de ani). La meciurile directe, Halep conduce cu 2-1, iar ultima confruntare dintre cele două a avut loc în 2016, la  Beijing, când chinezoaica s-a impus cu 6-0, 6-3.


LIVE TEXT Simona Halep - Cori Gauff:

UPDATE 17:45. Simona Halep - Cori Gauff 6-3, 6-3. Americanca a salvat două mingi de meci, însă nu a mai avut răspuns la ultimul schimb de mingi, când a făcut o greșeală neforțată. Setul secund a durat 33 de minute, iar meciul în total a durat o oră și 15 minute.

UPDATE 17:45. Simona Halep - Cori Gauff 6-3, 5-3. Patru puncte consecutive câștigate de Gauff, care își adjudecă serviciu și "scapă" pentru moment.

UPDATE 17:40. Simona Halep - Cori Gauff 6-3, 5-2. Simona Halep joacă perfect și încheie game-ul cu un as. Românca va servi pentru a se califica în sferturi.

UPDATE 17:35. Simona Halep - Cori Gauff 6-3, 3-2. Halep încheie punctul după un serviciu perfect, care o face pe Gauff să returneze în afara terenului.

UPDATE 17:27. Simona Halep - Cori Gauff 6-3, 2-1. Început spectaculos de set secund, cu un nou break, însă de această e reușit de americancă.

UPDATE 17:24. Simona Halep - Cori Gauff 6-3, 2-0. Primul break din setul secund e reușit de Simona, care pare să aibă controlul total al meciului.

UPDATE 17:20. Simona Halep - Cori Gauff 6-3, 1-0. Un nou început tare pentru Halep, care câștigă primul game din setul secund.

UPDATE 17:15. Simona Halep - Cori Gauff 6-3. Set pentru Simona, care a încheiat un punct superb, cu un forehand în cross, fără nicio șansă pentru Gauff. Românca a încheiat primul set după 42 de minute, a avut 12 "winnere", 10 greșeli neforțate și 5 duble greșeli. 

UPDATE 17:05. Simona Halep - Cori Gauff 4-3. Simona a dat impresia că se poate distanța și a făcut 4-2, însă americanca a revenit și și-a câștigat serviciul, pentru 4-3.

UPDATE 16:58. Simona Halep - Cori Gauff 3-2. Simona își adjudecă game-ul și face break.

UPDATE 16:48. Simona Halep - Cori Gauff 2-2. Simona și-a câștigat punctul, dar foarte greu. Sportiva din Constanța a condus cu 15-0, după care, inexplicabil, a comis trei duble greșeli. Gauff a avut șansa de break, dar Simo a revenit și a câștigat game-ul, într-un final, la avantaj.

UPDATE 16:42. Simona Halep - Cori Gauff 1-2. Americanca a servit mult mai bine, a alternat bine loviturile pe extreme, și a câștigat primul game pe propriul serviciu. 

UPDATE 16:40. Simona Halep - Cori Gauff 1-1. REBREAK GOFF! Din păcate, Simona nu a profitat de avantaj și americanca, în vârstă de numai 15 ani, a egalat. Halep a trimis de două ori în fileu, pierzând punctele, semn că nu și-a reglat încă loviturile

UPDATE 16:36. Simona Halep - Cori Gauff 1-0. BREAK HALEP! Simona a început cum nu se poate mai bine acest meci. A luat deja un break și a arătat cine este ”șefa”.

UPDATE 16:28: Simona Halep și Cori Gauff au ieșit deja pe Terenul 1 și se pregătesc pentru începutul meciului. 

UPDATE 16:16: Serena Williams a învins-o pe Carla Suarez Navarro, cu 6-2, 6-2. Următorul meci de pe Terenul 1 este cel dintre Simona Halep și Cori Gauff.

UPDATE 15:45: Serena Williams a câștigat primul set al meciului cu Carla Suarez Navarro, cu 6-2. După acest duel, urmează cel dintre Simona Halep și Cori Gauff. 

Partida este programată a doua de pe Terenul 1, după cea dintre Serena Williams și Carla Suarez Navarro.

Wimbledon 2019 | Ordinea de luni la All England Club

Terenul Central

Joao SOUSA vs Rafael NADAL
Johanna KONTA vs Petra KVITOVA
Matteo BERRETTINI vs Roger FEDERER

Terenul 1

Serena WILLIAMS vs Carla SUAREZ NAVARRO
Simona HALEP vs Cori GAUFF
Novak DJOKOVIC vs Ugo HUMBERT

Wimbledon 2019 | Cine e Cori Gauff

Cori Gauff s-a născut în Georgia, dar s-a stabilit în sudul Floridei pentru a se dedica tenisului. Părinţii săi au fost ambii sportivi, tatăl baschetbalist, mama atletă.

La 13 ani, a devenit cea mai tânără jucătoare prezentă într-o finală de US Open rezervată junioarelor, iar apoi a câştigat Roland Garros la acelaşi nivel. Acum o lună a fost cea mai tânără jucătoare care se impune într-un meci din calificările turneului de grand slam parizian.

"Părinţii mei mi-au spus mereu să ţintesc cât mai sus. Vreau să nu-i dezamăgesc, au sacrificat multe pentru mine", a spus Gauff.

Patrick Mouratoglou, celebrul antrenor american, crede că Gauff este un talent special cu calităţi unice.

"În primul rând, are un spirit de luptă extraordinar. Apoi, este o sportivă înnăscută. Unii reuşesc să se dezvolte fizic de-a lungul timpului, dar ea are calităţi native. În acelaşi timp, munceşte din greu, ceea ce este foarte important pentru a ajunge în vârf" a spus Mouratoglou.

Wimbledon 2019 | Declarațiile lui Gauff, înainte de duelul cu Simona

Sportiva din SUA (15 ani) a dezvăluit că va pregăti meciul contra campioanei noastre ca pe orice altă partidă, această partitură fiind una câştigătoare în duelurile cu Venus Williams, Rybarikova şi Polona Hercog.

"O să pregătesc meciul cu Simona Halep la fel cum fac cu orice altă partidă. Rutina mea a mers foarte bine până acum, aşa că o să fac aceleaşi lucruri ca şi înainte. Nu ştiu dacă mă simt diferit fiind în a doua săptămâna a unui turneu de Mare Şlem. Voi vedea când o să ies pe teren. Anul trecut pe vremea asta jucam la junioare şi pierdeam în sferturi. Este un pas important pentru mine că joc în optimi la senioare", a punctat Gauff.

Wimbledon 2019 | Serena Williams crede că Gauff nu trebuie să schimbe nimic

Atitudinea lui Cori Gauff pare cea corectă, inclusiv Serena Williams, marea campioană din SUA, sfătuind-o în acest sens. De 7 ori învingătoare la Wimbledon, Serena a explicat că nu are de ce să îi dea vreun sfat, în condiţiile în care "Coco" face totul corect.

"Ar fi o greşeală să mă duc acum şi să vorbesc cu ea, să încerc să îi dau sfaturi. Pentru că sunt de părere că face totul perfect. E la un nivel incredibil, e capabilă şi pregătită de orice", a punctat cea care e văzută de mulţi drept cea mai mare jucătoare din toate timpurile.

Wimbledon 2019 | Ce spun americanii de Simona Halep

Ben Rothenberg, unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti de tenis din lume, a prefaţat duelul Halep - Gauff şi a analizat şansele campioanei noastre de a câştiga turneul de la All England Club.

"Va fi primul meci contra unui cap de serie pe care Coco îl joacă aici. A câştigat deja şase meciuri, în calificări şi pe tabloul principal. A învins jucătoare foarte bune, ca Venus şi Rybarikova. Dar va fi o trecere uriaşă, desigur, să înfrunte o jucătoare de top 10. Simona joacă bine, chiar foarte bine dacă ne uităm la ultima rundă, cu Azarenka. Va fi foarte greu. E un meci de care pe care şi cred că cea mai în formă jucătoare va câştiga luni. Cert este că forma Simonei este foarte bună. Meciul cu Halep este prima mare provocare pentru Coco, sper să nu fie prea multă presiune pe ea după aceste victorii şi după toată atenţia pe care a primit-o la Wimbledon", a spus Ben Rothenberg, pentru Fanatik.

Traseul virtual al Simonei Halep în fazele finale de la Wimbledon 2019

  • Optimi: Cori Gauff
  • Sferturi: Zhang
  • Semifinale: Karolina Pliskova
  • Finală: Serena Williams/Petra Kvitova

Partida Simona Halep - Cori Gauff va avea loc luni, de la 16:30, şi va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Etichete: wimbledon , simona halep wimbledon , simona halep live text , simona halep cori gauff , simona halep optimi wimbledon


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Jackpot! Câte milioane de euro primește FCSB de la UEFA, dacă se califică în Champions League

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Video CFR Cluj - Sepsi 2-1. Karlo Muhar i-a salvat pe ardeleni în 90+6

Citeşte şi

Vestea pe care o aștepta Simona Halep. ”Au semnat managerul, avocatul și Darren Cahill”

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”