bolt jamaica

Video "Fulgerul" Bolt, victorie la ultima cursă din carieră în Jamaica

Fost campion la aruncarea greutății, Gheorghe Gușet a murit la 49 de ani

perkovic

Video S-au împărțit diamantele la Oslo. Spectacol făcut de Semenya și Perkovic

Guset

Fost campion la aruncarea greutății, Gheorghe Gușet a murit la 49 de ani

12.06.2017, 09:50
  • Cupa Spaniei, sferturi: Espanyol-Barcelona (miercuri, 22:00, Digi Sport 1) și Leganes - Real Madrid (joi, 22:30, Digi Sport 1)
  • Cupa Angliei, turul 3: Chelsea-Norwich (miercuri, 21:45 Digi Sport 2)

Multiplul recordman naţional şi balcanic la aruncarea greutăţii Gheorghe Guşet, în vârstă de 49 de ani, a încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni, după două operaţii pe cord realizate la finalul săptămânii trecute, a anunţat soţia acestuia, Lorena Boberschi, pe contul său de socializare.

"Gheorghe Călin Guşet a murit. Acum câteva minute a pierdut bătălia cu viaţa. Se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu tine. Îţi mulţumesc pentru toţi cei 21 de ani petrecuţi împreună, pentru tot ce am realizat împreună în viaţă şi în sport! Ţi-am promis că voi fi lângă tine mereu şi am fost până în ultimul moment al vieţii tale. Tu mi-ai promis înainte de operaţie că te întorci la mine. E prima dată când tu nu te ţii de cuvânt (..) Dumnezeu să te odihnească în pace iubirea vieţii mele..", a scris soţia sportivului.

Supranumit "uriaşul din Carpaţi", fostul aruncător de greutate din Zalău a ajuns, joi, în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, unde a fost diagnosticat cu disecţie de aortă, sportivul fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde a fost supus unei complexe intervenţii chirurgicale, aparent reuşite.

"După 12 ore, operaţia a reuşit! Guşet momentan este bine. Trăieşte! Acum îl închid! Sigur că urmează ore critice", preciza vineri Lorena Boberschi, pe contul său de Facebook.

Starea sportivului s-a înrăutăţit ulterior, fiind supus unei noi intervenţii chirurgicale.

"De ce mi-a fost frică nu am scăpat. Guşet a suferit a doua intervenţie aseară. Organele lui în acest moment nu funcţionează. Azi au încercat să îl trezească din comă şi nu au putut", scria sâmbătă Lorena Boberschi.

Guşet a mai avut probleme de sănătate, el retrăgându-se din activitatea competiţională în 2008, din cauza unei insuficienţe renale. În acelaşi an, el a suferit o operaţie reuşită de transplant de rinichi.

Gheorghe Guşet a fost campion naţional la aruncarea greutăţii între anii 1990-2007 şi de 16 ori campion balcanic. Cea mai bună clasare pe plan mondial este un loc cinci obţinut la Campionatul Mondial de la Moscova, din 2006, el participând şi la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice. După retragerea din activitatea competiţională, Guşet a fost antrenor la CSM Zalău.

Agerpres

Citește și:
Suedia se pregătește de un posibil război? Ce decizie au luat guvernanții

Suedia se pregătește de un posibil război? Ce decizie au luat guvernanții

digi24.ro
Comentarii

Cross

ProFM
S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

ProFM
Glamour sau kitsch? Ce a făcut o moldoveancă cu un Lamborghini de 200.000 de euro | VIDEO

Glamour sau kitsch? Ce a făcut o moldoveancă cu un Lamborghini de 200.000 de euro | VIDEO

Digi Film
Au facut istorie in cinema. Cum arata actorii din

Au facut istorie in cinema. Cum arata actorii din "Stapanul Inelelor" acum

Digi Film
A aparut prima poza oficiala cu Tom Hardy din filmul

A aparut prima poza oficiala cu Tom Hardy din filmul "Venom": FOTO cu actorul